Poslednji meč 23.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Lučanima gde domaća Mladost dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Biće zanimljivo videti da li će evropski duel ostaviti posledice na goste i da li će domaći tim uspeti da prekine seriju ubedljivih poraza u duelima sa crno-belima.

Lučanci su jesenju polusezonu završili na 9.mestu na tabeli sa 8 pobeda, 6 remija i 8 poraza na svom kontu. Beograđani su jesenji deo sezone završili na 2.mestu na tabeli sa 14 pobeda, 6 remija i 2 poraza na svom kontu.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Beogradu završen je pobedom Partizana rezultatom 3:0(0:0). Strelci pogodaka za crno-bele bili su Nemanja Miletić, Danilo Pantić i Leandre Tavamba. Ako posmatramo rezultate prethodnih 19 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) Beograđani su bili daleko uspešniji sa 17 pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. Poslednjih pet duela crno-beli su ubedljivo rešili u svoju korist, uz impresivnu gol-razliku 17:1.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina prezadovoljni su odrađenim pripremama, a cilj je da se značajno popravi utisak i plasman na tabeli tokom predstojećeg prolećnog dela šampionata. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba lučanskog tima Nenad Milovanović koji je tom prilikom istakao da je protivnik izuzetno kvalitetan, ali da Mladost ima pravo na optimizam pred duel sa aktuelnim šampionom:

’’Želim da kažem da sam zadovoljan radom tokom priprema i da pred susret sa ekipom Partizana nemamo povređenih igrača. Imali smo jake protivnike i jake utakmice, meni rezultat na pripremama nije neko merilo, ali je i važan da ekipa dobije pobednički mentalitet. Tako da, sa umerenim optimizmom ulazimo u prolećni deo prvenstva. Što se tiče utakmice sa Partizanom, gledajući juče utakmicu za Plzenom videli ste protiv kakvog protivnika će Mladost igrati. Jedan čvrst i jak Partizan, organizovan, mislim da Plzen nije napravio nijednu jedinu šansu do gola. Ekipa koja može da igra u dva sistema, koja ima jake bokove sa Tošićem i Jankovićem, Tavambu koji razigrava saigrače i daje golove, Ivanovića koji je najbolje ocenjeni igrač lige, Sumu, Ožegovića. Tako da, stvarno imamo teškog protivnika na startu prolećnog dela. S druge strane, zbog rada i rezultata imamo i mi pravo na optimizam. Sigurno da ćemo dati svoj maksimum da napravimo iznenađenje, a da li ćemo uspeti u tome videćemo u nedelju na kraju utakmice. U ovakvim utakmicama nemaš šta da izgubiš, a rezultat se pravi hrabrom igrom, disciplinom i koncentracijom od prvog do poslednjeg minuta.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze samo tri dana nakon evropskog duela, a zbog bodovnog zaostatka u trci za odbranu titulefudbaleri Partizana nemaju prava na kiks. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da očekuje kvalitetnog i motivisanog protivnika na gostovanju u Lučanima:

’’Sutra počinjemo drugi deo naše lige. Kao što uvek kažem, očekuje nas teška utakmica u Lučanima, moramo da branimo naš prestiž, da branimo evropski Partizan. Mladost će izaći motivisano, ali i mi hoćemo da nastavimo gde smo stali, da pokušamo da se približimo Zvezdi. Mladost neće sigurno juriti neki posed, prepustiće svesno to nama i pokušaće na brze kontranapade da nas ugroze. Zato treba izbegavati gubljenje lopte i ne dozvoliti protivniku da živi od naše greške.’’

On je potom istakao da je prolećna polusezona tek počela i da umor ne sme biti izgovor za slabiju partiju protiv Lučanaca:

’’Tek smo počeli, bilo bi ružno da sutra izjavim ’’bili smo umorni’’ posle samo jedne utakmice. Kada se akumulira više utakmica onda ću koristiti taj izgovor. Nema izgovora da smo umorni. Mi smo Partizan, moramo da igramo pobednički, fudbaleri treba da imaju taj mentalitet, svejedno je da li igramo protiv Mladosti, Barselone ili Juventusa. Nadam se dobroj partiji i da to bude dobra uvertira pred Plzenj.’’

Stručni štab se uoči ovog susreta suočio sa velikim kadrovskim problemima, a trener Partizana ne može da računa na četvoricu igrača, među kojima je i štoper Milan Mitrović:

’’Ostojić je mnogo bolje i pokušaćemo da ga pripremimo za Plzenj, za sutra neće biti spreman. Imamo Ožegovića i Zdjelara van stroja. Imamo i Mitrovića van stroja, dobio je udarac u butni mišić. To bi bio zdravstveni bilten. Svi očekujemo da budu spreni za Plzenj, a da li će biti spremni videćemo. Možda će biti spremni sa malim brojem takmičarskih treninga. Možda je veliki rizik da uđu u tako tešku utakmicu sa malim brojem treninga. Sačekaćemo, oni se oporavljaju dobro, videćemo.’’

Meč 23.kola Super lige Srbije između Mladosti i Partizana igra se sutra, u nedelju 18.februara 2018.godine, sa početkom u 14:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović