Srpski predstavnici u grupnoj fazi Lige Evrope, Partizan i Crvena zvezda, danas igraju mečeve 2.kola ovog takmičenja.

Današnjim utakmicama 2.kola nastavlja se grupna faza takmičenja u okviru Lige Evrope, a Srbija ove sezone ima dva predstavnika, Partizan i Crvenu zvezdu.  U ovoj fazi svaka ekipa igra po šest utakmica, a dva najbolje plasirana tima u grupi obezbediće plasman u završnicu najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja. Nadamo se da će među njima biti i srpski timovi i da ćemo imati prilike da pratimo njihove igre i na proleće.

KELN: FC KÖLN – FK CRVENA ZVEZDA (četvrtak 28.septembar, 19:00 časova, RTS 1 / TV Arena sport 3)

Ekipa Crvene zvezde će večeras na stadionu ’’Rajn Energi’’ biti gost prošle sezone petoplasiranog tima nemačkog šampionata, ekipe Kelna. Nemački tim ove sezone igra ispod očekivanog nivoa i nakon šest odigranih prvenstvenih kola zauzima poslednje 18.mesto na tabeli Bundeslige sa samo jednim osvojenim bodom. Crveno-beli ove sezone igraju dobro na oba ’’fronta’’, a trenutno su prvoplasirani tim Super lige Srbije sa devet pobeda i samo jednim remijem. Meč će početi u 19:00 časova, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu RTS i trećem programu TV Arena sport.

BEOGRAD: FK PARTIZAN – FC DYNAMO KYIV (četvrtak 28.septembar, 21:05 časova, RTS 1)

Ekipa Partizana će u Humskoj pred praznim tribinama ugostiti prošle sezone drugoplasirani tim ukrajinskog šampionata, ekipu Dinama iz Kijeva. Crno-beli  trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli Super lige Srbije, a sa uspehom su tokom leta nastupali na evropskoj sceni. Ukrajinski tim trenutno zauzima 2.mesto na prvenstvenoj tabeli, sa dva boda zaostatka za Šahtjorom i jednom zaostalom utakmicom. Meč će početi u 21:05 časova, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu RTS.