Najbolji igrač 25.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Aleksandar Lutovac, strelac tri pogotka i asistent u ubedljivoj pobedi Rada na Banjici u susretu sa čačanskim Borcem.

Odigrano je i treće, izuzetno zanimljivo prolećno kolo u okviru našeg elitnog ranga takmičenja, a čak sedam susreta završeno je pobedom domaćina. Važan trijumf na gostujućem terenu ostvarila je ekipa Javor Matisa koja je slavila u Zemunu, dok je najveće iznenađenje priredila ekipa niškog Radničkog koja je na svom Čairu uspela da stigne do sva ti boda u derbi susretu sa ekipom Partizana. Izuzetno ubedljive bile su ekipe Čukaričkog i Rada koje su svoje protivnike ispratile sa pet golova u mreži. Ekipa Rada je taj trijumf ostvarila protiv direktnog rivala u borbi za opstanak, ekipe čačanskog Borca (5:0), a više nego dobru partiju pružio je mladi Aleksandar Lutovac koji je postigao tri pogotka i zabeležio jednu asistenciju. Krilni napadač ’’građevinara’’ bio je nezaustavljiv za odbranu gostiju, sjajno se kretao i sarađivao sa saigračima, a gotovo sve prilike koje su mu se ukazale pretvorio je u pogodak ili asistenciju. Zbog ovakvog učinka izbor naše redakcije za najboljeg aktera 25.kola Super lige Srbije pao je na njega, a treba reći da je ozbiljne konkurente imao u Petru Bojiću (Čukarički) i Momčilu Mrkaiću (Javor Matis) koji su takođe pružili izvanredne partije.

Domaći tim je meč započeo izuzetno ofanzivnom igrom u debitantskom nastupu trenera Zorana Milinkovića na klupi ’’građevinara’’, a na prvi pogodak čekalo se samo do 17.minuta. Nakon kornera koji je sa leve strane izveo Nenad Marinković najbolji u skoku bio je Ze Markos koji je glavom poslao loptu u mrežu gostiju. U 24.minutu domaći tim je duplirao prednost. Akcija je tekla po desnoj strani, Đorđe Denić je na levom boku pronašao Lazara Veselinović, ovaj je glavom uputio loptu u peterac, a na pravom mestu bio je Aleksandar Lutovac koji je rutinski savladao golmana gostujućeg tima. Već u 29.minutu viđen je novi pogodak ’’građevinara’’. Loptu je sa leve strane nakon auta u igru ubacio Vladimir Volkov, ona je stigla do Đorđa Denića, a ovaj je sjajno asistirao Aleksandru Lutovcu koji je ponovo bio idealno postavljen u petercu gostiju i ponovo rutinski zatresao mrežu golmana Saše Mišića. U drugom poluvremenu ’’građevinari’’ su nastavili u istom ritmu. Igrao se 63.minut kada je nakon sjajnog prodora po desnoj strani Aleksandar Lutovac idealno uposlio Đorđa Denića koji je sa ivice peterca poslao loptu u mrežu Čačana. Konačan rezultat postavio je u 74.minutu najbolji akter ovog meča Aleksandar Lutovac fantastičnim lob udarcem sa ivice šesnaesterca, a asistent mu je ovoga puta bio Njegoš Petrović.


FOTO: fkrad.rs

Aleksandar Lutovac (20) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Rad. Za prvi tim ’’građevinara’’ do sada je odigrao 78 utakmica i postigao 18 pogodaka. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-16, U-18, U-19).

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: