Prvi meč 35.kola Super lige Srbije igra se u Lučanima gde domaća Mladost dočekuje goste iz Šapca, ekipu Mačve. Lučanci su već obezbedili opstanak i u meč ulaze rasterećeno, dok Šapčani to mogu uraditi već u ovom kolu, pa treba očekivati otvorenu i zanimljivu utakmicu.

Ekipa Mladosti trenutno zauzima 9.mesto na tabeli sa 26 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu Lučanci su na gostovanju u Zemunu odigrali nerešeno sa istoimenim superligašem, a rezultat je bio 0:0. Ekipa Mačve trenutno zauzima 11.mesto na tabeli sa 24 boda na svom kontu. U prethodnom kolu Šapčani su kao domaćini savladali ekipu Radnika, a rezultat je bio 2:1.

Današnji rivali su već odigrali tri međusobna susreta tokom aktuelne sezone, dva u preliminarnoj fazi šampionata i jedan u Kupu Srbije, sa ujednačenim uspehom. Prvi meč odigran je tokom jesenje polusezone u Lučanima, a domaći tim je slavio rezultatom 2:0(1:0). Strelci su tom prilikom bili Janko Tumbasević i Predrag Pavlović. Drugi meč odigran je u Šapcu, a domaći tim je slavio rezultatom 2:1(0:0). Strelac oba pogotka za ekipu Mačve bio je Miloš Adamović, dok je jedini pogodak za Mačvu postigao Aleksandar Pejović. Treći meč odigran je u polufinalu Kupa Srbije, takođe u Šapcu, a rezultat je tom prilikom bio 1:1(1:1). Domaći tim je poveo pogotkom Nikole Milinkovića, a izjednačenje je Lučancima doneo Stefan Dimić. Već u sredu dva tima će se sastati po peti put ove sezone, u revanš susretu polufinala najmasovnijeg domaćeg  fudbalskog takmičenja.


FOTO: fkmacva.com

U taboru domaćina sve misli su okrenute ka revanš meču polufinala Kupa Srbije, ali nema sumnje da će i u ovaj meč Lučanci ući sa ciljem da ostvare trijumf. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i prvotimac Mladosti, napadač Stefan Golubović, koji je istakao da bi pobeda pozitivno uticala na samopouzdanje:

’’Dobro se poznajemo, tajni nema. Tačno je da smo mislima već stigli do srede, ali i ova utakmica je važna. Prvu poziciju plej-aut karavana želimo da zadržimo do kraja, a za to su potrebni bodovi i sa ove utakmice. Uz to, dobra igra i pobeda važni su za nivo samopouzdanja pred polufinale Kupa Srbije. Mladost ima veliki broj kvalitetnih igrača i ko god da izađe na teren daće maksimum za zadovoljstvo ljubitelja fudbala, a pozivam ih da dođu u velikom broju i da nas podrže.’’


FOTO: fkmacva.com

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da obezbede opstanak u eliti, što je i primarni ovosezonski cilj, a protivnik je već dobro poznat crveno-crnima. Šef stručnog štaba šabačkog superligaša Dragan Aničić istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da protivnik po svim parametrima zaslužuje da igra u plej-of grupi, kao i da očekuje odličnu utakmicu:

’’Još jedna utakmica protiv Mladosti iz Lučana u jednom kratkom periodu. Ta ekipa je, kao što ste mogli da vidite u ove poslednje dve utakmice, realno zalutala u plej-aut, jer im tu nije mesto. Mesto im je u plej-of fazi, i po kvalitetu, i po igračkom kadru i svim drugim fudbalskim parametrima. Poslednje četiri plej-aut utakmice su odigrali upravo pokazujući da nisu za ovaj deo tabele. Bez obzira u kom sastavu izađu videlo se da imaju širok izbor igrača, da su nijanse u pitanju, tako da očekujemo ponovo težak meč. Mi smo do sada dve utakmice uspeli da rešimo sa dobrim rezultatom, jednu u našu korist, i mislim da će i sutrašnja u Lučanima biti kvalitetna i da će gledaoci uživati. I nas i njih krasi dobra igra, dosta šansi, otvorena igra i nadam se da ćemo sutra uspeti da nametnemo neki naš stil, da ćemo napraviti više šansi od protivnika, a da ćemo bar jednu više uspešno realizovati.’’

Prvotimac šabačkog superligaša Ivan Obrovac veruje da će njegovi saigrači i on pružiti dobru partiju i nastaviti niz dobrih rezultata:

’’U poslednjoj utakmici sa ekipom Radnika mislim da smo završili veći deo posla što se tiče opstanka u ligi, a u sutrašnjoj utakmici imamo priliku da definitivno obezbedimo opstanak, što je i bio cilj na startu plej-aut takmičenja. Očekujem još jednu dobru igru naše ekipe, što smo pokazali i u poslednjih nekoliko susreta koje smo odigrali bez poraza. Ekipu Mladosti odlično poznajemo, igrali smo nekoliko utakmica sa njima, nema nikakvih nepoznanica, tako da se nadam da ćemo uspeti da izborimo dobar rezultat.’’

Njegov saigrač Nenad Gavrić istakao je da u redovima ekipe Mladosti ima izuzetno kvalitetnih igrača, kako mladih tako i iskusnijih, kao i da očekuje veliku borbu na terenu:

’’Ekipa Mladosti u svojim redovima ima dosta kvalitetnih mladih i iskusnih starijih igrača. Tu su Golubović i Rosić kao jedan od sigurno najboljih golmana u Srbiji, zatim Pavlović, Tumbasević, Bogdan Milošević za kojeg se nadam da će naći inostrani klub, jer to po svojim kvalitetima zaslužuje. Zato sutra očekujem dobru i tešku utakmicu, a sigurno je da se nadam da ćemo uspeti da uzmemo sva tri boda.’’

Meč 35.kola Super lige Srbije između Mladosti i Mačve igra se danas, u petak 04.maja 2018.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na četvrtom programu TV Arena sport.

FOTO: fkmacva.com