Uprava fudbalskog kluba Vojvodina danas je postavila novog šefa stručnog štaba prvog tima, dojučerašnjeg stratega subotičkog superligaša Spartak Ždrepčeva krv, Aleksandra Veselinovića.

Nakon iznenadnog odlaska Ilije Stolice uprava fudbalskog kluba Vojvodina pronašla je rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba. Tim će u finišu sezone predvoditi Aleksandar Veselinović, dojučerašnji strateg ekipe Spartak Ždrepševa krv.

Biće to drugi madat ovog trenera na klupi novosadskog superligaša, a prvi je okončan nakon samo nekoliko nedelja saradnje. On je već danas odradio prvi trening sa ekipom, a debitovaće u prvom meču plej-ofa koji je na programu ovog vikenda kada ekipa Vojvodine gostuje u Kruševcu ekipi Napretka.

U stručnom štabu će ubuduće biti i nekadašnji čuvar mreže ovog kluba Srđan Žakula koji će obavljati funkciju trenera golmana, dok će preostali članovi stručnog štaba biti poznati naknadno.

Aleksandar Veselinović (47) je trenersku karijeru započeo u litvanskoj ekipi Suduva koju je predvodio godinu i po dana, a nakon krateke epizode u Vojvodini sa puno uspeha je predvodio ekipu Spartaka sa kojom je na kraju preliminarne faze aktuelne sezone 2017/18 zauzeo 5.mesto na tabeli sa 49 osvojenih bodova i uz učinak od 14 pobeda, 7 remija i 9 poraza.