Jedan od najzanimljivih mečeva 34.kola Super lige Srbije igra se u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Kruševljani su ove sezone nepremostiva prepreka za beogradske ’’večite’’, sa oba tima imaju pozitivan skor, a sticajem okolnosti ovaj susret može odlučiti njihovu veliku borbu za titulu ili je dodatno produžiti.

Ekipa Napretka trenutno zauzima 7.mesto na tabeli sa 26 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’čarapani’’ su na gostovanju u Subotici pretrpeli poraz od ekipe Spartak Ždrepčeva krv rezultatom 2:1. Ekipa Crvene zvezde trenutno zauzima 1.mesto na tabeli sa 48 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu crveno-beli su na svom stadionu savladali ekipu Čukaričkog rezultatom 3:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, a Kruševljani su bili uspešniji. Prvi meč odigran je u Kruševcu, a domaći tim slavio je rezultatom 1:0(0:0), nakon pogotka Nikole Mitrovića u poslednjim trenucima zaustavnog vremena. Drugi meč odigran u Beogradu završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:0). Crveno-beli su poveli pogotkom Nenada Krstičića, a izjednačenje je Kruševljanima doneo Nikola Eskić, takođe u nadoknadi vremena. Ako posmatramo rezultate prethodna 22 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2018) Crvena zvezda je bila mnogo uspešnija sa 14 pobeda, uz 6 remija i samo 2 poraza. Oba dosadašnja trijumfa ekipa Napretka je ostvarila na svom stadionu.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa namerom da još jednom pokušaju da namuče lidera šampionata. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba kruševačkog tima, iskusni Milorad Kosanović, koji je istakao da od svojih igrača očekuje da pokažu karakter:

’’Sve utakmice u ovoj fazi takmičenja su zahtevne i interesantne. Mi nismo imali sreće u Subotici, tako da su nam šanse sada male za ozbiljniju bitku za izlazak u Evropu, ali o tome nismo ni razmišljali. Zvezda je u situaciji da slavi titulu. Ona je odavno titulu osvojila i vidimo da se spremaju da je u Kruševcu proslave. Nemam ništa protiv, neka slave gde hoće, ali mislim da je normalnije da je proslave u Beogradu. Na nama je odigramo utakmicu, pre svega za sebe i za klub. Da kroz tu utakmicu pokažemo svoj karakter, šta je to što mi u ovom momentu kao tim možemo i da dostojanstveno izađemo sa terena, ne samo posle ove utakmice, nego do kraja prvenstva.’’

Prvotimac ’’čarapana’’ Nenad Šljivić istakao je da će njegov tim pokušati da odloži slavlje lidera šampionata za neku drugu priliku:

’’Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Igrači su svesni da smo ove sezone pokazali da možemo da se nosimo rame uz rame sa svim klubovima u Super ligi, a pokušaćemo da u nedelju odložimo slavlje Crvene zvezde za neku drugu priliku.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da ostvare još jednu pobedu, čime bi i matematički obezbedili osvajanje nove titule. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu ekipi u ostvarenju cilja:

’’Pozvao bih navijače da u što većem broju dođu u Kruševac i da podrže ove momke, jer su oni to zaslužili. Nastavljamo plej-of, igramo protiv ekipe koja je dobro odigrala kompletno takmičenje do sada i jedine ekipe sa kojom mi imamo negativan skor. U Kruševcu smo izgubili, a na Marakani smo osvojili po bod i probaćemo da to sutra ispravimo. Što se nas tiče pripremamo se kao i za sve utakmice do sada. Ambijent u Kruševcu je uvek jako lep, Kruševljani vole svoj klub i svoj grad i oni i zaslužuju Napredak  ovakav kakav jeste. Oni su iskusna ekipa, iskusno vođena, jedni su od retkih koji imaju stabilnog finansijera i to se odražava i na njihovu igru.’’

Strateg crveno-belih se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da stručni štab neće moći da računa na dvojicu prvotimaca:

’’Sutra neće moći da nastupi Rodić zbog crvenog, kao ni Milijaš zbog parnih žutih kartona. Danas posle treninga videću na koje igrače ću moći da računam za utakmicu u Kruševcu.’’

On se nakon pitanja novinara osvrnuo i na izjavu kolege Milorada Kosanovića da je normalnije da Crvena zvezda titulu proslavi u Beogradu:

’’On je zaista iskusan trener, njegove izjave su uvek igra reči. Prošli put je akcenat bacio na pošteno suđenje, ovog puta na to slavlje titule u Beogradu. U svakom slučaju respektujem gospodina Kosanovića i ne bih dalje komentarisao. Nama matematički nedostaje još jedna pobeda, ali ekipa kao što je Crvena zvezda u svakoj utakmici mora da ide na pobedu, da igra dobro, pa čak i u prijateljskom susretu. Daćemo sve od sebe i sutra u Kruševcu, ovo je sport i videćemo kako će se završiti utakmica.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja, a blagajne stadiona ’’Mladost’’ biće otvorene od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 200,00 dinara, Jug – 400,00 dinara, Istok – 500,00 dinara, Zapad 1 – 600,00 dinara i Zapad 2 – 700,00 dinara. Na trinibnu Zapad 1 neće biti moguće unošenje obeležja gostujuće ekipe, dok je južna tribina rezervisana za gostujuće navijače.

Meč 34.kola Super lige Srbije između Napretka i Crvene zvezde igra se sutra, u nedelju 29.aprila 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com