Derbi meč 9.kola Super lige Srbije igra se u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca. Biće to duel timova koji igraju napadački i dopadljiv fudbal, pa treba očekivati lepu fudbalsku predstavu.

Kruševljani su u prvom kolu odigrali nerešeno na na svom stadionu sa ekipom Rada (2:2), da bi potom usledili porazi na gostovanju ekipi Čukaričkog (2:0) i na svom stadionu u duelu sa Radnikom (1:2). Nakon toga vezali su tri pobede, prvo na gostovanju ekipi OFK Bačka (1:4), a zatim i u Kruševcu u duelima sa ekipama Borca (3:1) i Javor Matisa (2:1). U prethodnom kolu poraženi su u Subotici od ekipe Spartaka (2:1). Treba napomenuti da je njihov duel sa ekipom Partizana odložen. Voždovčani su nakon startnog remija sa ekipom Radnika na svom stadionu (0:0) vezali četiri uzastopne pobede u duelima sa ekipom OFK Bačka u Bačkoj Palanci (0:3), Borcem na svom stadionu (2:1), Partizanom u Humskoj (1:3) i Javor Matisom na svom stadionu (1:0). Nakon toga usledila je serija nešto slabijih rezultata, remi u duelu sa ekipom Spartaka u Subotici (0:0), prvi ovosezonski poraz u duelu sa ekipom Mačve na svom stadionu (0:2) i u prethodnom kolu remi sa ekipom Vojvodine (1:1), takođe na Dušanovcu.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a zanimljivo je da su sva tri završena podelom bodova. Prva dva, jedan u Beogradu i jedan u Kruševcu, odigrana su bez golova, dok je treći odigran u Kruševcu završen rezultatom 1:1(1:0). Strelac za domaći tim tom prilikom je bio Ibrahima Ndiaje, a izjadnečenje je gostima doneo Ivan Marković u samo finišu utakmice. Ako posmatramo rezultate prethodnih devet međusobnih susrata u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2017) Voždovčani su bili nešto uspešniji sa tri pobede, uz pet remija i samo jedan poraz.

U taboru domaćina vlada nezadovoljstvo igrom i rezultatom u susretu prethodnog kola kada su pretrpeli poraz od subotičkog Spartaka, a svi se nadaju da će protiv ’’zmajeva’’ sve biti puno bolje. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba kruševačkog tima Nenad Sakkić koji je istakao da je protivnik izuzetno kvalitetan, ali da je on veliki optimista:

’’Nismo bili na nivou koji smo pokazali u prethodne tri utakmice, pogotovo u prvom poluvremenu. Zadaci nisu ispoštovani, nismo bili agresivni i nisam zadovoljan. Drugo poluvreme je bilo malo bolje, ali kada izgubite 45 minuta teško je vratiti se u utakmicu, iako od mojih igrača tražim da nikada ne pokleknu bez obzira na rezultat. Imali smo igrača više skoro 30 minuta, ali nismo uspeli da ugrozimo gol. Ovo treba da bude velika opomena pred iskušenja koja nas očekuju u narednih dvadeset dana. Ekipa Voždovca igra izuzetno lep fudbal. Imaju najveći posed lopte u celoj Super ligi. Imaju izuzetno kvalitetne igrače i predstoji nam teška utakmica, ali ja sam pun optimizma, verujem u svoju ekipu i nadam se da ćemo u sredu, uz naše maksimalno angažovanje i pomoć publike, uspeti da se vratimo na pobednički kolosek.’’

On je u nastavku izjave istakao da je Napredak jedan od najboljih klubova i da svi moraju da pokažu više odgovornosti:

’’Igrači znaju da je Napredak jedan od najboljih klubova u Srbiji, i ogranizaciono i igrački. Ja verujem u ekipu i moramo da pokažemo više odgovornosti. Počevši od mene, jer uvek gledam prvo sebe, pa svi ostali. Sve pojedinačne zamerke koje imam svakom igraču kažem u lice. Samo odgovornošću i iskrenošću možemo da popravimo ono što ne valja.’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac ’’čarapana’’ Dušan Veškovac koji je u susretu sa Spartakom ponovo debitovao u dresu Napretka i koji je takođe istakao da igra u Subotici nije bila na potrebnom nivou:

’’Loše smo ušli u utakmicu i na kraju nas je to i koštalo. Nisam zadovoljan ni sopstvenom igrom. Znam šta trebam da ispravim i nadam se da ćemo već u sredu obradovati domaću publiku.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da se nakon tri kola vrate na pobednički kolosek i ponovo prikažu igru koja ih je krasila na startu sezone. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica koji je istakao da očekuje lep fudbalski ambijent i kvalitetnu utakmicu:

’’Radujemo se gostovanju ekipi Napretka. Poslednja dva gostovanja u Kruševcu pamtimo po pravom fudbalskom ambijentu. Publika je uvek znala da prepozna kvalitet fudbala i uvek smo bili dočekani na pravi fudbalski način. To će biti duel dve ekipe koje igraju fudbal i koje kroz igru pokušavaju da dođu do šansi i golova. Imaju najveći posed lopte u ovom delu prvenstva i siguran sam da će biti zanimljiva i kvalitetna fudbalska predstava.’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac beogradskog tima Todor Petrović koji je u svojoj kratkoj izjavi istakao da očekuje pozitivan rezultat:

’’Gostujemo jednoj dobroj ekipi koja igra ofanzivan fudbal. Mi idemo u Kruševac da nametnemo svoj stil igre i očekuje nas zanimljiva utakmica. Davanjem svog maksimuma verujem da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat.’’

Derbi meč 9.kola Super lige Srbije između Napretka i Voždovca igra se sutra, u sredu 13.septembra 2017.godine, sa početkom u 18:00 časova.