Najbolji igrač 31.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Miljan Vukadinović, dvostruki strelac za Zemun u ubedljivoj pobedi nad gostujućom ekipom OFK Bačka.

Odigrano je i prvo kolo doigravanja, a mečevi koje je publika imala priliku da vidi nisu doneli neka velika iznenađenja. U okviru plej-of grupe najveću pažnju je svakako privukao 157.večiti derbi koji je ovoga puta pripao crveno-belima koji su tako stekli gotovo nedostižnu prednost u borbi za titulu. U mečevima timova koji vode veliku borbu za plasman u Evropu ekipe Radničkog, Napretka i Spartaka ostvarile su trijumfe nad ekipama Čukaričkog, Vojvodine i Voždovca. U okviru plej-aut grupe bodove su podelili Mladost i Rad, kao i Radnik i Javor Matis, dok su veoma važne trijumfe ostvarile ekipe Mačve i Zemuna koje su bile bolje od ekipa Borca i OFK Bačka. Upravo je meč Zemuna i OFK Bačka u Gornjoj varoši, završen pobedom zeleno-plavih rezultatom 3:0(1:0), doneo i odgovor na pitanje koji tim ima najveće izglede da zadrži superligaški status. Zemunci su odličnom igrom stigli do ubedljivog trijumfa i još jednom pokazali da su odradili sjajan posao tokom zimskog prelaznog roka. Najzaslužniji za osvajanje tri boda svakako je Miljan Vukadinović koji je sa dva izuzetno lepa pogotka u veoma važnim trenucima u potpunosti pokvario sve planove gostiju iz Bačke Palanke. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Gosti su dosta dobro otvorili utakmicu stvorivši nekoliko izglednih prilika, ali ih je majstorija Miljana Vukadinovića u 24.minutu susreta u potpunosti poremetila. Krilnom igraču Zemuna pravovremeno je asistirao litvanski internacionalac Justas Lasickas, a ovaj je fantastičnim udarcem sa nekih sedamnaest metara matirao nemoćnog golmana gostiju Nemanju Jevrića. Domaći tim je potom preuzeo inicijativu, ali do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata. I na startu drugog poluvremena prvi su zapretili gosti, ali su do pogotka stigli fudbaleri Zemuna. Igrao se 68.minut susreta kada je nakon odlično izvedenog kornera lopta stigla do Nenada Cvetkovića koji je sa ivice peterca preciznim udarcem glavom pogodio mrežu gostujućeg tima. Sve dileme oko epiloga ovog susreta otklonio je u 78.minutu svojim drugim pogotkom Miljan Vukadinović, nakon odlične kombinacije koju je sam započeo. Saigrač iz napadačke linije zeleno-plavih Dejan Đenić mu je sjajno asistirao, a krilni fudbaler Zemuna je majstorski prevario istrčalog gomana gostiju i postavio konačan rezultat ovog susreta.

Miljan Vukadinović (25) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog krila, a tokom karijere je nastupao za mlađe kategorije Rada, beogradski Hajduk, češke ekipe MAS Taborsko, Slavija Parg i Mlada Boleslav, odakle je tokom zimske pauze i stigao u Zemun. Tokom proleća je zabeležio devet nastupa i postigao pet pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: