Jedan od najzanimljivijih mečeva 31.kola Super lige Srbije igra se u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Pobeda u ovom duelu od velike je važnosti za ostvarenje evropskih ambicija oba tima, pa treba očekivati otvorenu i borbenu utakmicu.

Ekipa Napretka trenutno zauzima 7.mesto na tabeli, a nakon podele bodova na svom kontu ima 23 boda. U prethodnom kolu ’’čarapani’’ su na svom terenu savladali ekipu niškog Radničkog, a rezultat je bio 3:1. Ekipa Vojvodine trenutno zauzima 8.mesto na tabeli, a nakon podele bodova na svom kontu ima 22 boda. U prethodnom kolu Novosađani su na svom terenu savladali ekipu beogradskog Rada, a rezultat je bio 2:1.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, sa ujednačenim uspehom. Novosađani su u prvom susretu na svom terenu slavili rezultatom 3:1(0:0). Strelci za domaći tim bili su Stefan Mihajlović, Nemanja Subotić i Dušan Jovančić (penal), dok je jedini pogodak za goste postigao Enver Alivodić. Drugi susret odigran je u Kruševcu, a domaći tim slavio je rezultatom 1:0(1:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Ibrahima Mama Ndiaje već na samom startu duela. Ako posmatramo rezultate prethodnog 21 međusobnog susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2018) Novosađani su bili dosta uspešniji sa 13 pobeda, uz 2 remija i 6 poraza. Zanimljivo je da je ekipa Napretka pet od šest pobeda nad Novosađanima ostvarila kao domaćin.


FOTO: fknapredak.rs

U taboru domaćina o protivniku se govori sa puno respekta, ali i ističe da je raspoloženje u ekipi odlično. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović koji je istakao da Napredak iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i da je to najvažnije:

’’Mi smo uspeli da se pre kraja prvenstva plasiramo u prvih osam, i to je bila želja svih nas u klubu.Tako smo stvorili uslove da odigramo svih sedam utakmica u kojima trebamo pre svega da nastavimo da uživamo. Imamo svoj način igre i od njega ne odstupamo. Ovu utakmicu dočekujemo u najboljem raspoloženju. Vojvodina je veliki tim koji mora da se poštuje i mi se tako i ponašamo. Na nama je da se koncentrišemo na ono što mi možemo i da se pokažemo u najboljem svetlu.’’

Prvotimac kruševačkog superligaša Miloš Ostojić istakao je na konferenciji za medije da Napredak u svaku utakmicu ulazi na isti način i da će tako biti i u nedelju:

’’Vojvodinu dobro poznajemo i neće tu biti nekih iznenađenja, ukoliko mi odigramo onako kako umemo. Nadam se povoljnom rezultatu po nas.’’


FOTO: fkvojvodina.rs

Gosti u prvi meč plej-ofa ulaze sa novim stručnim štabom i ambicijom da poprave trenutnu poziciju na tabeli, a eventualna pobeda u Kruševcu imala bi veliki značaj u borbi za mesta koja vode u Evropu. Šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da u ovoj fazi nema velike razlike među ekipama:

’’Ulazimo u samu završnicu prvenstva, u kojoj svaku ekipu očekuje sedam veoma zahtevnih utakmica, a iz nekoliko razloga smatram da naša liga odavno nije bila ovako interesantna. Postoji nekoliko timova koji igraju veoma kvalitetno i pretenduju na izlazak u Evropu, pa je vrlo neizvesno prognozirati ishode mečeva koji predstoje. Nas očekuje utakmica u Kruševcu, protiv ekipe koja je ove sezone pobedila sve timove iz gornjeg dela tabele i, po mom mišljenju, igra najstabilnije u drugom delu sezone. Zimus su napravili veoma dobru selekciju iskusnih igrača, a predvodi ih prekaljeni stručnjak. O njemu ne bih trošio reči, sem što ću reći da imam ogromno poštovanje prema svemu što je uradio u svojoj fudbalskoj karijeri. No, mi smo rešeni da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i pohvalio bih momke za to što su vrlo motivisano trenirali ove nedelje. Imamo obavezu da damo svoj maksimum, a videćemo šta će nam to doneti na kraju meča. U ovom momentu, članovi stručnog štaba i ja imamo određenu ideju o tome kako treba da nastupimo u Kruševcu, ali neke stvari ćemo finalizirati tek posle današnjeg i sutrašnjeg treninga. U svakom slučaju, od svih momaka koji budu bili na terenu, ali i onih na klupi, očekujem da jednom dobrom energijom i zajedništvom doprinesu dobrom rezultatu.’’

Kapiten novosadskog tima Dušan Jovančić istakao je u svojoj izjavi da su Kruševljani izuzetno neugodan protivnik na svom stadionu:

’’Sigurno nas očekuje teška utakmica. Napredak je odlična ekipa, koja je pogotovo nezgodna na svom stadionu. Međutim, sada počinje najvažniji deo sezone i verujemo da možemo da nadoknadimo zaostatak koji imamo, a koji nije veliki. Osim Crvene zvezde i Partizana, koji su se odlepili, sve ostale ekipe su u rasponu od tri-četiri boda, pa će biti veoma neizvesno i maltene u svakom kolu će se igrati derbi. Nadam se da ćemo već od prvog kola u Kruševcu početi sa dobrim rezultatima i partijama, kako bismo se približili tom trećem mestu.’’

Meč 31.kola Super lige Srbije između Napretka i Vojvodine igra se prekosutra, u nedelju 15.aprila 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.