Najbolji igrač 7.kola Super lige Srbije u sezoni 2017/18 prema izboru naše redakcije je Nemanja Nikolić, asistent i dvostruki strelac za subotički Spartak Ždrepčeva krv u pobedi nad ekipom Vojvodine u Novom Sadu.

Tokom vikenda je odigrano i 7.kolo Super lige Srbije, a ove sezone već postaje tradicija da gostujuće ekipe rezultatski sjajno prolaze. Domaćini su ostvarili samo dve pobede, a jedan od timova koji je odneo sva tri boda sa teškog gostovanja jeste i subotički Spartak Ždrepčeva krv koji je u Novom Sadu slavio više nego ubedljivu pobedu rezultatom 0:5(0:1). Razigrani ’’golubovi’’ su u potpunosti nadigrali ekipu Vojvodine koja je u ovom susretu bila neprepoznatljiva, naročito u drugom delu igre, a najzaslužniji za to bio je Nemanja Nikolić koji je postigao dva pogotka i zabeležio jednu asistenciju. Mladi napadač je bio nezaustavljiv za odbranu domaćina, vršio stalan pritisak prilikom iznošenja lopte, a zahvaljujući odličnom kretanju i postavljanju veoma često je ulazio u izgledne prilike. U užoj konkurenciji za igrača kola bio je i napadač Mladosti, iskusni Miloš Trifunović, koji je pružio sjajnu partiju u duelu sa Čačanima, ali su kvalitet protivnika i ubedljiva pobeda na teškom gostovanju prevagnuli na stranu napadača subotičkog superligaša.  Treba reći da je isti igrač bio naš izbor i nakon 2.kola, kada je sa dva postignuta pogotka i dve asistencije blistao u pobedi nad čačanskim Borcem (0:4).

Meč u Novom Sadu započeo je otvorenom i ravnopravnom igrom, videli smo nekoliko izglednih prilika na obe strane, a dalji tok utakmice čini se da je u velikoj meri odredila velika greška Renana Alvesa u 33.minutu. On je bio u duelu sa napadačem ’’golubova’’ Nemanjom Nikolićem, pokušao da lopu glavom prosledi ka golmanu Emilu Rockovu, a lošu procenu iskoristio je brzonogi Đorđe Ivanović koji je ukrao loptu i smestio je u mrežu protivnika. Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja, a u 53.minutu dosuđen je penal za gostujući tim zbog prekršaja nad Emilom Abazom u šesnaestercu domaćina. Siguran egzekutor najstrože kazne bio je Nemanja Nikolić. Treći pogodak viđen je u 69.minutu, lepu akciju je pokrenuo Nemanja Glavčić, a  završili su je Nemanja Nikolić kao asistent i Đorđe Ivanović kao strelac. U 81.minutu susreta Nemanja Nikolić je postigao još jedan pogodak, likavo iskoristivši neopreznost Ivana Lakićevića koji je poput svog kolege Renana Alvesa pokušao da vrati loptu golmanu. Napadač subotičkog tima je brzo reagovao, presekao dodavanje, zaobišao golmana Emila Rockova i poslao loptu u nebranjenu mrežu. Konačan rezultat postavio je rezervista Bojan Čečarić u 88.minutu susreta sjajnim udarcem sa preko dvadeset metara.


FOTO: fkspartak.com

Nemanja Nikolić (24) je rođen u Kraljevu, igra na poziciji centralnog napadača, a u Suboticu je stigao u januaru ove godine iz kazahstanske ekipe Aktobe. Tokom karijere je nastupao i za crnogorski Grbalj, u kome je ponikao, kao i drugi tim ruskog Rostova. Zabeležio je tokom prethodne sezone samo sedam nastupa za ekipu Spartaka, bez postignutog pogotka, dok je ove bio starter na svih sedam mečeva i postigao čak šest pogodaka. Trenutno sa Bojanom Matićem iz šabačke Mačve deli prvo mesto na listi strelaca.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: