Prvi meč 8.kola Super lige Srbije igra se danas u Šapcu gde domaća Mačva dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Biće to duel timova iz sredine tabele, sa sličnim učinkom u prvih sedam ovosezonskih kola, pa treba očekivati veliku borbu za bodove.

Šapčani su sezonu započeli teškim porazom u Humskoj od ekipe Partizana (6:1), da bi potom ostvarili dve pobede u duelima sa ekipom Zemuna na svom stadionu (1:0) i Javor Matisa u Ivanjici (0:4). Usledila su zatim tri vezana poraza od Radničkog u Šapcu (1:2), Spartaka u Subotici (3:2) i od ekipe Rada na svom stadionu (1:2), da bi u prehodnom kolu crveno-crni kao gosti savladali beogradski Voždovac (0:2). ’’Brđani’’ su u prvih sedam ovosezonskih susreta zabeleži tri pobede u duelima sa ekipama Napretka (2:0)  i Mladosti (1:0) na svom stadionu, kao i ekipom Rada na Banjici (0:1). Poraze su pretrpeli na gostovanjima ekipama Vojvodine (1:0), Crvene zvezde (3:0) i Zemuna (2:0). Nerešeno su odigrali sa ekipom niškog Radničkog (0:0).

Današnji rivali su do sada odigrali samo dva međusobna susreta, oba u okviru Druge lige u sezoni 2005/06. Oba tima ostvarila su tada pobede na gostujućem terenu.

U taboru domaćina pauza je iskorišćenja za manji predah od takmičarskih utakmica, ali i upoznavanje pristiglih pojačanja sa ekipom i stručnim štabom. Šef Stručnog štaba crveno-crnih Dragan Aničić istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da je ekipa Čukaričkog jedna od najkvalitetnijih i najorganizovanijih i izrazio želju da se prekine niz poraza na domaćem terenu:

’’Sam podatak da njihov jedan igrač košta koliko naša cela ekipa govori u prilog tome koliko su kvalitetni I zašto se smatraju favoritima u ovom meču. Ali, opet kažem, bile su i neke druge ekipe favoriti na dve utakmice, pa smo mi uspevali da napravimo dobar rezultat. Igramo na našem terenu, pred našim navijačima, i red je da prekinemo ovaj niz od dva poraza koji su se desili sticajem raznih okolnosti. Nemamo nekih kadrovskih problema, tako da i u tom smislu spremno ulazimo u ovaj susret.’’               

Gosti u ovaj meč ulaze sa respektom prema protivniku i oprezom, ali i u pozitivnoj atmosferi. Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović istakao je u obraćanju predstavnicima medija uoči gostovanja u Šapcu da je protivnik pobedom protiv Voždovca u prethodnom kolu pokazao da je neugodan rival i da očekuje tešku utakmicu.

’’Standardno teško gostovanje. Mačva ima kvalitetnu ekipu, a to su i pokazali kad su pobedili Voždovac, koji je pobedio Partizan. Imaju odličan blok, fenomenalnu kontru i polukontru. Uživamo kad igramo pred punim stadionom. U našoj ekipi je dobra atmosfera, bili smo na Zlatiboru prošle nedelje, dobro smo trenirali tokom reprezentativne pauze. Napustili su nas Ožegović i Obradović, ali smo doveli mlade igrače iz Vojvodine".

Trener Lalatović je istakao da mu Petar Bojić nije na raspolaganju, zbog bolova u trbušnom zidu, dok su ostali igrači spremni za današnju utakmicu.

Meč 8.kola Super lige Srbije između Mačve i Čukaričkog igra se danas, u petak 08.septembra 2017.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkmacva.com