Danas se u okviru 33.kola Super lige Srbije u Šapcu sastaju domaća Mačva i gosti iz Beograda, ekipa Rada. Biće to duel dva tima koji vode veliku borbu za opstanak, pa treba očekivati izuzetno borbenu i zanimljivu utakmicu.

Ekipa Mačve trenutno zauzima 11.mesto na tabeli sa 20 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu Šapčani su u Bačkoj Palanci odigrali nerešeno sa ekipom OFK Bačka, a rezultat je bio 1:1. Ekipa Rada trenutno zauzima 15.mesto na tabeli sa 15 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’građevinari’’ su na svom stadionu savladali ekipu Radnika rezultatom 2:1.

Današnji rivali su već odigrali dva međusobna susreta tokom aktuelne sezone, a oba tima su ostvarila po jedan trijumf. Prvi meč odigran je u Šapcu, a pobedu je izborila gostujuća ekipa sa Banjice rezultatom 1:2(1:2). Strelac pogotka za domaći tim bio je Bojan Matić (penal), dok su strelci za gostujući tim bili Nenad Lukić i Vladimir Volkov. Drugi meč odigran je u Beogradu, a Šapčani su pobedili rezultatom 0:2(0:0). Strelci su na tom susretu bili Miodrag Gemović i Nikola Milinković. Ako posmatramo rezultate prethodna 4 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2018) ekipa Rada je bila nešto uspešnija sa dve pobede, uz jedan remi i jedan poraz.

U taboru domaćina sa puno respekta ulaze u predstojeći duel sa ’’građevinarima’’, svesni važnosti ovih bodova u borbi za opstanak u elitnom rangu. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Dragan Aničić koji je istakao da će njegovi igrači dati sve od sebe kako bi zabeležili novu pobedu:

’’Rad je klub sa veoma bogatom tradicijom, koji u Bogradu i Srbiji ima jedan poseban šmek što se tiče ljudi koji su u njemu i oko kluba, ali i navijača. Sama ekipa je dosta promenjena u odnosu na prvi deo prvenstva, a promenom trenera dobili su i nešto novo u igri. Vidite i na osnovu rezultata da je to, od kako je došao Milinković, sasvim druga ekipa. U ovom delu prvenstva su jedna od boljih ekipa i podatak da su dobili Surdulicu, pre toga Čačak 5:0, pa su od Vojvodine izgubili nesrećno u 90.minutu, sa Lučanima 1:1 govore da nas sutra ovde u Šapcu očekuje težak i neizvestan meč. Mi imamo svoj cilj, na dobrom smo putu da ga ostvarimo i neće nas zavarati niti opustiti ovo što smo uradili do sada. Ja i pred ovu utakmicu mogu da obećam, kao i pred svaku prethodnu što sam činio, da ćemo dati sve od sebe na fizičkom, taktičkom i gračkom planu, kako bi zabeležili novu pobedu.’’

Prvotimac Filip Božić pozvao je Šapčane da u što većem broju ispune tribine stadiona Mačve i istakao da su svi igrači spremni za ovaj meč, i pored zgusnutog rasporeda:

’’Igrači su svi spremni za sutrašnji meč i pored ovog ludog ritma odigravanja utakmica na svaka tri-četiri dana. Moramo da pratimo takav tempo i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da zabeležimo dobar rezultat. Šef mi je dao šansu u prošloj utakmici, mislim da sam je dobro iskoristio i naravno nadam se što većoj minutaži u narednim susretima.’’

Njegov saigrač Matija Miketić istakao je da će njegov tim ići na pobedu u duelu sa ’’građevinarima’’, kako bi se što pre obezbedio opstanak u elitnom rangu:

’’Mislim da smo do sada pokazali kakva smo ekipa, kakav karakter imamo, da možemo da igramo protiv svake ekipe i da apsolutno zalužujemo da budemo u ovom rangu takmičenja. Što se tiče sutrašnje utakmice, mi idemo na tri boda sigurni u svoju ekipu. Mislim da neće biti nikakvih problema da realizujemo ono što nam šef postavi kao zadatke i da ćemo obezbediti opstanak u Super ligi.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno optimizma, kao i obavezom da pokušaju da osvoje sva tri boda, a pobeda u prethodnom kolu veoma je značajna za ekipu na psihološkom planu. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i prvotimac ’’građevinara’’ Veljko Birmančević koji je istakao da njegov tim na gostovanjima mora ostati neporažen kako bi izborio opstanak:

’’Gol protiv Radnika mi je značajan, jer sam ga čekao još od dolaska u Rad. Još značajniji je za moj klub, jer smo pobedili u bitnom meču. Moramo kod kuće da pobeđujemo do kraja, a u gostima da ne gubimo, što je recept za opstanak. Zasluženo smo pobedili Surduličane, imali 19 šuteva na njihov gol. Pobeda je mogla da bude i ubedljivija, ali pri kraju meča umalo Radnik nije izjednačio preko Pantelića. Idemo u Šabac na pobedu, ali i nerešeno bi bilo dobro. Mačva je umorna, jer je igrala polufinale Kupa Srbije. Mi smo imali dan više odmora. Nadam se da će Šapčani fizički pasti u drugom poluvremenu, što ćemo iskoristiti da napadnemo i pobedimo. Imaju prednost domaćeg terena, ali i bodovnu. Ukoliko nas pobede ostaće u ligi. Moramo da se potrudimo da odnesemo bodove iz grada na Savi.’’

Meč 33.kola Super lige Srbije između Mačve i Rada igra se danas, u sredu 25.aprila 2018.godine, sa početkom u 18:00 časova.