Derbi meč 32.kola Super lige Srbije igra se u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Ambicije Nišlija su velike, sa druge strane lider šampionata bi pobedom bio korak bliže tituli, pa treba očekivati veliku posetu i odličnu utakmicu.

Ekipa Radničkog trenutno zauzima 3.mesto na tabeli sa 28 bodova na svom kontu, a u prethodnom kolu niški tim je kao gost savladao ekipu Čukaričkog rezultatom 2:3. Ekipa Crvene zvezde trenutno zauzima 1.mesto na tabeli sa 42 boda na svom kontu, a u prethodnom kolu crveno-beli su kao domaćini u 157.večitom derbiju savladali ekipu Partizana rezultatom 2:1.

Dva tima su već odigrala dva međusobna susreta tokom aktuelne sezone, a Beograđani su oba ubedljivo rešili u svoju korist. Prvi meč odigran je u Beogradu, a crveno-beli su slavili rezultatom 3:0(1:0). Strelci su na tom susretu bili Aleksandar Pešić i Slavoljub Srnić (dva pogotka). Drugi meč odigran je u Nišu, a Crvena zvezda je slavila rezultatom 0:4(0:3). Ovoga puta strelci su bili Gelor Kanga i Aleksandar Pešić (tri pogotka). Ako posmatramo rezultate prethodna 24 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1998-2017) crveno-beli su bili daleko uspešniji sa 19 pobeda, uz 4 remija i samo jedan poraz. Jedinu pobedu Nišlije su ostvarile na svom terenu u sezoni 2012/13, a rezultat je bio 2:1. Zanimljivo je da su prethodnih sedam susreta Beograđani rešili u svoju korist uz impresivnu gol-razliku 20:2.


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru domaćina zadovoljni su trenutnim plasmanom, a svi u klubu ističu da bi bodovi u predstojećem susretu bili od velikog značaja za plasman u Evropu. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovu utakmicu govorio i šef stručnog štaba niškog superligaša Dragan Antić koji je istakao da ekipa polako ulazi u željeni ritam i pozvao navijače da dođu u velikom broju:

’’Igramo dobro, u sve smo boljoj formi i bez obzira što nam u goste dolazi najjača ekipa verujem da možemo da ostvarimo dobar i kvalitetan rezultat. Čestitaćemo Zvezdi na novoj tituli, jer je teško pretpostaviti da može ispustiti kapitalnu prednost do kraja šampionata. S obzirom na to da su dobili derbi protiv Partizana, ubeđen sam da će rasterećeniji pristupiti meču. Upravo to bi mogla da bude naša šansa da u nadigravanju sa favoritom osvojimo bod ili tri. To nije nerealno, jer imamo kvalitetan tim. Najbitnije je da možemo da biramo sa kojim igračima ćemo započeti susret. Riota Noma će odsustvovati i sa ove utakmice, tako da smo najbliži formaciji koja je igrala na Banovom brdu u drugom poluvremenu. Verovatno će manje izmene biti u tome što će povređenog Nikolu Stankovića u startnoj postavi zameniti Aleksandar Subić, koji je postigao i pobedonosni gol protiv Čukaričkog. Ne sumnjam da će sutra uveče u Nišu biti pravi praznik fudbala. Očekujem i da će tribine biti ispunjene kao nikada u ovoj sezoni, jer igramo jedan od najvažnijih mečeva, dobro je poznato kakvu armiju navijača Zvezda ima na jugu Srbije. Radnički, ističem, nema šta da izgubi. Ali mnogo može da dobije, ako podrška našoj ekipi bude velika čvrsto verujem da možemo da nadvisimo renomiranog rivala.’’

Prvotimac Nišlija i pozajmljeni fudbaler crveno-belih, napadač Milan Pavkov, ovoga puta je dobio dozvolu svog matičnog kluba da igra na ovom susretu, a u izjavi datoj medijima istakao je da bi bio zadovoljan i osvajanjem jednog boda:

’’Malo mi je nezahvalno, iskreno, da bilo šta komentarišem, jer sam pozajmljen igrač. Reći ću da će za vikend biti jedna jaka utakmica ponovo i da bi bilo lepo da se podele bodovi. Mislim da bi i jedna i druga strana bile zadovoljne bodom. Kao što je šef rekao, može da se desi i da ostvarimo sva tri boda, što bi bilo najidealnije moguće.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da ostvare još jednu pobedu i tako se približe cilju da i matematički obezbede osvajanje šampionske titule. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da ne sme biti opuštanja, čak ni kada titula bude obezbeđena:

’’Sve ekipe u plej-ofu zaslužuju poštovanje. Niš ima dobre navijače koji bodre svoj klub, i nikada nije jednostavno igrati tamo. Radnički pokazuje iz nedelje u nedelju kontinuitet, to je ekipa koja se bori za Evropu. U ovom sistemu takmičenja sve ekipe imaju šanse, jer bodovna razlika nije velika, u opticaju je još 18 bodova. Daćemo sve od sebe da odigramo najbolje moguće. Nemam kadrovskih problema, i to je ono što me raduje, jer ću moći da računam na sve igrače, osim na suspendovanog Donalda. Dobio je dve utakmice, ako su to pravila, onda u redu. Ne opravdavam taj gest, to je bilo potpuno nepotrebno, ali dobro. To je nešto na šta ne mogu da utičem. Nisam se još odlučio za startnih jedanaest. Imam dileme, imam i veliki fond igrača, igrača koji apsolutno zaslužuju da igraju. Teško mi je kao treneru, sa jedne strane, što nekoga moram da ostavim i van protokola, a sa druge strane sam srećan jer vidim da svi daju sve za dobrobit ekipe. Ko god da bude igrao, znam da će dati sve na terenu. Kad i ako matematički osvojimo titulu, čak ni tada neću dozvoliti opuštanje. Dok god traje prvenstvo, dok budemo u trenažnom procesu i takmičarskom ciklusu, nema opuštanja. Mi imamo samo tri boda više od večitog rivala, rekao sam da smo mi u svojim glavama napravili mini-tabelu, i na kraju ćemo podvući crtu.’’

Prvotimac crveno-belih Nenad Krstičić istakao je u izjavi za medije da očekuje teško gostovanje:

’’Ozbiljno se pripremamo za utakmicu sa Radničkim, zato što znamo da nas očekuje zaista teško gostovanje. Kao što smo rekli i pre početka plej-ofa, u svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da pobedimo, kako bismo matematički što pre obezbedili titulu. Pripremamo se kao i za svaku meč i najviše gledamo u svoje dvorište. Naravno, analiziramo protivnika i njihovu igru, ali znamo da je od presudnog značaja kako mi uđemo u utakmicu.’’

Prodaja ulaznica za ovaj meč počela je u četvrtak, a na dan odigravanja susreta mogu se kupiti u periodu od 10:00 do 19:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 300,00 dinara, Sever – 400,00 dinara, Istok – 500,00 dinara, Zapad – 500,00 dinara i Loža – 1.500,00 dinara. Severna tribina rezervisana je za gostujuće navijače koji danas, u petak 20.aprila, ulaznice mogu kupiti i na blagajnama stadiona ’’Rajko Mitić’’ u periodu od 11:00 do 18:00 časova.

Derbi susret 32.kola Super lige Srbije između Radničkog i Crvene zvezde igra se sutra, u subotu 21.aprila 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com