Derbi meč 14.kola Super lige Srbije igra se u petak u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Biće to duel starih rivala koji vode veliku borbu za visok plasman i poziciju koja vodi u evropske kvalifikacije, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Novosađani ove sezone, uprkos svim problemima, postižu dobre rezultate, a nakon trinaest odigranih susreta na svom kontu imaju osam pobeda, uz dva remija i tri poraza. U prethodnom kolu su na gostovanju u Zemunu odigrali nerešeno sa istoimenom ekipom, a rezultat je bio 0:0. Sa 26 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 3.mesto na superligaškoj tabeli. Nišlije ove sezone takođe postižu solidne rezultate, a nakon trinaest odigranih susreta na svom kontu imaju šest pobeda, uz četiri remija i tri poraza. U prethodnom kolu ekipa Radničkog je na svom stadionu odigrala nerešeno sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 1:1. Sa 22 osvojena boda  trenutno zauzimaju 6.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a nešto uspešnije su bile Nišlije. Prvi meč odigran je na niškom stadionu ’’Čair’’, a ekipa Radničkog je slavila rezultatom 1:0(1:0). Strelac jedinog pogotka bio je tom prilikom Marko Mrkić sredinom prvog poluvremena. Drugi meč odigran je u Novom Sadu, završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1(1:1). Gosti su poveli sa ’’bele tačke’’ pogotkom Marka Mrkića, a izjednačenje je domaćem timu doneo Nikola Trujić. Treći meč takođe je odigran u Novom Sadu i takođe je završen podelom bodova, a rezultat je ovoga puta bio 0:0. Ako posmatramo rezultate prethodnih 19 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1998-2017) ekipa Vojvodine je bila daleko uspešnija sa 12 pobeda, uz 4 remija i 3 poraza. Zanimljivo je da su Nišlije u ovom periodu samo jednom slavile u Novom Sadu, u sezoni 2015/16, a rezultat je tada bio 0:2(0:0).

U taboru domaćina vlada veliki optimizam, i pored velikog respekta prema Nišlijama. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba novosadskog tima Vladimir Buač koji je istakao da njegovoj ekipi neće biti lako u predstojećoj utakmici, ali da čvrsto veruje u novu prvenstvenu pobedu crveno-belih:

’’Posle tri nedelje opet se vraćamo na naš teren na stadionu “Karađorđe”, gde nas očekuje jako bitna utakmica protiv Radničkog iz Niša. Oni su takođe istakli svoju kandidaturu za Evropu, što ih čini našim direktnim konkurentom, pa samim tim ovaj meč ima još veću težinu. Iza nas su dobri rezultati, posebno pred našim navijačima gde smo ostvarili tri pobede u nizu, pa očekujem da se ta pobednička serija nastavi i sutra. Radnički iz Niša je izuzetno iskusna i dobra ekipa i fakat je da neće biti lako doći do trijumfa, ali imam apsolutno poverenje u kvalitet i angažovanje mojih igrača, te čvrsto verujem u pobedu. Što se kadrovske situacije tiče, svi su zdravi i spremni za utakmicu.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa ambicijom da ostvare trijumf i u duelu sa direktnim rivalom za ’’evropski’’ plasman smanje bodovnu prednost novosadskog tima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Milan Đuričić koji je istakao da čvrsto veruje u dobru igru i pobedu svog tima:

’’Vojvodina je protivnik za svaki respekt, iako ove sezone nema tako jak tim kao ranije. Ja sam radio tamo i to je klub koji je stalno u vrhu srpskog fubala, sa izgrađenim sistemom i jasnom strategijom. Mi to moramo da poštujemo, ali i oni moraju da poštuju nas. Dobro sam upoznat sa njihovim kvalitetima i smatram da Radnički u ovom trenutku ima bolji tim od Vojvodine. Naravno, mi ćemo to morati da dokažemo na terenu, na kojem ćemo pokušati da sprovedemo u delo sve ono što smo radili u prethodnih šest dana. Najveća snaga našeg protivnika je na desnoj strani, po kojoj konstantno preti preko Lakićevića, a moj plan da ga zatvorimo je postavljenje Mrkića i Subića na taj deo terena. Dobra vest za nas je oporavak Slaviše Stojanovića koji će sigurno biti u startnoj postavi umesto svog prezimenjaka Saše, a loša je povreda Marka Tomića, koji je još uvek rovit i biće na klupi, pa će njegovo mesto u prvom timu zauzeti Nikola Kovačević. Ostali deo startne postave najverovatnije će biti isti kao protiv Voždovca. Najvažnije za nas je da nijednog momenta ne odstupimo od napadačkog stila, da budemo hrabri i odvažni, a ukoliko u tome uspemo, uveren sam da dobar rezultat neće izostati. Nemamo čega da se plašimo i otvoreno poručujem da je naš cilj pobeda u Novom Sadu.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na blagajnama koje će biti otvorene najkasnije sat vremena pre početka utakmice. Na glavnoj blagajni prodavaće se ulaznice za zapadnu i istočnu tribinu, dok će se ulaznice za severnu tribinu prodavati u prostorijama navijačke grupe ’’Firma’’. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 100,00 dinara, Istok – 100,00 dinara i Zapad – 200,00 dinara.

Derbi meč 14.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Radničkog igra se večeras, u petak 20.oktobra 2017.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.