U nedelju se u okviru 16.kola Super lige Srbije u Šapcu sastaju domaća Mačva i gosti iz Beograda, ekipa Partizana. Šapčani su najteži ovosezonski poraz doživeli upravo u premijernom duelu sa crno-belima, pa treba očekivati da pokušaju da iskoriste umor gostiju i revanširaju im se.

Fudbaleri Mačve od starta sezone igraju sa dosta oscilacija, a nakon petnaest odigranih susreta Šapčani na svom kontu imaju pet pobeda, uz jedan remi i devet poraza. U prethodnom kolu pretrpeli su poraz od ekipe Mladosti na gostovanju u Lučanima, a rezultat je bio 2:0. Sa 16 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 11.mesto na superligaškoj tabeli. Crno-beli ove sezone ne pružaju partije kakve se od njih očekuju, a nakon petnaest odigranih susreta na svom kontu imaju jedanaest pobeda, uz tri remija i jedan poraz. U prethodnom kolu savladali su u Čačku ekipu Borca, a rezultat je bio 1:2. Sa 36 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su ove sezone već odigrala jedan međusobni susret, a crno-beli su u Humskoj slavili više nego ubedljivo rezultatom 6:1. Strelci za domaći tim bili su Nebojša Kosović, Leandre Tavamba (dva pogotka), Danilo Pantić, Uroš Đurđević i Nemanja Mihajlović, dok je jedini pogodak za šabački tim postigao Mladen Lazarević (penal).


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru gostiju jedva čekaju novi duel sa aktuelnim šampionom i veruju da će pred svojim navijačima pružiti mnogo bolju partiju. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba šabačkog tima Dragan Aničić koji je istakao da će sutrašnji meč sigurno biti veliki spektakl za Šabac i ceo okrug:

’’Trudićemo se da ne budemo samo učesnici tog spektakla, naravno da imamo neke svoje ambicije iako je realnost da je Partizan favorit, ne samo u ovoj utakmici, nego i u celom prvenstvu. Videli smo svi da Partizan u nekim prethodnim utakmicama, i kada pruži slabije izdanje i kada nisu na nekom svom nivou, opet zabeleže pobedu, i to je odlika velikih igrača i klubova. Nadam se da smo izvukli pouke iz prethodnih utakmica i videćemo da li smo nešto zaista i naučili iz utakmice sa Partizanom na startu prvenstva, u kojoj smo dobili pohvale za igru, ali rezultatski naravno nije bilo kako treba. Sada ćemo probati da rezultatski budemo mnogo uspešniji.’’

Prisutnima se potom obratio i nekadašnji igrač Partizana, Mladen Lazarević, koji je istakao da  zadatak svih igrača da isprave greške iz prvog susreta sa crno-belima:

’’Sada igramo pred domaćom publikom, nadam se da će stadion biti pun i da ćemo mi imati šta da pokažemo. Možda ekipa Partizana bude i umornija od nas, s obzirom da su odigrali evropsku utakmicu pa je i vreme za oporavak bio kraći, a reprezentativna pauza koja sledi omogućiće im da verovatno i na ovoj utakmici nastupe u najjačem sastavu. Sigurno je da gajim ljubav prema Partizanu jer sam u tom klubu igrao, ali prošlo je već deset godina od tada. Sada sam u Mačvi i daću sve od sebe da ostavrimo povoljan rezultat.’’

Njegov saigrač, golman Nenad Filipović, istakao je da ekipa neće izaći sa ’’belom zastavom’’ i da veruje da će dati svoj maksimum kako bi ostvarili najbolji mogući rezultat:

’’Sigurno je da nećemo ući u sutrašnju utakmicu kao u meč koji smo odigrali u Beogradu, kada smo poraženi sa velikom razlikom. Mislim da je takav poraz bio više plod naših grešaka, nego što ih je bilo u Partizanovoj igri. Naravno da i Partizan kao favorit ima svoje i vrline i mane. Na nama je da pokušamo da njihove vrline anuliramo, a da iz mana izvučemo najbolje za nas. Raduje me što će stadion Mačve sigurno biti ispunjen i što će Šapčani imati priliku da gledaju kvalitetnu utakmicu. U svakom slučaju na našem terenu se mi pitamo i ja verujem u ovu ekipu, kao i da će tih 11 igrača koje šef bude izveo na teren dati svoj maksimum i pokušati da ostvare najbolji mogući rezultat. Veliki broj golova koji smo primili na prvoj utakmici, meni su lično bili motiv za dodatan rad i verujem da ćemo se zajednički dobro odbraniti.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da dobru atmosferu nakon evropskog trijumfa iskoriste za još jedan trijumf na superligaškoj sceni. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je ipak naglasio da očekuje teško gostovanje:

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Mačve, pre svega zbog umora svojih igrača, ali da se nada da će se dobra igra i atmosfera iz duela sa Skenderbegom u Ligi Evrope preneti na domaće prvenstvo.

’’Najteže su utakmice posle evropskih utakmica. Biće teško posle psihološkog umora i fizičkog pražnjenja posle Skenderbega. Očekujem tešku utakmicu, ali nama trebaju tri boda i sa tom namerom idemo u Šabac. Očekujem da nam ta pobeda bude zamajac, da se prenese dobra atmosfera i vibracije na Supr ligu, da ekipa dobije samopouzdanje i da počnemo da igramo bolje nego do sada. Ova pobeda protiv Skenderbega je veoma važna.’’

Trener Partizana je potom govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji istakavši da probleme sa povredama imaju Milan Mitrović i Ognjen Ožegović, kao i ranije povređeni Sejduba Suma. On je najavio da će golman Vladimir Stojković biti u konkurenciji, kao i da će u timu ponovo biti rotacija.

Strateg crno-belih će po drugi put predvoditi ekipu protiv kluba u kome je ponikao, a u prvom meču njegov tim je lako stigao do bodova:

’’Ova utakmica neće imati nikakve veze sa prethodnom, koja je Mačvi bila vatreno krštenje zbog neiskustva igranja u Super ligi. Izgledalo je lako, ali utakmica u Šapcu će biti teža i drugačija. Ovo će za mene biti veoma bitna utakmica, igram kući.’’

Prodaja ulaznica za ovaj susret već je započela, a na dan odigravanja blagajne će raditi od 09:00 časova pa sve do njegovog početka. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 400,00 dinara, Istok – 500,00 dinara i Zapad – 1.000,00 dinara. Za ovaj meč važe sezonske karte. Ulaz je besplatan samo za decu mlađu od 10 godina.

Meč 16.kola Super lige Srbije između Mačve i Partizana igra se sutra, u nedelju 05.novembra 2017.godine, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović