Derbi meč 21.kola Super lige Srbije igra se danas u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Kruševljani uvek sa mnogo motiva ulaze u mečeve sa ’’večitima’’, pa nema sumnje da će tako biti i u novom duelu sa aktuelnim šampionom.

Ekipa Napretka ove sezone igra ispod očekivanog nivoa i sa dosta oscilacija, pa nakon dvadeset odigranih susreta ’’čarapani’’ na svom kontu imaju osam pobeda, uz četiri remija i osam poraza. U prethodnom kolu su na gostovanju u Čačku odigrali nerešeno sa ekipom Borca, a rezultat je bio 3:3. Sa 28 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli. Crno-beli su ove sezone uspešni na sva tri ’’fronta’’, iako su u nekoliko navrata pružali slabije partije, a nakon dvadeset odigranih susreta na svom kontu imaju četrnaest pobeda, uz pet remija i jedan poraz. U prethodnom kolu odigrali su na svom stadionu nerešeno sa ekipom Vojvodine, a rezultat je bio 1:1. Sa 47 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su već odigrala jedan međusobni susret tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Humskoj završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:1). Kruševljani su poveli u finišu prvog poluvremena pogotkom Envera Alivodića, a izjednačujući pogodak poslao je Everton Luiz u poslednjim trenucima nadoknade vremena. Ako posmatramo rezultate prethodnog 21 međusobnog susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2017) crno-beli su bili daleko uspešniji sa 16 pobeda, uz 3 remija i 2 poraza. Ukoliko se osvrnemo samo na poslednjih deset susreta odnos je daleko manje nepovoljan za Kruševljane (6 poraza, 2 remija i 2 pobede). Zanimljivo je da su Kruševljani obe dosadašnje pobede ostvarili na svom stadionu.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina svi su svesni kvaliteta protivnika, ali ističu da žele da rođendan kluba proslave na lep način. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović koji je istakao da Napredak ima prava da se nada povoljnom rezultatu:

’’Lepo je igrati sa Partizanom, ali nije lako. Nama se utakmica poklapa sa datumom koji je bitan za ovaj klub i nadam se da ćemo proslaviti rođendan na lep način. Partizan ćemo dočekati kao pravi domaćini i čestitati im uspeh koji su zajedno sa Zvezdom  napravili, kada je naš klupski fudbal u pitanju. Ali, mi ćemo pokušati da odigramo najbolje moguće ne bi li došli do pozitivnog rezultata. Imamo još dve utakmice, a ja sam želeo da ovaj deo prvenstva završimo sa 30 bodova, što bi nam bilo dovoljno da mirno uđemo u nastavak prvenstva. Pokušaćemo na svaki način da u ove dve utakmice tražimo te bodove. Mislim da imamo pravo da se nadamo da možemo to uraditi.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa dosta opreza, jer bi sve osim pobede bilo loša uvertira za poslednje jesenje kolo i ’’večiti derbi’’. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da njegovi igrači u nedeljnom duelu moraju da budu maksimalno koncentrisani i da idu na pobedu:

’’Moramo da se maksimalno koncentrišemo, jer Napredak je ozbiljna ekipa koja jako dobro igra kontre i odlično se brani. Ne smemo da dozvolimo Crvenoj zvezdi da  odmakne, odnosno moramo da u derbi uđemo sa makar istom bodovnom razlikom kao sada, tako da u Kruševcu idemo na pobedu.’’

On se potom osvrnuo i na poraz u Kijevu u okviru Lige Evrope istakavši da misli da to neće ostaviti posledice na ekipu:

’’Mislim da taj poraz neće stvarati probleme. Kada pogledate rezultat 4:1 pomislite da je bila velika nesreća, ali fudbalski nije bila. Po igri smo bili egal protivnik, kako u posedu, tako i u šansama. Golovi su ti koji odlučuju utakmicu i u tom kontekstu nismo bili koncentrisani. Nismo bili dovoljno dobri. Nismo bili na visina zadatka u odbrani. Izgubili smo utakmicu koju možete da izgubite, jer smo se već plasirali i ona ne boli toliko.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja, na blagajnama stadiona ’’Mladost’’, a cene su sledeće: Sever – 200,00 dinara, Jug – 400,00 dinara, Istok – 500,00 dinara, Zapad 1 – 600,00 dinara i Zapad 2 – 700,00 dinara. U dogovoru sa redarskom službom na tribini Zapad 1 neće moći da se unose obeležja Partizana.

Derbi meč 21.kola Super lige Srbije između Napretka i Partizana igra se danas, u nedelju 10.decembra 2017.godine, sa početkom u 14:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović