Jedan od najzanimljivijih mečeva 23.kola Super lige Srbije igra se u subotu na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Ivanjice, ekipu Javor Matisa. Lider šampionata u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit, ali će biti zanimljivo videti kako će evropska prolećna uvertira uticati na ekipu u duelu sa Ivanjičanima.

Crveno-beli su jesenji deo šampionata završili na 1.mestu na tabeli sa 18 pobeda, 3 remija i samo jednim porazom na svom kontu. Ivanjičani su na kraju jesenje polusezone zauzeli 15.mesto, uz 4 pobede, 3 remija i čak 15 poraza na svom kontu.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Ivanjici završen je pobedom Beograđana rezultatom 0:2(0:2). Strelci za gostujući tim bili su Rikardinjo i Mičel Donald. Ako posmatramo rezultate prethodna 24 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2002-2017) crveno-beli su bili daleko uspešniji sa 18 pobeda, uz jedan remi i 5 poraza. Zanimljivo je da je Crvena zvezda u svoju korist rešila prethodnih sedam uzastopnih duela.


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru domaćina sve je spremno za nastavak borbe za titulu, a svi u klubu naglašavaju da je početak prolećne polusezone veoma važan za dalji tok. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević koji je istakao da očekuje težak meč:

’’Voleli bismo da nastavimo tamo gde smo stali u prvom delu prvenstva. Znamo da nas očekuje još osam utakmica u redovnom delu prvenstva, a posle toga pripremamo se za plej-of. Sledi ciljna ravnina i mislim da smo se dobro spremili za ostatak prvenstva. Dolazi nam u goste dobra i disciplinovana ekipa, to se vidi po prethodnim utakmicama koje su odigrali. Pojačali su svoj igrački kadar. Javor je je meni veoma draga ekipa i biće mi zauvek u srcu, jer je to moja prva seniorska ekipa. Dok sam bio trener upoznao sam njihovu filozofiju koja se godinama ne menja, disciplinovana su ekipa koja forsira mlade igrače i vidi se da obavljaju dobar posao. Neće biti lako, ali mi moramo da se fokusiramo na svoju ekipu. Očekujem publiku u što većem broju, ko god bude mogao da dođe da nas podrži, jer ovi momci to i zaslužuju. Ovo prvenstvo počinjemo kao da imamo nula bodova, ne razmišljamo o onom što je bilo. Nova utakmica je pred nama, imamo cilj, znamo šta hoćemo. Ne razmišljam o statističkim podacima, podvući ćemo crtu na kraju prvenstva. U ovom trenutku prvenstvo za nas počinje sutra, trudićemo se da nastavimo sa igrama kakve su bile u prethodnom delu.’’

Stručni štab crveno-belih neće moći da računa na Mičela Donalda, zbog žutih kartona, dok su svi ostali igrači na raspolaganju za ovaj susret:

’’Svi ostali, nadam se da su raspoloživi za utakmicu, a u kom ćemo sastavu izaći znaćemo više posle treninga. Biće promena, videću ko se kako oseća. Jako sam ponosan, jer imam dobar odnos sa igračima, i njihovo mišljenje mi mnogo znači. Raduje me jer svi žele da igraju svaku utakmicu, pokazuju veliku želju i motiv.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ne ulaze zadovoljni pripremnim periodom, zbog čeka strčni štab sa optimizmom gleda na nastavak sezone. O tome je na redobnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ivanjičkog tima Vlado Jagodić, koji je istakao da njegova ekipa u kompletnom sastavu ulazi u meč sa liderom šampionata:

’’Moram reći da sam izuzetno zadovoljan kompletnim pripremnim periodom, ne samo boravkom u Ohridu, nego i onim što smo odradili ovde. Rekli smo da idemo u Ohrid da kroz pet pripremnih utakmica pokušamo da napravimo nešto što mora biti bolje od onoga u prethodnom periodu. Mi smo odigrali šest, jer smo želeli da iskoristimo dobre uslove koje smo imali, a imali smo i veći broj novih igrača. Želeo samo ono što želi svaki trener, da igrači imaju u nogama devedeset minuta pre nastavka prvenstva. Napravili smo dobre rezultate što mene izuzetno veseli, jer ne treba ni potcenjivati ni precenjivati rivale. Mi moramo naći put koji vodi do uspeha, pa sam zbog toga insistirao kod igrača da svaka utakmica bude shvaćena kao takmičarska. Oni su to poslušali  i zbog toga zaslužuju velike pohvale. Pohvalio bih i sve nove igrače, uklopili su se izuzetno dobro. Veoma je bitno naglasiti da smo pripreme završili bez povreda i da za prvi meč na raspolaganju imam sve igrače.’’

Trener Jagodić se potom osvrnuo i na kvalitete protivnika, istakavši da su fudbaleri Crvene zvezde odigrali sjajan meč u Ligi Evrope minulog utorka. Ipak, on upravo u dvomeču sa ruskim timom vidi šansu svoje ekipe da stigne do povoljnog rezultata:

’’Najlakše bi bilo reći da mi sezonu počinjemo od drugog kola, ali ne. Mi počinjemo na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a ja koristim ovu priliku da čestitam Crvenoj zvezdi na odlično odigranoj utakmici protiv CSKA. Zaista Crvena zvezda i Partizan su, uz našu reprezentaciju, oličenje srpskog fudbala. Ja uvek volim u svlačionici da širim optimizam i uvek ću reći da je svaki rezultat moguć. Ovo je za nas možda i najlakša utakmica ovog proleća, ne zato što mislim da Zvezda nije favorit, realno je da je favorit, već smatram da je ovo dobra prilika za Javor Matis zbog toga što nemamo šta da izgubimo na ovoj utakmici. Realno je da kolega Milojević ima dilemu koji sastav da izvede protiv nas, jer ih već za četiri dana čeka put i revanš meč u Moskvi. Gledajući sa tog aspekta, i moranja da u revanšu izvedu ono najbolje što imaju, možda je to nekakva pritajena nada za nas da iskoristimo tu njihovu, ako smem tako reći, dekoncentraciju za ovu našu utakmicu, da iskoristimo svaku mogućnost, ako nam se ukaže.’’

Ulaznice za ovaj susret prodavaće se na dan njegovog odigravanja, a blagajne će biti otvorene od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 100,00 dinara, Istok – 200,00 dinara i Zapad – 300,00 dinara.

Meč 23.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Javor Matisa igra se sutra, u subotu 17.februara 2018.godine, sa početkom u 14:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com