Najbolji igrač 16.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Aleksandar Pešić, trostruki strelac za Crvenu zvezdu u ubedljivoj pobedi nad ekipom Radničkog na niškom stadionu ''Čair''.

Vikenda za nama doneo je mnogo uzbuđenja i sjajan fudbal, a dani pred nama donose više nego neophodnu reprezentativnu pauzu. Pauza će najviše prijati ’’večitima’’ koji su preopterećeni borbom na tri ’’fronta’’ i koji su i ovoga puta uspeli da stignu do važnih bodova . Dok su se crno-beli teškom mukom i uz dosta sreće izborili za trijumf na gostovanju u Šapcu, crveno-beli su rutinski ostvarili ubedljivu pobedu na niškom Čairu (0:4) i zadržali četiri boda prednost nad najvećim rivalom. Najzaslužniji za to svakako je Aleksandar Pešić koji je pružio najbolju ovosezonsku partiju i sa tri pogotka izbio na čelo liste strelaca. On je iskoristio gotovo sve šanse koje su mu se ukazale, a može se reći da je imao najveće zasluge i kod prvog pogotka svog tima koji je postigao Gelor Kanga, još jedan istaknuti pojedinac na ovom susretu. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Crveno-beli su tokom čitavog susreta bili bolji rival i pored činjenice da je trener Vladan Milojević odmarao nekolicinu veoma bitnih prvotimaca, dok su Nišlije povremeno pretile iz brzih kontranapada. Inicijativu su gosti pretvorili u vođstvo sredinom prvog poluvremena, a strelac je bio Gelor Kanga. Igrao se 25.minut kada je nakon jednog ne baš preciznog centaruta Aleksandar Pešić pokazao zavidnu brzinu i upornost, sustigao loptu ispred korner linije i vratio je ka Nemanji Miliću, a ovaj odlično uposlio Gabonca koji je sa nekih sedam-osam metara rutinski savladao golmana domaćeg tima. Već u 37.minutu gosti su duplirali prednost, nakon sjajno izvedenog prekida Gelora Kange. On je lukavo uposlio Aleksandra Pešića koji se ubacivao sa leve strane i koji je majstorski savladao golmana Mladena Živkovića. U samom finišu prvog poluvremena gosti su stekli nedostižnu prednost, ovoga puta sa bele tačke. Igrao se 45.minut susreta kada je Aleksandar Pešić prvo oboren u kaznenom prostoru domaćina, a onda i uspešno realizovao najstrožu kaznu. Isti igrač postavio je u 74.minutu svojim trećim pogotkom i konačan rezultat ove utakmice. Gelor Kanga je ’’ukrao’’ jednu loptu na sredini terena i pravovremeno uposlio brzonogog Pešića, a ovaj je uspešno prevario svog čuvara i golmana domaćeg tima i poslao loptu iza njihovih leđa.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Aleksandar Pešić (25) je rođen u Nišu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Radnički iz Niša. Tokom karijere je nastupao i za grčki OFI, moldavski Šerif, francuski Tuluz i italijansku Atalantu. U Crvenu zvezdu je stigao tokom letnjeg prelaznog roka i u aktuelnoj sezoni zabeležio je 16 nastupa u Super ligi Srbije, uz 10 postignutih pogodaka. Pored toga zabeležio je i 9 nastupa u evropskim okršajima, uz jedan postignut pogodak. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-19, U-21), a zabeležio je i jedan nastup za najjaču selekciju Srbije.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: