Na danas održanoj sednici Skupštine Zajednice klubova Super lige Srbije prihvaćena je odluka Fudbalskog saveza Srbije o formiranju ’’Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije’’.

Danas je održana treća sednica Skupštine Zajednice klubova Super lige Srbije kojom je predsedavao gospodin Dragomir Lazović, predsednik Zajednice. Pored predstavnika svih klubova sednici je prisustvovao i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, gospodin Jovan Šurbatović.

Najviši organ Zajednice klubova Super lige Srbije je u potpunosti prihvatilo raniju odluku Fudbalskog saveza Srbije koja se odnosi na ustupanje nadležnosti Zajednici da organizacije i vodi takmičenje u okviru Prve lige Srbije. U tom smislu doneta je i odluka o promeni naziva udruženja koje će se od sada zvati "Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije". Takođe, donete su odgovarajuće odluke kojima je promenjen Statut Zajednice, kako bi se klubovima Prve lige Srbije omogućio prijem u članstvo Zajednice, što praktično znači da će svi klubovi saveznog ranga takmičenja funkcionisati u okviru jedne zajedničke organizacije.

Pored drugih pitanja koja su razmatrana na današnjoj sednici, a u skladu sa novim Statutom Fudbalskog saveza Srbije, izvršen je i izbor delegata klubova Super lige Srbije koji će biti članovi najvišeg organa Fudbalskog saveza Srbije.