Derbi meč 16.kola Super lige Srbije igra se na Banovom brdu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Oba tima se nalaze u odličnoj formi, ambicije su evropske, pa treba očekivati sjajnu utakmicu.

’’Brđani’’ igraju sve čvršće, nalaze se u seriji bez poraza i popravljaju poziciju na tabeli, a nakon petnaest odigranih susreta na svom kontu imaju sedam pobeda, uz četiri remija i četiri poraza. U prethodnom kolu su na svom stadionu nakon preokreta savladali ekipu Voždovca, a rezultat je bio 2:1. Sa 25 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 6.mesto na superligaškoj tabeli. Novosađani ove sezone, uprkos svim problemima, postižu dobre rezultate, a nakon petnaest odigranih susreta na svom kontu imaju devet pobeda, uz tri remija i tri poraza. U prethodnom kolu su na beogradskoj Banjici savladali ekipu Rada, a rezultat je bio 0:3. Sa 30 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 3.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala jedan međusobni susret, a ekipa Vojvodine je na svom stadionu slavila rezultatom 1:0(0:0). Strelac jedinog pogotka na toj utakmici bio je Džosef Ovusu Bempah u poslednjim trenucima nadoknade vremena. Ako posmatramo rezultate prethodnih 38 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) Novosađani su bili mnogo uspešniji sa 22 pobede, uz 9 remija i 7 poraza. Zanimljivo je da je ekipa Vojvodine poslednja četiri međusobna susreta rešila u svoju korist.

U taboru domaćina vlada veliki optimizam, a samopouzdanje je na maksimum podigla važna pobeda nad ’’zmajevima’’ nakon preokreta. Jedan od najboljih aktera tog susreta i nekadašnji čan Vojvodine, mladi Petar Mićin, istakao je u svojoj izjavi za medije datoj pred ovaj susret da očekuje još bolju partiju svoj tima u duelu sa Novosađanima:

’’Nadam se da nećemo protiv Vojvodine strepeti za rezultat do finiša utakmice, kao sa Voždovcem. Zaslužili smo ranije da dođemo do golova, jer smo tokom čitavog meča bili daleko bolji od rivala. Malo mi je čudno, prošao sam omladinsku školu Vojvodine, ali profesionalac sam. Sada igram u Čukaričkom, zadovoljan sam u novom klubu, tako da ću bez posebnih emocija na teren. Dosta se promenila Vojvodina od mog odlaska. Došlo je nekoliko novih igrača kao što su Kojašević i Saničanin. Dobro su krenuli ove sezone i mislim da su jači nego što su bili letos. Sa druge strane i nama ide dobro.’’

Stručni štab ’’brđana’’ na čelu sa Nenadom Lalatovićem i dalje se suočava sa velikim kadrovskim problemima. Standardni čuvar mreže Aleksandar Kirovski je povređen i najverovatnije neće nastupiti u duelu sa Novosađanima. Od ranije su povređeni i Mudrinski, Zorić, Tedić i Đurić.

Gosti u ovaj meč takođe ulaze sa puno samopouzdanja i sa željom da nastave sa dobrim partijama protiv kvalitetnog protivnika. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i štoper novosadskog tima Siniša Saničanin koji je istakao da veruje u novi pozitivan rezultat svog tima:

’’Znamo da Čukarički ima dobru i kvalitetnu ekipu, ali ne treba mnogo time da se opterećujemo, već najviše treba da se bavimo samim sobom i našom igrom. Ako dobro i disciplinovano uđemo u utakmicu i ponovimo igru iz prethodnih mečeva, mislim da ne bi trebalo da bude problema i da ćemo uspeti da osvojimo sva tri boda.’’

Derbi meč 16.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Vojvodine igra se danas, u petak 03.novembra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkcukaricki.rs