Najbolji igrač 15.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Enver Alivodić, asistent i dvostruki strelac za ekipu Napretka u pobedi nad ekipom Radničkog u Nišu.

Završeni su svi mečevi 15.kola Super lige Srbije, čime je kompletirana prva polovina preliminarne faze takmičenja. Publika je imala priliku da isprati nekoliko izuzetno uzbudljivih i kvalitetnih duela, a čini se da se sve više timova nalazi u odličnoj formi. Najprijatnije iznenađenje svakako je izuzetno ubedljiva pobeda Radnika u duelu sa ove sezone sjajnim Subotičanima, kao i hrabre i kvalitetne partije Zemuna i Borca u duelu sa ’’večitima’’. I publika u Nišu uživala je u kvalitetnom i zanimljivom derbi susretu ovog kola između Radničkog i Napretka, a Kruševljani su izvojevali veoma značajnu pobedu rezultatom 1:3(0:1) za povratak u gornji deo tabele. Najzaslužniji za to svakako je iskusni Enver Alivodić koji je sa dva pogotka i uz jednu asistenciju rešio pitanje pobednika. Tokom čitavog susreta bio je pokretačka snaga Kruševljana, uvek je bio na pravom mestu, a sjajnim asistencijama razigravao je svoje saigrače u napadu. Prilike koje su se njemu ukazale majstorski je pretvorio u pogotke. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Nakon početnog ispitivanja snaga do vođstva su prvi stigli gosti, već u ranoj fazi utakmice. Igrao se 17.minut susreta kada su Kruševljani oduzeli loptu domaćim igračima na sredini terena, a nakon kombinacije sa Aleksom Vukanovićem iskusni Enver Alivodić je sjajnim udarcem sa nekih dvadesetak metara matirao golmana domaćeg tima. Usledio je zatim period mnogo bolje igre Nišlija koji nekoliko dobrih prilika nisu uspeli da iskoriste za izjednačenje rezultata, pa se sa tim rezultatom otišlo na odmor. Kruševljani su u drugom poluvremenu ponovo preuzeli inicijativu, što je dovelo do još jednog pogotka u mreži domaćina. Igrao se 60.minut kada je nakon akcije po desnoj strani Enver Alivodić sjajno u šesnaestercu Nišlija pronašao Uroša Đerića, a ovaj sa ivice peterca rutinski savladao golmana Mladena Živkovića. Ekipa Radničkog je konačno do pogotka stigla u 68.minutu susreta i tako vratila neizvesnost. Prekid je sa desne strane izveo Lazar Arsić, a najbolji u skoku bio je štoper domaćeg tima Nikola Raspopović. Ipak, neizvesnost nije trajala dugo, jer je već u 72.minutu Enver Alivodić ponovo uvećao prednost gostiju. Nakon jednog munjevitog kontranapada Nikola Mitrović je proigrao Alivodića koji je dobro pratio akciju, a ovaj je prvo pogodio okvir gola, pa iz drugog pokušaja i mrežu domaćina za konačnih 1:3.


FOTO: fknapredak.rs

Enver Alivodić (32) je rođen u Novom Pazaru gde je i napravio prve fudbalske korake, a igra na poziciji krilnog napadača. Tokom profesionalne karijere je pored Novog Pazara nastupao i za Radnički iz Niša, Čukarički, BSK iz Borče, kiparski Enosis Neon Paralimni, Vojvodinu i australijski Njukasl Junajted Džets. U Kruševac je stigao u januaru ove godine, upravo iz Novog Pazara. Tokom aktuelne sezone nastupao je u svih 15 prvenstvenih susreta i postigao 7 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: