Jedan od najzanimljivijih mečeva 20.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Čačku gde domaći Borac dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Domaći tim je u prethodna dva kola pokazao da može da stigne do bodova i u duelima sa kvalitetnijim rivalima, ali nema sumnje da ih čeka težak izuzetno posao u susretu sa ’’čarapanima’’.

Ekipa Borca polako popravlja formu, popravlja se i plasman na tabeli, ali nakon devetnaest odigranih susreta ’’zebre’’ na svom kontu imaju samo četiri pobede, uz dva remija i čak trinaest poraza. U prethodnom kolu savladali su na gostovanju u Novom Sadu ekipu Vojvodine, a rezultat je bio 0:1. Sa 14 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 14.mesto na superligaškoj tabeli. Kruševljani ove sezone igraju ispod očekivanog nivoa, ali su rezultati ipak sve bolji, pa nakon devetnaest odigranim susreta na svom kontu imaju osam pobeda, uz tri remija i psam poraza. U prethodnom kolu su na svom stadionu odigrali nerešeno sa ekipom OFK Bačka, a rezultat je bio 1:1. Sa 27 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a Kruševljani su na svom terenu slavili rezultatom 3:1(1:0). Strelci za domaći tim su bili Slobodan Urošević, Nenad Šljivić (penal) i Aleksa Vukanović, dok je jedini pogodak za čačanski tim postigao Lazar Sajčić (penal). Ako posmatramo rezultate prethodnih 17 međusobnih duela u domaćim takmičenjima (u periodu 2003-2017) Kruševljani su bili uspešniji sa 9 pobeda, uz 5 remija i 3 poraza. Zanimljivo je da je ekipa Napretka u svoju korist rešila poslednih osam uzastopnih duela sa Čačanima.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno optimizma, zadovoljni osvajanjem četiri boda u prethodna dva prvenstvena kola u duelima sa mnogo bolje plasiranim rivalima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zebri’’ Igor Spasić koji je istakao da je trijumf nad ekipom Vojvodine rasteretio njegove igrače:

’’Jako je lep osećaj kada se sa gostovanja vratite sa osvojenim bodovima. Čestitam još jednom igračima na borbenosti i disciplini, koja je konačno nagrađena u Čačku. Bodovi su upisani, ali je ta utakmica već odavno iza nas. Sve misli smo usmerili ka narednom rivalu koga izuzetno poštujem i respektujem. Dobro su pokriveni na svim pozicijama, a predvodi ih iskusan i odličan trener, koji mi je bio mentor na Profi licenci. Napredak ove sezone posebno dobro igra na strani, a na nama je da to osujetimo i da nastavimo u dobrom ritmu koji smo konačno uhvatili. Moramo biti mirni i disciplinovani svih devedeset minuta i uz veliku borbenost, koja nas inače krasi, pokušati da dopišemo još jedan ili tri boda. Znam da će biti veoma teški uslovi za igru, ali imamo dovoljno motiva, a verujem i kvaliteta da obradujemo naše najvernije navijače koje pozivam da dođu na stadion. Jovanović je odradio kaznu, tako da nemamo kadrovskih problema i maksimalno mobilni dočekujemo dobrog rivala iz Kruševca.’’

U taboru gostiju zadovoljni su sve boljom formom i sve boljim rezultatima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović koji je istakao da su igrači uložili ogroman trud:

’’Ovaj tim je, uz sve nevolje koje su nas zadesile, u devet utakmica osvojio sedamnaest bodova. Izgubili smo tri utakmice, a mogli smo da ne izgubimo nijednu, jer nas niko nije nadigrao. Sa dva boda po utakmici se osvaja prvo mesto. Ovi momci su to uradili. Ogroman napor su momci uložili u celo prvenstvo i zaslužuju svu pažnju i sve pohvale.’’

On je potom govorio i o kvalitetima sutrašnjeg protivnika istakavši da se ekipa Borca nezasluženo nalazi u donjem delu tabele:

’’Borac ima vrlo korektan igrački kadar i  poslednje dve utakmice je odigrao dobro. Tim se formirao i oni u ovom momentu nemaju problema koje su imali tokom većeg dela prvenstva. Očekuje nas ozbiljna utakmica, koja može biti i neizvesna, a ono čega mi moramo biti svesni jeste da veliki deo te neizvesnosti zavisi od nas. Ukoliko mi smognemo snage pa odigramo utakmicu na nivou na kome ovaj tim može da igra, bez obzira na sve probleme koji nas prate, onda možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Ukoliko odigramo kao protiv Bačke, mogli bi imati dosta problema.’’

Prisutnima se potom obratio i kapiten ’’čarapana’’ Bojan Miladinović koji je istakao da je remi u duelu sa ekipom Bačke teško pao svima u timu:

’’Teško nam je pao remi sa Bačkom, ali potpuno smo okrenuti utakmici protiv Borca. Umor nas stiže, ali ima tu igrača koji nisu igrali i koji čekaju svoju šansu. Nadam se pozitivnom ishodu, mi ćemo dati sve od sebe, pa kako Bog da.’’

Meč 20.kola Super lige Srbije između Borca i Napretka igra se sutra, u nedelju 03.decembra 2017.godine, sa početkom u 13:00 časova.