Poslednji meč 32.kola Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Biće to drugi meč ova dva tima u samo nekoliko dana, nakon okršaja u Kupu Srbije koji je pripao ’’brđanima’’, pa nema sumnje da nas čeka izuzetno zanimljiva utakmica.

Ekipa Partizana trenutno zauzima 2.mesto na tabeli sa 33 boda na svom kontu, a u prethodnom kolu crno-beli su kao gosti poraženi u 157.večitom derbiju od Crvene zvezde rezultatom 2:1. Ekipa Čukaričkog je uoči ovog kola zauzimala 5.mesto na tabeli sa 26 bodova na svom kontu, a u prethodnom kolu ’’brđani’’ su na svom terenu pretrpeli poraz od ekipe Radničkog rezultatom 2:3.

Dva tima su već odigrala tri međusobna susreta tokom aktuelne sezone, sa ujednačenim uspehom. Prvi meč odigran je jesenas u Humskoj, a završen je nerešenim rezultatom 0:0. Drugi meč odigran je ovog proleća na Banovom brdu, a crno-beli su slavili rezultatom 0:2(0:2). Strelci su na ovom susretu bili Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović. Treći meč odigran je u sredu u polufinalu Kupa Srbije, a ekipa Čukaričkog je na svom stadionu slavila rezultatom 4:2(2:2). Strelci za domaći tim su bili Petar Bojić (dva pogotka), Asmir Kajević i Ognjen Mudrinski, dok su strelci za gostujući tim bili Sava Radić (autogol) i Danilo Pantić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 39 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2018) ekipa Partizana je bila daleko uspešnija sa 28 pobeda, uz 6 remija i 5 poraza. Ipak, treba reći da su ’’brađani’’ od poslednja četiri gostovanja u Humskoj dva rešili u svoju korist, jednom su igrali nerešeno i samo jednom pretrpeli poraz.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina sve je okrenuto pronalaženju rešenja za trenutnu krizu, a veliku važnost za vraćanje samopouzdanja imaće drugi uzastopni okršaj sa ’’brđanima’’. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da među sutrašnjim rivalima nema nikakvih tajni i iznenađenja:

’’To je utakmica u kojoj se svi dovoljno znamo, znamo jedni drugima i užu i širu familiju, ne postoji iznenađenje. Utakmica visokog intenziteta, kao što je bila i u Kupu, ali moj tim mora da popravi defanzivnu koncentraciju. Ovo ostalo - bilo je dobrih stvari u prošloj utakmici, imali smo mnogo šansi, nismo ih sve iskoristili. Treba nam pamet, da ne idemo grlom u jagode, da se obezbedimo i da im ne dozvoljavamo kontranapade. Zdravstveni bilten je dobar, zbog kartona će izostati Suma, dobro, ostalo je sve spremno. Svi su juče bili spremni, nije bilo problema. Žreb je takav kakav jeste. Sve ćemo učiniti da dobijemo meč, znamo da će biti teško, ali moramo da povratimo dobre utiske, jer nam je potrebno da nastavimo da pobeđujemo u ligi. Uvek postoji tuga kada izgubite, ali Partizan mora da se diže, da pobeđuje. Nema mesta za žaljenjem, za jadikovanjem, sami smo krivi zbog grešaka, dozvolili smo protivniku da nas kažnjava. To sada ne smemo da dozvolimo.’’

Trener crno-belih je potom nastavio sa analizom utakmice u kojoj su igrači Čukaričkog potpuno nadigrali gradskog rivala:

’’To je jedna agresivna ekipa koja igru bazira na brzim kontrama. Mislim da ćemo se sada mi nametnuti, da ćemo imati posed, a oni će nas čekati iz kontranapada. Više volim pobedu od 1:0, nego 4:3, volim kad moja ekipa odaje utisak defanzivne čvrstoće, sigurnosti, što nije bio slučaj u prethodnoj utakmici. Zaista jedna čudna utakmica, neverovatne golove smo primili, mislim da je to bio neki pad koncentracije. Mi ni kod jednog gola nismo bili loše pozicionirani, već je to bio neki pad koncentracije koji se dešavao. Partizan uvek mora da ima motiva da pobeđuje, ne može da se opusti. Igrači treba da poprave utisak o sebi, o nama svima, da poprave svoje ugovore, da se prodaju negde, nikad ne znate ko vas gleda. Ceo život sam motivisan, uvek sam težio da dajem maksimum. Ako igrači Partizana nemaju u svojim venama želju za pobedom, onda nisu za Partizan.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa mnogo kadrovskih problema, kao uostalom i u prethodni, ali ni ne pomišljaju da odstupe od svojih ciljeva. O tome je u svojoj izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener ’’brđana’’ Dragan Šarac koji je istakao da je siguran da će njegov tim pružiti maksimum:

’’Nema sumnje da nas očekuje još jedan težak meč protiv Partizana. Opet imamo dosta problema sa igračkim kadrom. Oba centralna defanzivca nemaju pravo nastupa. Zorić, naravno, tu nije dva meseca. Ovusu se još nije oporavio od povrede i ne znam da li će biti spreman za meč, ali sam siguran da će momci koji budu dobili šansu dati svoj maksimum, kao što je to bio slučaj u sredu.’’

On je potom prokomentarisao i najavu trenera Partizana Miroslava Đukića da će sigurno menjati sastav u odnosu na onaj koji je igrao u sredu:

’’Partizan je tim koji može da menja, jer ima veliki igrački fond. Veliki je favorit. Sigurno da će promeniti jedno dva ili tri igrača. Mi ćemo doći da se nadigravamo, iako smo se potrošili u prethodna dva meča sa njima i sa Radničkim. Probaćemo da ostvarimo povoljan rezultat, a za nas je povoljan rezultat sve samo da ne izgubimo. Ekipa neće biti rasterećenija nakon nedavne pobede, ipak su to dva različita takmičenja. Nama je cilj da se plasiramo u Evropu i mi to moramo da pokušamo da uradimo i kroz prvenstvo. Što se tiče Kupa, tu još ništa nije gotovo tako da opuštanja nema.’’

Meč 32.kola Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog igra se sutra, u nedelju 22.aprila 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.