Zanimljiv meč u okviru 34.kola Super lige Srbije igra se u Šapcu gde domaća Mačva dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Biće to veoma važan duel u borbi za opstanak u elitnom rangu, pa treba očkivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Ekipa Mačve trenutno zauzima 12.mesto na tabeli sa 21 bodom na svom kontu. Šapčani su u prethodnom kolu na svom stadionu odigrali nerešeno sa ekipom Rada, a rezultat je bio 0:0. Ekipa Radnika trenutno zauzima 11.mesto na tabeli sa 22 osvojena boda na svom kontu. U prethodnom kolu Surduličani su na svom stadionu savladali ekipu OFK bačka, a rezultat je bio 2:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, sa ujednačenim uspehom. Prvi meč odigran je u Šapcu, a domaći tim slavio je ubedljivo rezultatom 4:0(2:0). Strelci za ekipu Mačve na tom susretu su bili Radoš Protić, Nenad Gavrić (dva pogotka) i Mladen Lazarević (penal). Drugi meč odigran je u Surdulici, a domaći tim slavio je rezultatom 2:1(1:1). Strelci za surdulički tim bili su Igor Zlatanović i Frensis Kjeremeh, dok je jedini pogodak za goste postigao Nenad Gavrić. To su ujedno bili i jedini dosadašnji međusobni susreti.


FOTO: fkmacva.com

U taboru domaćina vlada veliki optimizam, a predstojeći duel šansa je da se na domaćem terenu obezbedi opastanak u elitnom rangu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-crnih Dragan Aničić koji je istakao da u plej-aut fazi nema lakih protivnika:

’’Mi smo u jednom rezultatskom plusu u ovih nekoliko utakmica i sigurno je da ćemo na krilima tih dobrih rezultata ući i u sutrašnji meč, sa ciljem da pokušamo da izborimo pobedu i nastavimo niz dobrih rezultata. Ova pobeda bi nam donela i neki mir, a možda i definitvno obezbeđen opstanak u Super ligi tri kola pre kraja. To neće biti nimalo lako, jer je protivnik ekipa koja je dugogodišnji član Super lige, klub koji iz godine u godinu napreduje i infrastrukturno i u takmičarskom delu. Radnik predvodi iskusni Simo Krunić koji je imao izvanredne rezultate u Jagodini, što sad potvrđuje i ovde u Surdulici. U ekipi su iskusni igrači kao što su Mitošević, Ristović, Purović, Žarković, zatim izuzetno talentovani mladi reprezentativac Zlatanović i Kjeremeh. U obe prethodne utakmice Mačve i Radnika bilo je dosta golova i nadam se da će tako biti i u sutrašnjem meču, s tim da će jedna lopta više završiti u njihovoj mreži i da ćemo svi zajedno slaviti nakon utakmice.’’

Najbolji strelac šabačke Mačve, napadač Bojan Matić, istakao je u svom obraćanju da očekuje nastavak dobrih rezultata na domaćem terenu:

’’Što se tiče sutrašnje utakmice sa ekipom Radnika ja sam optimista zato što naša ekipa u Šapcu, izuzev susreta sa ekipama Crvene zvezde i Partizana, nije izgubila. Poslednji put je to bilo sa Čukaričkim. Sve ostale utakmice pred našom publikom ili smo pobeđivali ili igrali nerešeno. Mislim da se mi uvek pitamo na našem terenu i uz naše navijače, koji su nam uvek dragoceni 12. Igrač, uspevamo da kada damo sve od sebe napravimo dobar rezultat. Mislim da će tako biti i sutra i da ćemo obezbediti opstanak.’’

Prvotimac Miloš Adamović istakao je da se nada da ćeekipa pobedom nad Radnikom obezbediti opstanak u ligi:

’’Mislim da ekipa Radnika mnogo bolje igra kući nego na strani, tako da tu vidim neku našu šansu. Bio sam u dresu Radnika nekih godinu dana i otprilike znam sve njihove vrline i mane, pa ćemo pokušati da sutra to iskoristimo kako bi zabeležili trijumf. Želimo da završimo tu neku priču oko opstanka, da bi mogli da se koncentrišemo na Kup takmičenje gde su nam visoke ambicije i gde se nadamo ulasku u finale. Očekujem sutra pun stadion i dobru fudbalsku predstavu.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno opreza, jer im prethodno gostovanje u Šapcu nije ostalo u dobrom sećanju. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba surduličkog tima Simo Krunić koji je istakao da bi osvajanje boda bilo veliki uspeh za njegovu ekipu:

’’Veliki uspeh u ovoj situaciji bio bi da donesemo bod iz Šapca. Idemo u goste jednoj jako dobro organizovanoj ekipi, izuzetno dobroj sa odličnim trenerom. Idemo ekipi koja ove godine igra polufinale Kupa Srbije, ekipi koja je posle mnogo godina u Super ligi, ekipi od koje smo u ovoj sezoni u gostima pretrpeli veliki poraz. Takvoj jednoj ekipi koja je na svim nivoima jako dobro organizovana treba samo čestitati. Što se utakmice u nedelju tiče za nas će ovo biti vrlo teško gostovanje, jako teška utakmica za nas, gde moramo da damo mnogo više nego u ovoj od pre par dana na domaćem terenu. Znate koji smo maksimum tada dali, a moramo u Šapcu igrati tako da zamišljamo da igramo ne sa deset, već sa devet igrača.’’

Meč 34.kola Super lige Srbije između Mačve i Radnika igra se danas, u nedelju 29.aprila 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova.