Prozivkom i prvim treningom danas su započele zimske pripreme ekipe Čukaričkog koja u nastavak sezone ulazi sa ambicijom da izbori mesto koje vodi u Evropu.

Danas su na Banovom brdu započele pripreme ekipe Čukaričkog za nastavak superligaške sezone, a prozivku je izvršio šef stručnog štaba Nenad Lalatović koji je na raspolaganju imao 25 igrača. Na spisku fudbalera koji su današnjim okupljanjem i treningom počeli pripreme su: Nemanja Belić, Sava Radić, Marko Docić, Ognjen Mudrinski, Nikola Drinčić, Petar Bojić, Saša Jovanović, Aleksandar Kirovski, Asmir Kajević, Boris Kopitović, Darko Zorić, Petar Mićin, Semjuel Ovusu, Nemanja Milojević, Darko Puškarić, Miroslav Bogosavac, Đorđe Đurić, Đorđe Bašanović, Ivan Jovanović, Dušan Lagator, Zoran Rendulić, Miladin Stevaonivć, Beko Ismael Fofana, Marko Šarić i Stefan Šapić.


FOTO: fkcukaricki.rs

Sportski direktor ’’brđana’’ Matijašević istakao je tom prilikom da je počeo pripremni period za jako važan nastavak sezone Čukaričkog i da nije lako ostvariti plasman u Evropu, jer je jaka konkurencija, odnosno osam ekipa se bori za to:

’’Ako nemamo cilj, ne treba ni da se bavimo ovim poslom. Što se tiče prelaznog roka došli su nam Miladin Stevanović i Zoran Rendulić, a do sada su otišli Petar Jovanović, Đorđe Crnomarković, Lazar Đokić i Nenad Adamović. Rendulić je došao kao iskusan igrač, koji je bio ovde kad smo osvojili Kup i koji će svojim autoritetom pomoći mlađim igračima. Cilj nam je da dovedemo još jednog bočnog igrača i to će se desiti u narednih pet-šest dana.’’


FOTO: fkcukaricki.rs

Šef stručnog štaba Lalatović je pohvalio igrače da su se tokom pauze pridržavali programa vežbi koji su dobili:

’’Letos neki igrači nisu trenirali u pauzi, a znaju da su kod mene pripreme malo teže i onda im je bilo posle samo još teže. Sad su se opametili i vidim i po kilogramima i po rezultatima da su došli lepo pripremljeni. To je za njihovo dobro, da bi lakše podneli ove naporne pripreme . Mi želimo u Evropu. Zvezda i Partizan su sigurni, a ostale ekipe imaju podjednak kvalitet i velika je konkurencija. Moramo dati sve od sebe da bi bili među ta prva četiri tima. Na pripremam ćemo izbrusiti formu i odabrati tih jedanaest.’’

On se potom osvrnuo na stanje povređenih igrača koji nisu igrali tokom većeg dela jesenje polusezone istakavši da se štoper Đorđe Đurić i golman Aleksandar Kirovski pridružuju ekipi u trenažnom procesu od danas, kao i da to očekuje od napadača Ognjena Mudrinskog i veziste Asmira Kajevića od pripremnog perioda na Kipru.

’’Mudrinski je pretrpeo jako tešku povredu i Kajević komplikovan prelom ruke. Kaje može aerobni deo sa nama da odradi i to mi je bitno, a za sve ostalo će mu trebati još neko vreme. Mudri može da trči i da radi sa loptom, ali sve zavisi još od podloge. Mi ćemo današnji prepodnevni trening raditi na tartanu i ne bih sa te staze da ih prebacujem na blato, zbog tetiva i povreda. Trening ćemo raditi na veštačkoj podlozi, a njemu to ne odgovara, ali se nadam da će u narednih nekoliko dana raditi sve. Moram da kažem i da na svakoj poziciji imam po dva kvalitetna igrača, da je sve moje želje Matijašević ispunio. Treneru autoritet pravi jaka konkurencija i tražim da rade sto odsto.’’


FOTO: fkcukaricki.rs

Prema planu trenera Lalatovića ekipa će počev od danas trenirati dva puta dnevno po dva dana, pa jedan dan jednom, a nedeljom će pauzirati. Prve tri nedelje ’’brđani’’ će provesti u Beogradu gde bi trebalo da odigraju četiri utakmice. Tri su već zakazane, protiv Bačke, Rada i BASK-a, 20., 24. i 27.januara na terenu Fudbalskog saveza Srbije na Adi ciganliji, od 13.30 časova.

Stručni štab i fudbaleri Čukaričkog 28.januara putuju na dvonedeljne pripreme na Kipru, a ovoga puta po prvi put će im se pridružiti i omladinska selekcija ovog kluba. Lalatović je istakao da je do sad samo u Šahtjoru video da na pripreme istovremeno idu seniori i omladinci, jer to praktikuju isključivo veliki klubovi:

’’Jednostavno to je privilegija da povedete svoje omladince i da budete hotel do hotela, teren do terena. Ja kao trener prvog tima mogu da budem maksimalno posvećen i da tamo jasno vidim omladince koji se izdvajaju. Idemo zajedno, gledaću sve njihove treninge i utakmice, rotiraćemo se.’’


FOTO: fkcukaricki.rs

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević istakao je da će spisak prvotimaca koji su danas počeli pripreme biti skraćen, jer dva-tri fudbalera imaju opcije da idu na pozajmice i sa njima će situacija biti rešena u narednih nekoliko dana:

’’I trener voli da radi sa 22 igrača, a aktuelan nam je i problem sa strancima. Omladinci idu sa nama na pripreme, pa ako bude šefu nešto trebalo on će nekoga prekomandovati na licu mesta.’’

Na Kipru će seniori odigrati šest utakmica, a do sad je zakazano pet i to za 30.januar kada će igrati protiv ekipe Mlada Boleslav, za 6.februar kada će igrati protiv Soligorska, za 9.februar kada će rival biti Karmiotis (Kipar), a dan kasnije protiv ruske ekipe UFA i protiv ekipe Brommosko.

Povratak ekspedicije Čukaričkog sa Kipra planiran je za 11.februar, a šest dana kasnije nastavlja se Super liga Srbije mečevima 23.kola kada ’’brđani’’ dočekuju šabačku Mačvu.