Najbolji igrač 32.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Zoran Tošić, strelac oba pogotka za ekipu Partizana u pobedi nad gostujućom ekipom Čukaričkog.

Završeno je i drugo kolo doigravanja, a mečevi koje smo imali priliku da pratimo doneli su veliku borbu za svaki bod i puno uzbuđenja. U plej-aut grupi do važnih pobeda stigle su ekipe Javor Matisa, Rada i Mladosti koje su savladale ekipe Zemuna, Radnika i Borca, dok su bodove podelile ekipe OFK Bačka i Mačve. U plej-of grupi pobede su ostvarile ekipe Voždovca, Crvene zvezde, Spartaka i Partizana koje su savladale ekipe Napretka, Radničkog, Vojvodine i Čukaričkog. Najuzbudljivije je bilo u Humskoj gde su crno-beli nakon mnogo muke stigli do sva tri boda i tako se vratili na pobednički kolosek, a meč je završen rezultatom 2:1(1:0). Najzaslužniji za to bio je iskusni Zoran Tošić koji je u ključnim trenucima slomio otpor protivnika, pre svega zahvaljujući individualnom kvalitetu, i tako nadomestio veliki broj promašaja svojih saigrača iz napadačke linije. U svakom trenutku je popularni Bambi svojom kreativnošću pronalazio pravo rešenje za čvrstu igru gostiju, a golovi koje je postigao sigurno će biti u najužoj konkurenciji za najlepši pogodak ove runde takmičenja. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola.

Od starta ovog susreta viđena je otvorena igra u kojoj su oba tima stvorila nekoliko izglednih šansi, ali su do vođstva stigli domaćini, i to nakon velike greške ’’brđana’’ blizu svog kaznenog prostora. Pokušavajući da započne akciju u 18.minutu susreta iskusni Nikola Drinčić se okliznuo, Saša Zdjelar mu je ukrao loptu i prosledio je do Ognjena Ožegovića, a ovaj je odmah uposlio Zorana Tošića koji je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca majstorski matirao golmana gostiju Nemanju Belića. Nastavili su crno-beli sa napadima, stvorili veći broj šansi, dok su gosti povremeno ozbiljno pretili nakon brzih kontranapada. Drugo poluvreme bilo je još zanimljivije, a započelo je izjednačujućim pogotkom ’’brđana’’. Igrao se 46.minut kada je Saša Zdjelar napravio veliku grešku na sredini terena ’’idealno uposlivši’’ igrača gostiju Nemanju Belakovića koji je izašao sam ispred golmana Vladimira Stojkovića i rutinski ga savladao. U drugom delu susreta crno-beli su nastavili da stvaraju šanse, bili bliži drugom pogotku, a ofanziva je urodila plodom u 81.minutu susreta. Iskusni Zoran Tošić je nakon odlične kombinacije Saše Ilića i Leandrea Tavambe dobio loptu na ivici šesnaesterca i fantastičnim udarcem matirao golmana gostiju za pobedu ekipe Partizana i nova tri boda.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Zoran Tošić (30) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama Mladosti iz Lukićeva i zrenjaninskom Proleteru. Tokom seniorske karijere, pored Proletera, nastupao je i za zrenjaninski Banat, Partizan, engleski Mančester Junajted, nemački Keln i ruski CSKA iz Moskve. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija (U-21) naše zemlje sa 17 nastupa i 2 pogotka, dok je za najjaču selekciju naše zemlje do sada zabeležio čak 76 nastupa i postigao 11 pogodaka. U Humsku se vratio u finišu letnjeg prelaznog roka i tokom aktuelne sezone zabeležio 19 prvenstvenih nastupa uz 10 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: