Sutra se u okviru 11.kola Super lige Srbije u Kruševcu sastaju domaći Napredak i gosti iz Šapca, ekipa Mačve. Biće to duel timova koji ove sezone igraju sa dosta oscilacija i koji imaju sličan bodovni saldo, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Kruševljani su u prvom kolu odigrali nerešeno na na svom stadionu sa ekipom Rada (2:2), da bi potom usledili porazi na gostovanju ekipi Čukaričkog (2:0) i na svom stadionu u duelu sa Radnikom (1:2). Nakon toga vezali su tri pobede, prvo na gostovanju ekipi OFK Bačka (1:4), a zatim i u Kruševcu u duelima sa ekipama Borca (3:1) i Javor Matisa (2:1). U sledila su potom tri vezana poraza, u Subotici od ekipe Spartaka (2:1), na svom terenu od ekipe Voždovca (1:2) i od ekipe Vojvodine u Novom Sadu (3:1), da bi u sredu u zaostalom meču 6.kola odigranom u Humskoj podelili bodove sa ekipom Partizana (1:1). Šapčani su sezonu započeli teškim porazom u Humskoj od ekipe Partizana (6:1), da bi potom ostvarili dve pobede u duelima sa ekipom Zemuna na svom stadionu (1:0) i Javor Matisa u Ivanjici (0:4). Usledila su zatim tri vezana poraza od Radničkog u Šapcu (1:2), Spartaka u Subotici (3:2) i od ekipe Rada na svom stadionu (1:2), pa pobeda u gostima nad ekipom Voždovca (0:2), a onda ponovo porazi u duelima sa ekipom Čukaričkog u Šapcu (0:2) i ekipom Vojvodine u Novom Sadu (1:0). U prethodnom kolu ubedljivo su na svom stadionu savladali ekipu Radnika (4:0).

Tokom prethodne sezone dva tima se nisu sastajala, pošto nisu bili članovi istog ranga takmičenja. Ako posmatramo rezultate prethodna četiri međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2006), tačnije u Drugoj ligi, Kruševljani su bili daleko uspešniji sa tri trijumfa, uz jedan remi.

U taboru domaćina došlo je do promene na klupi, nakon serije slabijih rezultata, a posle meča sa Partizanom u kome je ekipu do boda doveo pomoćni trener Ivan Stefanović uprava kluba rešila je pitanje šefa stručnog štaba i angažovala iskusnog Milorada Kosanovića. On je prilikom prvog obraćanja predstavnicima medija na novoj funkciji istakao da je pozitivan rezultat u ovoj situaciji najvažniji za njegov tim i da je neophodna maksimalna koncentracija:

’’Nama će do kraja prvenstva sve utakmice biti vrlo važne, zato što ih ne delimo na lake i teške, bitne i nebitne. Sve su nam bitne, jer hoćemo da budemo u svakoj utakmici maksimalno dobri i da se takmičimo pre svega. Za protivnika imamo tim i klub koji su vrlo ambiciozni, ubedljivo su osvojili Prvu ligu, napravili su par dobrih rezultata već na startu prvenstva. Imaju nekoliko dobrih individualaca, od kojih neke lično poznajem. Znamo sve o njima, ali mi imamo naše planove i želje o kojima smo razgovarali i probaćemo da u nedelju budemo maksimalno koncentrisani i dobri. Pozitivan rezultat je u ovom momentu najvažniji za ovaj tim.’’

Gosti u ovaj meč ulaze osokoljeni trijumfima u prethodnom kolu šampionata i Kupu Srbije, pa treba očekivati veliku borbu za osvajanje bodova. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba šabačkog tima Dragan Aničić koji je istakao da će njegov tim pokušati da na krilima dobrih rezultata stigne do još jednog dobrog rezultata:

’’Osvežili smo neke igrače u proteklih nekoliko dana, a sutra nas očekuje sigurno još jedan težak meč protiv ekipe koja je trenutno u rezultatskoj krizi, ali ne i u krizi igre. Gledao sam nekoliko njihovih utakmica, oni su ekipa koja stvara mnogo šansi, imaju igru, ali nemaju dobru realizaciju. Promenili su i trenera, to uvek da neki impuls bar na toj prvoj utakmici, ali pun respekt prema njima i naravno nemamo strah. Probaćemo da prikažemo ono što nas krasi već deset utakmica. Idemo otvorenog garda, da probamo da pobedimo, i nadam se da ćemo uz dobru igru doneti bod ili tri u Šabac.’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac Predrag Jeremić koji je istakao da je za dobar rezultat neophodna čvrsta i pametna igra od samog početka utakmice:

’’U Kruševcu nas sigurno očekuje dosta publike na stadionu, a ekipa osokoljena dolaskom novog trenera sigurno će jurišati na sva tri boda. Međutim, na nama je da ponovimo dobre igre iz proteklog dela sezone, da igramo čvrsto i pametno, u defanzivi pogotovo. Iz kontranapada i polukontre treba da pokušamo da ugrozimo gol protivnika i nadam se pozitivnom rezultatu i novim bodovima.’’

Njegov kolega i nekadašnji fudbaler kruševačkog tima, Nenad Gavrić, istakao je da se nada da će iz sutrašnjeg susreta Šapčani izaći kao pobednici:

’’Poslednjom pobedom protiv Radnika od 4:0 pokazali smo šabačkoj publici da možemo da odigramo kvalitetnu partiju i na domaćem terenu, jer su svi počeli da sumnjaju u nas nakon tri poraza. Ja sam ovde tek dve nedelje, momci su me odlično prihvatili i sigurno da mi je mnogo drago i privilegija raditi sa ovim momcima i sa ovakvim trenerom i stručnim štabom. U Kruševcu sam proveo dve i po godine. Upravo sam iz Mačve, moje prve kuće, prešao u drugu u Kruševac, gde sam proveo lep period mog života i sigurno da me vuku pozitivne emocije na taj grad i klub. Napredak ima mnogo kvalitetnih igrača kao što su Šljivić, Alivodić, Vukanović i drugi. Nadamo se da ćemo ostvariti pobedu, pa da na sledećoj utakmici u Šapcu imamo još punije tribine.’’

Meč 11.kola Super lige Srbije između Napretka i Mačve igra se sutra, u nedelju 24.septembra, sa početkom u 19:00 časova.