Jedan od najzanimljivijih mečeva 32.kola Super lige Srbije igra se u Čačku gde domaći Borac dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti. Biće to komšijski derbi dva kluba koji se bore za opstanak u elitnom rangu, pa treba očekivati veliku borbu za bodove.

Ekipa Borca je uoči ovog kola zauzimala 15.mesto na tabeli sa 12 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu Čačani su na gostovanju u Šapcu pretrpeli poraz od ekipe Mačve, a rezultat je bio 2:0. Ekipa Mladosti trenutno zauzima 11.mesto na tabeli sa 19 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu Lučanci su na svom terenu odigrali nerešeno sa ekipom Rada, a rezultat je bio 1:1.

Dva tima su se već sastajala dva puta tokom aktuelne sezone, a ekipa Mladosti je oba susreta rešila u svoju korist. Prvi meč odigran je u Lučanima, a domaći tim slavio je rezultatom 4:1(1:0). Strelci za ekipu Mladosti su bili Miloš Trifunović (dva pogotka), Aleksandar Pejović i Vladimir Otašević (autogol), dok je jedini pogodak za goste postigao Nikola Tripković. Drugi meč odigran je u Čačku, a gosti su ovoga puta slavili rezultatom 1:2(1:1). Domaći tim je poveo pogotkom Saše Filipovića,a  potpuni preokret su lučanskom timu doneli Stefan Golubović i Vladimir Radivojević. Ako posmatramo rezultate prethodnih 14 međusobnih duela u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) ekipa Mladosti je bila daleko uspešnija sa 12 pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. Lučanci su poslednjih pet mečeva rešili u svoju korist, a zanimljivo je da su Čačani jedini trijumf ostvarili na svom terenu još u sezoni 2007/08 kada je rezultat bio 2:0.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa mnogo respekta prema komšijama, ali su svesni da će u finišu sezone, zbog pozicije na tabeli, morati osvajati bodove i protiv najkvalitetnijih rivala u plej-aut grupi. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zebri’’ Vladimir Stanisavljević koji je istakao da očekuje veliku podršku navijača u borbi za opstanak u eliti:

’’U veoma teškom trenutku za nas u goste nam dolazi najkvalitetniji tim plej-aut lige. Mladost je sticajem okolnosti u ovoj našoj grupi, a ne treba posebno trošiti reči o njihovom kvalitetu. Finansijski su stabilan klub, imaju odličnog iskusnog trenera, a igrački kadar im je svakako za svaku pohvalu. Respektujemo ih, ali moramo misliti o našim ambicijama. Posle dva uzastopna poraza vratili smo se ponovo na začelje i bilo bi dobro da se što pre vratimo na pobedonosni kurs. Primili smo sedam golova, od čega čak šest posle prekida, tako da smo dosta radili na tom segmentu igre. Neće biti lako, jer naspram sebe imamo kvalitetnog rivala, ali smatram da imamo kvalitet da stignemo do pozitivnog rezultata. Ako imamo za cilj da izborimo opstanak, onda moramo pobeđivati. Bez obzira ko nam je rival tako moramo pristupiti svakoj utakmici. Očekujem i veliku podršku sa tribina i uveren sam da će Čačani prepoznati ozbiljnost ovog trenutka i biti naš dvanaesti igrač. Pozivam ih da nam daju podršku, kao do sada, i obećavam da ćemo dati sve od sebe da stignemo do rezultata koji će nas ostaviti u borbi za opstanak.’’

Kapiten ’’zebri’’ Marko Zoćević istakao je u svom obraćanju predstavnicima medija da se nada dobroj igri svog tima i pobedi:

’’Bez obzira što smo pretrpeli dva poraza imamo dovoljno motiva, a verujem i snage da zabeležimo pozitivan rezultat. Mladost je odličan tim, imaju sjajne pojedince u svim linijama, ali ćemo im se suprostaviti najbolje što možemo u ovom trenutku. Atmosfera je dobra u timu i to ćemo preneti na teren. Očekujem podršku sa tribina i to nam mnogo znači, posebno u ovako teškoj situaciji. Sezona je od početka bila veoma turbulentna, ali se nadam da će Borac stati na noge na svim poljima.’’

U taboru gostiju sve je usmereno ka postizanju što boljih rezultata na oba ’’fronta’’, a pobeda u meču sa komšijama unela bi preko potreban mir pred odlučujuće mečeve u plej-autu i revanš meč polufinala Kupa Srbije sa šabačkom Mačvom. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i prvotimac lučanskog tima Bogdan Milošević koji je tom prilikom naglasio da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu:

’’Borac se nalazi na nezgodnoj poziciji i u nastavku prvenstva komšijama su bodovi neophodni kako bi i u narednom prvenstvu nastavili superligaško nadmetanje. Želimo što pre da se obezbedimo i da misli usmerimo ka Kupu Srbije. Današnja utakmica biće teška, ali nam pruža šansu da uđemo mirno u završnicu plej-auta. Košijski derbi stalno je privlačio veliku pažnju ljubitelja fudbala i nosio dozu neizvesnosti, tako će biti i danas.’’

Meč 32.kola Super lige Srbije između Borca i Mladosti igra se sutra, u nedelju 22.aprila 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova.