Prvi meč 15.kola Super lige Srbije igra se večeras na Banjici gde domaći Rad dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Dueli ova dva tima uvek su bili kvalitetni i neizvesni, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Popularni ’’građevinari’’ ove sezone ne postižu dobre rezultate, pre svega zbog slabe igre u odbrani, pa nakon četrnaest odigranih susreta na svom kontu imaju samo dve pobede, uz dva remija i čak deset poraza. U prethodnom kolu gostovali su gradskom rivalu Voždovcu, a poraženi su ubedljivo rezultatom 3:0. Sa 8 osvojenih bodova trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na superligaškoj tabeli. Novosađani ove sezone, uprkos svim problemima, postižu dobre rezultate, a nakon četrnaest odigranih susreta na svom kontu imaju osam pobeda, uz tri remija i tri poraza. U prethodnom kolu su na svom stadionu odigrali nerešeno sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 1:1. Sa 27 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 4.mesto na superligaškoj tabeli.

Današnji rivali su se tokom prethodne sezone sastajali dva puta, a uspešniji su bili Novosađani. Prvi meč odigran na baljici završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0. Drugi meč odigran je u Novom Sadu, a domaći tim slavio je rezultatom 3:2(2:0). Strelci za novosadski tim bili su Dejan Meleg, Siniša Babić i Filip Malbašić, dok su strelci za ’’građevinare’’ bili Aleksandar Lutovac i Lazar Milošev. Ako posmatramo rezultate prethodnih 37 međusobnih susreta u domaćim takmičenjiama (u periodu 1996-2017) ekipa Rada je bila uspešnija sa 14 pobeda, uz 14 remija i 9 poraza. U tom periodu ekipa Vojvodine je samo dva puta slavila kao gost, jednom na stadionu FK Obilić (2013/14) i jednom na Banjici (1997/98).

U taboru domaćina se svi nadaju da mogu prekinuti seriju od osam mečeva bez trijumfa, bez obzira na kvalitet protivnika. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’građevinara’’ Slađan Nikolić koji je naglasio da veruje u svoje momke:

’’Vojvodina je odličan tim, to pokazuje i tabela. Mi nismo u situaciji da možemo da kalkulišemo, moramo u svakom meču da idemo na pobedu, ko god da je protivnik, odnosno koliko god da su kvalitetni. Radili smo dobro u toku nedelje, verujem u ove momke i nadam se pobedi. Taj klub ima mnogo dobrih igrača, ali ponavljam, sve zavisi od nas. Od naše discipline, agresivnosti koja mora da bude na mnogo većem nivou u odnosu na prethodne utakmice.’’

Stručni štab Rada nema većih kadrovskih problema pred meč sa Vojvodinom, pa će tako osim vremenski duže odsutnog Zorana Rendulića svi biti na raspolaganju treneru Nikoliću.

Gosti u ovaj meč ulaze odlučni da prekinu seriju negativnih rezultata na stadionu ’’Kralj Petar I’’. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Vladimir Buač koji je istakao da pozicija ekipe Rada na tabeli nije u skladu sa kvalitetom ’’građevinara’’:

’’U poslednje vreme imamo negativan skor protiv Rada na Banjici, ali tradicija je tu da bi se rušila i verujem da ćemo na sutrašnjem meču popraviti naš međusobni bilans. Mislim da se trenutno stanje u ekipi Rada definitivno ne reflektuje onako kako treba u Super ligi Srbije. Oni su pretposlednji, ali pogotovo njihova poslednja utakmica govori da su izuzetno kompaktna ekipa, naročito u fazi odbrane. Mi ćemo se više bazirati na nas same nego na protivnika. Najiskrenije me raduje to što smo na poslednje dve utakmice značajno podigli nivo naše igre i uspeli da stvorimo veliki broj prilika. Posebno mi je drago zbog toga što smo na poslednjem meču popravili i realizaciju i mislim da će na sutrašnjoj utakmici biti ključno da zadržimo isti nivo igre, ako ne i da ga popravimo, pa uz angažovanje kao na prethodnim mečevima, verujem da ćemo doći do tri boda.’’

Meč 15.kola Super lige Srbije između Rada i Vojvodine igra se danas, u subotu 28.oktobra 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.