Ivanjičani su danas započeli pripreme za nastavak takmičenja u okviru Super lige Srbije, uz značajne promene u igračkom sastavu.

Prozivkom igrača danas su započele pripreme ekipe Javor Matisa iz Ivanjice. Igrače i prisutne predstavnike medija prvi je pozdravio predsednik kluba i Super lige Srbije, gospodin Dragomir Lazović, koji je istakao da su rezultati tokom jesenjeg dela šampionata bili ispod očekivanog nivoa i da niko u klubu nije zadovoljan. Početak priprema vidi i kao početak novog načina rada u kome će se zahtevati maksimalna odgovornost i daleko bolji rezultati. U skladu sa time raskinut je ugovor sa nekolicinom igrača koji nisu opravdali očekivanja ili poštovali klupsku disciplinu, a puno poverenje dato je šefu stručnog štaba Vladi Jagodiću koji će u narednom periodu imati na raspolaganju nekoliko pojačanja.

Nakon predsednika kluba prisutnima se obratio upravo šef struke Jagodić koji je istakao da je osnovni cilj da ekipa Javor Matisa i naredne sezone bude deo elitnog ranga, kao i da se kvalitetno odrađenim pripremama igra digne na mnogo veći nivo, u skladu sa ulaganjima i tradicijom. On je najavio da će se pripreme odraditi u tri faze, a prva će biti obavljena u Ivanjici. Drugu fazu priprema ekipa će odraditi u Ohridu gde će boraviti od 27.januara do 10.februara i odigrati pet kontrolnih mečeva, a treća završna faza planirana je takođe za Ivanjicu gde će ekipa odraditi poslednje treninge pred početak prolećne polusezone.

Kao što je već navedeno došlo je do prekida saranje sa više igrača Javor Matisa, a na spisku igrača kojima se uprava kluba zahvalila na saradnji su Terzić, Asare, Kiković, Ivanovski, Bjelanović i Glintić. Nova imena su napadač Marković koji je stigao iz Mladosti iz Lučana, golman Šćekić, krilni napadač iz bosanskohercegovačkog Viteza Đerić, a očekuje se dolazak napadača Zrinjskog Mrkajića i još nekolicine pojačanja koji treba da popune deficitarne pozicije u timu.

Pogledajte video reportažu sa konferencije za medije:

FOTO: fkjavor.com