Derbi meč 18.kola Super lige Srbije igra se u nedelju na Banovom brdu gde domaći Čukarički dočekuje gradskog rivala i lidera šampionata, ekipu Crvene zvezde. Oba tima nalaze se u odličnoj formi, njihovi dueli uvek su bili otvoreni i kvalitetni, pa treba očekivati odličan meč i pun stadion.

’’Brđani’’ su značajno podigli formu, nalaze se u seriji bez poraza i popravljaju poziciju na tabeli, a nakon sedamnaest odigranih susreta na svom kontu imaju devet pobeda, uz četiri remija i četiri poraza. U prethodnom kolu su na gostovanju u Kruševcu savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 1:2. Sa 31 osvojenim bodom trenutno zauzimaju 6.mesto na superligaškoj tabeli. Ekipa Crvene zvezde je sezonu započela jako uspešno i nakon sedamnaest odigranih susreta na svom kontu ima petnaest pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. U prethodnom kolu crveno-beli su na svom stadionu ubedljivo savladali ekipu Rada rezultatom 6:1. Sa 46 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 1.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč na stadionu ’’Rajko Mitić’’ završen je pobedom Crvene zvezde rezultatom 3:0(1:0). Strelci za pobednički tim bili su Aleksandar Pešić (dva pogotka) i Filip Stojković. Ako posmatramo rezultate prethodnih 40 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) crveno-beli su bili mnogo uspešniji sa 29 pobeda, uz 4 remija i 7 poraza. Zanimljivo je da je Crvena zvezda od poslednjih pet susreta sa ’’brđanima’’ četiri rešila u svoju korist, kao i da su na poslednja tri susreta na Banovom brdu crveno-beli postigli čak 15 pogodaka.


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru domaćina vlada veliko zadovoljstvo zbog uspona forme, serije dobrih rezultata i sve boljeg plasmana. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je tom prilikom istakao da će njegovi igrači dati sve od sebe da izbore povoljan rezultat protiv najboljeg tima u ligi:

’’Sigurno da nemamo šta da izgubimo. Igramo protiv u ovom trenutku najbolje ekipe. Crvena zvezda ima najkvalitetniji tim, na svim pozicijama imaju igrače koji mogu da reše utakmicu. Međutim, imamo i mi šta da pokažemo. Daćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat, a to je za nas sve sem poraza. Atmosfera je dobra, imamo i dobar niz, odnosno dvanaest utakmica bez poraza. Očekujem pun stadion. Rekao sam mojim momcima da nemaju šta da izgube. Cela Srbija očekuje pobedu Zvezde, svi očekuju da mi izgubimo. Zato, ako odigramo dobro i napravimo rezultat, rekao sam im da će biti heroji. Mogu slobodno to da kažem.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti ovu polusezonu mogu da završe u velikom stilu, sve je podređeno tome, ali insistira se na tome da se uvek razmišlja o prvoj narednoj utakmici. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da njegov tim očekuje jedno od najtežih gostovanja:

’’Jedno od najtežih gostovanja do sada. Idemo ekipi koja ima dobre rezultate u poslednje vreme, jedna paradigma kluba koji bi trebalo. Dobro ih poznajem, znate da sam i radio tamo. Dosta lepih stvari postoji u Čukaričkom i drago mi je da klub ide u tom pravcu. Nije im bilo lako, ali prevazišli su probleme. U svakom trenutku znaju šta hoće, a to je jako bitno. Nije slučajnost što su među vodećim klubovima u ligi, i tako će i završiti, uz učešće u plej-ofu. Imaju ambicije i u Kupu, za mene to nije iznenađenje. Biće nam jako teško, Čukarički predvodi Nenad Lalatović koji spada u najbolje trenere u Srbiji. Dolazimo iz sredine gde je bilo -4 stepena, ali igramo u velikom klubu i nemamo pravo da se žalimo. Sportisti smo, moramo da prolazimo kroz takve probleme. Mislim da ćemo biti apsolutno spremni, danas nam predstoji još jedan trening pa ću videti na koje igrače mogu da računam. Rekao sam igračima juče kada smo se vratili da su za nas evropske utakmice završene, i nećemo razmišljati o Kelnu sve dok ne dođe do te utakmice. Čukarički je jedino o čemu razmišljamo.’’

Šef stručnog štaba Crvene zvezde će se sutra naći u specifičnoj situaciji, jer će u protivničkom timu igrati njegov sin Nemanja Milojević. On ističe da će svako želeti da njegov tim pobedi i da je to normalno:

’’Možemo da pričamo pre utakmice, ali kada počne utakmica, svako će želeti da njegov tim pobedi. Možda treba da pitate moju suprugu i ćerku kako će gledati i za koga će navijati.’’

Ulaznice za ovaj susret već se nalaze u prodaji, a na dan njegovog odigravanja mogu se kupiti na blagajni stadiona na Banovom brdu, u periodu od 10:00 časova pa sve do početka utakmice. Cene ulaznica su sledeće: Istok – 400,00 dinara, Zapad – 500,00 dinara.

Derbi meč 18.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Crvene zvezde igra se sutra, u nedelju 26.novembra 2017.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.