Zemunci su juče započeli pripreme za prolećni nastavak sezone u kome će pokušati da izbore opstanak u eliti, a šef struke Milan Milanović na raspolaganju je imao 25 igrača.

Juče je u Zemunu istoimeni superligaš započeo pripreme za prolećni nastavak šampionata, a glavni cilj biće opstanak u najvišem rangu. Šef stručnog štaba Milan Milanović obavio je prozivku igrača kojoj je prisustvovalo 25 igrača, a nakon toga odrađen je i prvi trening u ovog godini.

Uvodnu reč je tom prilikom imao sportski direktor Milan Bogdanović koji je istakao da je raspored u prolećnom delu teži i da je neophodno da se ekipa što bolje pripremi za predstojeće obaveze:

’’Ulazimo u drugi deo sezone koji će biti mnogo teži nego prvi. Imamo težak raspored i što više osvojimo bodova, biće nam lakše da stignemo do cilja. Ostaje da se što bolje pripremite i dostojno predstavljate dres kluba koji branite, kako na terenu, tako i van njega.’’

Prisutnima se obratio i šef stručnog štaba Milan Milanović koji je istakao da je opstanak u Super ligi Srbije prioritet, kao i da još uvek nije poznato gde će ekipa obaviti drugu fazu priprema:

’’I dalje je opstanak prioritet i tek kada to realizujemo možemo da razmišljamo o nečemu drugom. Igrama u finišu prethodnog ciklusa pokazali smo određen kvalitet, očekujem da budemo još uspešniji i na vreme ostvarimo ambicije. Ukoliko budemo otišli na pripreme tamo ćemo zakazati četiri provere. Imamo mnogo igrača na raspolaganju, kako vreme bude odmicalo, sužavaćemo krug kandidata.’’

Prvi deo priprema ekipa Zemuna će obaviti u Makišu, a za 26.januar zakazan je prvi kontrolni duel sa ekipom Rada. Dva dana nakon toga planirano je da ekipa otputuje na drugi deo priprema, najverovatnije u Sloveniji ili Turskoj.

Od igrača koji su tokom jesenjeg dela branili boje Zemuna prisutni su bili: Bojan Šaranov, Marko Milošević, Srđan Ostojić, Miloš Krunić, Nemanja Vučić, Slobodan Vuković, Nenad Cvetković, Miroslav Lečić, Elmir Asani, Stevan Luković, Marko Đalović, Dejan Đenić, Branislav Trajković, Tomislav Pajović, Nikola Beljić, Nenad Kiso, Justas Lasickas, Mihailo Milutinović, Aleksa Marković, Nikša Stojanović i Andreja Stojanović.

Uprava kluba do sada je angažovala šest pojačanja: Pandurević (Australija), Simić (Švajcarska), Stanković (Borac, Čačak), Podunavac i Mijić (Radnik, Surdulica) i Nešović (Sloboda, Užice).

Ekipu su do sada napustili Božović, Mladenović i Bubanja, a neizvestan je ostanak Šaranova, Vučića i Trajkovića.