Jedan od najzanimljivijih mečeva 12.kola Super lige Srbije igra se u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Domaćini su tokom prethodnih sezona često uspevali da ’’otkinu’’ bodove ’’večitima’’, pa treba očekivati da i ovoga puta pruže snažan otpor lideru šampionata.

Kruševljani ove sezone igraju sa dosta oscilacija, a nakon jedanaest odigranih susreta na svom kontu imaju četiri pobede, uz dva remija i pet poraza. U prethodnom kolu savladali su na svom stadionu ekipu Mačve, a rezultat je bio 3:1. Sa 14 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. Beograđani ove sezone igraju sjajno, a nakon deset odigranih susreta na svom kontu imaju devet pobeda i jedan remi. U prethodnom kolu na svom stadionu su savladali ekipu Vojvodine, a rezultat je bio 2:0. Sa 28 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a Beograđani su bili uspešniji sa dva trijumfa, uz jedan remi. Prvi meč odigran je u Beogradu, a nakon velike borbe završen je nerešenim rezultatom 2:2(0:1). Strelci za domaći tim bili su Srđan Plavšić i Predrag Sikimić, dok su strelci za Kruševljane bili Marko Gobeljić i Aleksa Vukanović. Drugi meč odigran je u Kruševcu, a beogradski tim slavio je rezultatom 0:1(0:0). Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Džon Ruiz. Treći meč odigran je u okviru plej-of faze, takođe u Kruševcu, a crveno-beli su slavili rezultatom 1:2(0:0). Strelac jedinog pogotka za domaći tim bio je Aleksa Vukanović, dok su strelci za Beograđane bili Gelor Kanga (penal) i Srđan Plavšić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 20 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2017) Crvena zvezda je bila mnogo uspešniji tim sa 14 pobeda, uz pet remija i samo jedan poraz. Taj jedini poraz crveno-beli su doživeli još u sezoni 2003/04, a rezultat je tada bio 2:1.


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru domaćina vlada pozitivna atmosfera, a meč sa crveno-belima ’’čarapani’’ dočekuju rasterećeno i sa željom da pruže snažan otpor i stignu do pozitivnog rezultata. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba kruševačkog tima Milorad Kosanović koji je tom prilikom istakao da njegov tim u utakmicu mora ući maksimalno koncentrisano:

’’Pripremamo se potpuno isto kao i za svaku drugu utakmicu. Zvezda jeste magnet za građane Srbije, pogotovu kada igra van Beograda. Onda je to kao neki mali praznik i mene to raduje. Moji momci su u poslednje dve utakmice uradili veliki posao, napravili pozitivnu atmosferu, osvojili četiri boda, i utakmica sa Zvezdom dolazi kao nagrada. Nagrada u smislu da odigraju maksimalno koncentrisano, dobro, ozbiljno, da se Zvezdi suprotstave na najjači način koji je moguć u ovom momentu i da probaju da se izbore za pozitivan rezultat. Mi u svaku utakmicu moramo da ulazimo maksimalno koncenrisani i ozbiljni i željni takmičenja i dokazivanja. Bez obzira na sve ono što krasi Zvezdu u ovom momentu, bez obzira na dosadašnji tok prvenstva, mi to poštujemo, ali sa druge strane mi imamo svoj put i cilj, i na to ćemo se koncentrisati i to će nam biti vodilja kroz predstojećih devedeset minuta.’’

Prisutnima se potom kratko obratio i prvotimac ’’čarapana’’ Nikola Mitrović koji je tom prilikom istakao da je za povoljan rezultat u duelu sa crveno-belima neophodno da ekipa pruži maksimum:

’’Zvezda igra lep fudbal u poslednje vreme, ali oni dolaze na naš stadion. Ako pružimo maksimum možemo da se nadamo dobrom rezultatu.’’

Njegov saigrač, čuvar mreže ’’čarapana’’ Nikola Petrović, takođe je bio veoma kratak, a najavio je da se njegov tim neće braniti i da će pokušati da se nadigrava sa liderom šampionata:

’’Očekivanja su lepa i svi znamo kakav nam klub dolazi. Mi hoćemo da se nadigravamo, nećemo se skloniti nikome i daćemo sve od sebe.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ulaze umorni od evropskog okršaja u Kelnu, ali i puni samopouzdanja. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da izuzetno respektuje protivničku ekipu, ali i da će njegov tim biti maksimalno spreman:

’’Gostujemo ekipi koja je u vrhu našeg fudbala i po igračkim kvalitetima i po organizaciji kluba. Pred svojom publikom igraju odlično, imaju jedan od najlepših stadiona kod nas i čitava atmosfera u Kruševcu je prava fudbalska. Što se tiče moje ekipe danas posle treninga ću znati više o tome ko se kako oseća i koga ću povesti na put. Imamo igrače kojima je potrebna pauza, ceo dan sam u kontaktu sa medicinskim timom. Najbitnije mi je zdravlje mojih fudbalera, prvenstvo je dugo i moraćemo da odmorimo neke igrače. Bez obzira na sve, sutra ćemo biti maksimalno spremni da odigramo odličnu utakmicu. Napredak je skup odličnih pojedinaca i očekujem dobru utakmicu. Mislim da srpski fudbal to zaslužuje. Trener Kosanović je neko ko je ostavio trag u našem poslu i jedan je od vodećih trenera u srpskom fudbalu. Dosta toga od njega može da se nauči. Ipak, ja razmišljam samo o svojoj ekipi i o tome kako ćemo mi sutra izgledati na terenu.’’

On je potom istakao da ga raduje što je kod njegovi igrača psihološki momenat jači od fizičkog i da je to razlog dobrih rezultata:

’’Emotivno i psihološko pražnjenje su podjednako bitan faktor, ali mi nemamo taj problem. Rekli smo i na startu da želimo da vratimo Zvezdu tamo gde joj je i mesto u Evropi, tako da smo znali da nas očekuje mnogo novih stvari. Mi nismo prošli pripreme zajedno, igrači su dolazili u različitim trenucima, nismo mogli da radimo na nekim stvarima kao druge ekipe zbog nedostatka vremena. Kod mojih igrača mi je najbitnije to što im je psihološki momenat možda i jači od fizičkog. Vidite da ne odustaju nikad, često na terenu idu i preko svojih granica i to me posebno raduje. Fudbal je kolektivan sport i mnogo puta iz dobre igre iskoče pojedinci, ali zasluga za sve idu čitavoj ekipi. Zadovoljan sam svojim timom, načinom na koji rade u potpuno novim okolnostima. Prijaju nam sve pohvale koje dobijamo, jer one predstavljaju potvrdu našeg dobrog rada. One su obavezujuće za nas, uvek moramo da dižemo lestvicu i da budemo sve bolji. Daćemo sve od sebe da nastavimo u ovakvom ritmu.’’

Prodaja ulaznica vršiće se samo uz lični dokument sa fotografijom, a jedna osoba može kupiti najviše sedadam ulaznica. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 200,00 dinara, Jug – 400,00 dinara, Istok – 500,00 dinara, Zapad 1 – 600,00 dinara i Zapad 2 – 700,00 dinara. U dogovoru sa redarskom službom, na tribinu Zapad 1 neće biti moguće uneti obeležja Crvene zvezde. Ulice oko stadiona biće zatvorene za saobraćaj u periodu od 14:00 do 20:00 časova.

Meč 12.kola Super lige Srbije između Napretka i Crvene zvezde igra se sutra, u nedelju 01.oktobra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com