Jedan od najzanimljivijih mečeva 27.kola Super lige Srbije igra se u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartak Ždrepčeva krv. Biće to duel timova koji su na različit način otvorili prolećnu polusezonu, pa nema sumnje da će ’’golubovi’’ pokušati da dođu do prvih bodova i prekinu niz poraza.

Ekipa Radničkog trenutno zauzima 3.mesto na tabeli sa 49 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu niški tim je trijumfovao na gostovanju ekipi Javora u Ivanjici rezultatom 1:3. Ekipa Spartaka se nalazi na 5.mestu na tabeli sa 40 osvojenih bodova, a u pretgodnom kolu Subotičani su na svom terenu poraženi od ekipe Zemuna rezultatom 1:2.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Subotici završen je pobedom ekipe Spartaka rezultatom 4:2(2:1). Strelci za domaći tim bili su Đorđe Ivanović, Aleksandar Radovanović (dva pogotka) i Aranđel Stojković, dok je oba pogotka za niški tim postigao Milan Pavkov. Ako posmatramo rezultate prethodnih 11 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2012-2017) Subotičani su bili za nijansu uspešniji sa 6 pobeda, uz 5 poraza i bez nerešenih rezultata. Zanimljivo je da su ’’golubovi’’ poslednja tri meča rešili u svoju korist.


FOTO: YouTube/Printscreen

U taboru domaćina svi priželjkuju nastavak sjajne serije i plasman koji vodi u Evropu, a jedan od najvažnijih mečeva u borbi za vrh tabele svakako je predstojeći sa Subotičanima. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Boban Dmitrović koji je istakao da nema većih kadrovskih problema, da očekje težak meč i osvajanje sva tri boda:

’’Bez obzira što je otišlo par igrača u zimskom prelaznom roku, mislim da i dalje igraju kao u jesenjem delu. Smatram da će za nas biti teže, jer smo navikli sve oko nas na pobede. Osećam da će biti napeta utakmica, dosta duela i da će možda sitnice odlučiti ovu utakmicu.’’

O predstojećem susretu govorio je i novajlija Siniša Babić koji jeranije  imao prilike da sarađuje sa trenerom ’’golubova’’ Aleksandrom Veselinovićem:

’’Spartak je predvođen trenerom Veselinovićem ostvario istorijske rezultate. Imao sam priliku da sarađujem sa njim i Gaćinovićem u Vojvodini i mislim da su jedni od najtalentovanijih stručnih štabova u Srbiji. Mi nastavljamo naš posao da pobeđujemo, pogotovo pred našom publikom. Mislim da smo u dobroj formi, da hvatamo zalet za plej-of i siguran sam da navijači mogu da očekuju tri boda.’’


FOTO: YouTube/Printscreen

Gosti u ovaj meč ulaze dosta oslabljeni, ali i sa velikom željom da prekinu seriju poraza. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’golubova’’ Aleksandar Veselinović koji je istakao da očekuje novu tešku utakmicu:

’’Igramo treću utakmicu u ubrzanom gustom rasporedu. Očekuje nas gostovanju u Nišu protiv dobrog protivnika i veoma orgnizovanog kluba u ovoj sezoni. Radnički krupnim koracima grabi ka evropskoj sceni. U ovom delu prvenstva pružaju odlične igre, pobedili su nedavno Partizan i deset kola su bez prvenstvenog poraza. Za Niš me vežu lepe uspomene, jer sam dve godine od 1994. do 1996. igrao u tom klubu. Gajim velike simpatije prema gradu, a posebno poštovanje prema klubu, njegovoj istoriji i tradiciji. Radujem se ovom gostovanju kako bih evocirao uspomene. Biće težak meč, jer se nalazimo u situaciji kada bodovno nismo upešni kao što je to bilo jesenas. Bez obzira na to mi se za svaku utakmicu spremamo profesionalno i idemo tamo da damo svoj maksimum i da ispunimo neke zadatke i da ispravimo nedostatke koje smo pravili u poslednje dve utakmice. Momci moraju da podignu glave, da budu savesni i čestiti. Mi u ovoj utakmici imamo određenih problema, nedostajaće nam kapiten Kerkez, Branimir Jočić i Milošević. Oni su za našu igru veoma važni, a kada uzmemo u obzir da su trojica standardnih zimus otišli, onda je jasno da ćemo utakmicu odigrati bez pola ekipe koja je bila uspešna u jesenjem delu. Međutim, to je samo jedan podatak i motiv više za one momke koji će istrčati da budu jedinstveni i da izađu na megdan sa velikim motivom i željom.’’

Prisutnima se obratio i prvotimac ''golubova'' Ognjen Đuričin koji je istakao da njegov tim u Niš putuje da se nadigrava:

’’Gostujemo jednoj kvalitetnoj ekipi, respekt prema svima, ali mi putujemo sa željom da osvojim bod ili sva tri. Deset utakmica su bez poraza, ali idemo da se nadigravamo i da pokušamo da osvojimo bodove. Nalazimo se u rezultatskoj krizi, ali to ne bi smelo da nas pokoleba i da nam predstavlja problem. Moramo ući u meč kako treba i onda možemo do pobede.’’   

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na biletarnici hale "Čair", kao i na istočnoj tribini stadiona. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 150,00 dinara, Istok – 300,00 dinara, Zapad – 300,00 dinara i Loža – 1.500,00 dinara.

Meč 27.kola Super lige Srbije između Radničkog i Spartaka igra se sutra, u nedelju 11.marta 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova.