Derbi meč 23.kola Super lige Srbije igra se u subotu na stadionu ’’Karađorđe’’ gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca. Biće to duel timova koji u prolećni deo sezone ulaze sa velikim ambicijama i koji žele da u što kraćem roku zauzmu pozicije koje vode u Evropu, pa treba očekivati veliku borbu.

Novosađani su jesenju polusezonu završili na 8.mestu sa 9 pobeda, 6 remija i 7 poraza na svom kontu. Beograđani su na kraju jesenjeg dela sezone zauzeli 6.mesto na tabeli sa 10 pobeda, 6 remija i 6 poraza na svom kontu. Zanimljivo je da je ekipu Voždovca tokom jeseni predvodio upravo novi šef stručnog štaba Vojvodine, trener Ilija Stolica, koji će svoj debi u zvaničnim utakmicama imati baš protiv kluba u kome je stekao punu afirmaciju.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Beogradu završen je rezultatom 1:1(1:0). Strelac pogotka za domaći tim bio je Aleksandar Ješić, dok je pogodak za novosadski tim postigao Daniel Avramovski. Ako posmatramo rezultate prethodnih 15 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2017) Novosađani su bili nešto uspešniji sa 6 pobeda, uz 5 remija i 4 poraza.

U taboru domaćina svi se nadaju da će ekipa prikazati dobru igru i pobedom započeti prolećnu polusezonu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener novosadskog tima Aleksandar Linta koji je istakao da je ambicija svih u klubu plasman u Evropu:

’’Zimska pauza se završila, iza nas imamo mesec dana pripremnog perioda i sa nestrpljenjem čekamo nastavak šampionata. Sutra nas očekuje prva utakmica protiv Voždovca, koga, kao i svaku ekipu, veoma respektujemo i znamo kako i na koji način može da igra. Upoznati smo sa njihovim kvalitetima, kako igrača, tako i stručnog štaba, ali svu našu energiju usmerićemo isključivo na Vojvodinu i na to kako želimo da odigramo taj meč. Nećemo se opterećivati rezultatom, jer onda zaboravimo kako treba da igramo, a to nije ono što želimo. Zato ćemo se potruditi da prikažemo dobru igru i da onda iz toga eventualno dođe i dobar rezultat. Ambicije kluba su u skladu sa njegovim renomeom i poklapaju se sa ambicijama igrača i nas iz stručnog štaba, a to je borba za mesto koje vodi u Evropu. Što se tiče kadrovskih problema, ne možemo da računamo na Avramovskog, koji sutra sigurno neće igrati, a pod znakom pitanja je i Vukasović. On je trenirao juče, a danas ćemo, uz pomoć naše lekarske službe, pokušati da ga osposobimo za sutrašnju utakmicu. Ukoliko ne bude mogao, neko će ga zameniti. Imamo potpuno poverenje u sve igrače sa kojima raspolažemo, zbog toga i jesu ovde. Ko god da izađe na teren, imaće našu punu podršku.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Gosti u prolećni deo sezone ulaze u izmenjenom sastavu, ali su svi u stručnom štabu zadovoljni radom ekipe tokom priprema. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Miloš Veselinović koji je istakao da se ekipa još uvek uigrava i da će kako vreme bude odmicalo biti sve bolja:

’’Utakmica u Novom Sadu nosi puno neizvesnosti, ali i pozitivnog takmičarskog naboja. Utakmica je i derbi kola, ali je i uvek veliki izazov. Mi smo odradili najviše što smo mogli u prethodnih mesec i po dana, potrošili smo puno vremena na uigravanje i upoznavanje, i nadam se da će se to već videti u prvim kolima. Poznata je činjenica da smo promenili igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu, nekoliko igrača nas je napustilo, takođe su se nadovezale i suspenzije zbog kartona Pavlovića i Ješića. Malo smo u promenjenom sastavu, a prvo kolo donosi jednu novu situaciju, ali ne sumnjam da smo uradili dobar posao i što se tiče prelaznog roka i što se tiče trenažnog procesa. Trebaće nam malo vremena da sve stvari bolje sagledamo i još se bolje upoznamo i kako vreme bude odmicalo ekipa Voždovca će igrati sve bolje.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja, a blagajne stadiona ’’Karađorđe’’ biće otvorene najkasnije sat vremena pre početka utakmice. Cene ulaznica su sledeće: Istok – 100,00 dinara, Sever – 100,00 dinara i Zapad – 200,00 dinara.

Derbi meč 23.kola Super lige Srbije između Vojvodne i Voždovca igra se sutra, u subotu 17.februara 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na četvrtom programu TV Arena sport.

FOTO: fkvozdovac.rs