Najbolji igrač 29.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Marko Docić, asistent i trostruki strelac za Čukarički u ubedljivoj pobedi nad ekipom Spartak Ždrepčeva krv u derbiju kola odigranom na Banovom brdu.

Odigrano je i 29.kolo Super lige Srbije koje je donelo rasplet u borbi za plasman u plej-of fazu ovog takmičenja. Poslednje kolo odlučiće samo sa koliko bodova na svom kontu će svako od superligaša ući u doigravanje. U borbi za titulu Partizan i Crvena zvezda su stigli do trijumfa, tri velika boda u borbi za Evropu upisale su ekipe Voždovca i Čukaričkog, nerešeno je bilo u Nišu i Zemunu gde su gostovale ekipe Vojvodine i Napretka, dok su u borbi za opstanak do izuzetno važnih pobeda stigle ekipe Borca i Radnika. Derbi kola odigran na Banovom brdu gde je domaći Čukarički savladao ekipu subotičkog Spartaka rezultatom 4:1(2:1) obeležio je vezni fudbaler ’’brđana’’ Marko Docić koji je pružio sjajnu partiju i učestvovao u postizanju sva četiri pogotka svog tima. On je bio pokretač svih akcija pobedničkog tima i više nego precizan izvođač dosuđenih jedanaesteraca i slobodnih udaraca, pa nema sumnje da je najboljom partijom u aktuelnoj sezoni u potpunosti zaslužio epitet najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola. Treba reći da je najvećeg konkurenta imao u napadaču Crvene zvezde Aleksandru Pešiću koji je nakon duže pauze ponovo ’’proradio’’ i sa dva pogotka i jednom asistencijom dao veliki doprinos pobedi svog tima u Lučanima i ponovo zauzeo čelnu poziciju na listi strelaca.

Domaći tim je od starta krenuo sa ofanzivnom igrom, stvarao šanse, a do vođstva je stigao već u 13.minutu susreta sa ’’bele tačke’’nakon prekršaja nad Darkom Zorićem na ivici šesnaesterca gostiju. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Marko Docić koji je preciznim udarcem savladao golmana Miloša Ostojića. I pored činjenice da su ’’brđani’’ nastavili sa ofanzivom gostujući tim je uspeo da stigne do izjednačenja u 33.minutu susreta. Nadomak šesnaesterca domaćeg tima dosuđen je slobodan udarac, a uspešan izvođač bio je Aranđel Stojković koji je sjajnim udarcem savladao golmana Nemanju Belića. U 45.minutu igre, tačnije u zaustavnom vremenu, dosuđen je još jedan jedanaesterac za domaći tim, ovaj put zbog prekršaja nad napadačem Ismael Beko Fofanom. Još jednom je siguran izvođač bio Marko Docić, a sa tom prednošću domaći tim odlazi na odmor. U drugom poluvremenu viđena je nešto angažovanija igra gostiju, ali i još dva pogotka ’’brđana’’.  Igrao se 72.minut susreta kada je iz slobodnog udarca iz dosta teške pozicije, iskosa sa desne strane, Marko Docić sjajnim udarcem poslao loptu pod prečku i tako savladao golmana Miloša Ostojića koji nije dobro procenio njenu putanju. Konačan rezultat postavio je rezervista Asmir Kajević u 87.minutu susreta, nakon odličnog proigravanja raspoloženog Marka Docića i nedovoljno dobre intervencije odbrane Subotičana. Sa tri osvojena boda ekipa Čukaričkog se popela na treće mesto tabele Super lige Srbije.


FOTO: fkcukaricki.com

Marko Docić (24) je rođen u Beogradu, igra na pozicijama defanzivnog ili centralnog veznog igrača, a u Čukarički je stigao u julu 2016.godine. Pre toga nastupao je za ekipu Srema iz Jakova, a potom i za ivanjički Javor Matis odakle je i stigao na Banovo brdo. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 21 nastup i postigao 6 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: