Prvi meč 7.kola Super lige Srbije igra se u petak na Banjici gde u malom gradskom derbiju ekipa Rada dočekuje goste sa Banovog brda, ekipu Čukaričkog. Oba tima su na startu ove sezone zabeležila isti bodovni učinak, pa treba očekivati zanimljiv i ravnopravan duel u borbi za izuzetno važne bodove.

 Ekipa Rada je od starta sezone uspela da ostvari dve pobede, u duelima sa ekipom Zemuna na svom stadionu (2:0) i u prethodnom kolu sa ekipom Mačve u Šapcu (1:2). Poraze su pretpeli u duelima sa Crvenom zvezdom na svom stadionu (0:2), ekipom Mladosti u Lučanima (2:1) i niškim Radničkim na Čairu (2:0). Bodove su podelili sa ekipom Napretka u Kruševcu (2:2) u prvom ovosezonskom duelu. ’’Brđani’’ su u prvih šest ovosezonskih susreta zabeleži samo dve pobede u duelima sa ekipama Napretka (2:0) i Mladosti (1:0), obe na svom stadionu, dok su poraze pretrpeli na gostovanjima ekipama Vojvodine (1:0), Crvene zvezde (3:0) i Zemuna (2:0). U prethodnom kolu su na svom stadionu odigrali nerešeno sa ekipom Radničkog (0:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, dva u preliminarnoj fazi i jedan u okviru plej-auta. Jedan je pripao ’’građevinarima’’, dok su dva završena remijem. Prvi susret odigran je na Banjici, a završen je rezultatom 1:1(1:0). Domaći tim je poveo preko Nikole Maraša, a izjednačenje je gostima doneo Ismael Beko Fofana. Drugi susret odigran na Banovom brdu takođe je završen rezultatom 1:1(0:1). Gosti su tom prilikom takođe poveli preko Nikole Maraša, a bod je ’’brđanima’’ doneo Nemanja Obradović. I treći meč u okviru plej-aut faze odigran je na Banovom brdu, a ekipa Rada je ovoga puta slavila rezultatom 0:1(0:1). Jedini pogodak na ovom susretu postigao je Boško Guzina pred kraj prvog dela igre. Ako posmatramo rezultate prethodnog 31 međusobnog susreta (u periodu 1996-2017) ekipa sa Banjice je bila uspešnija sa 15 pobeda, uz 6 remija i 10 poraza.

Domaćini u ovaj meč ulaze potpuno spremni i u najjačem sastavu, što raduje sve u klubu. Na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret prisutnima se obratio pomoćni trener u stručnom štabu ’’građevinara’’ Đorđe Vasić koji je istakao da njegov tim očekuje duel sa kvalitetnim protivnikom koji ima nekoliko vrhunskih pojedinaca:

’’Očekuje nas mali beogradski derbi, dolazi nam u goste ekipa Čukaričkog koja je izuzetno kvalitetna. Imaju nekoliko vrhunskih pojedinaca i očekuje nas vrlo teška utakmica ovde na Banjici. Međutim ekipa Rada mislim da je spremna u ovom trenutku da odgovori na sve zahteve. Mi ćemo pružiti maksimum i mislim da ćemo videti jednu kvalitetnu i borbenu utakmicu sutra.’’

Trener ’’građevinara’’ je istakao da stručni štab pred ovaj susret nema kadrovskih problema:

’’Mi smo kompletni što se igračkog kadra tiče, sem naravno Bainovića koji je otišao u naš veliki klub. Bićemo oslabljeni, radi se o sjajnom igraču, ali mu mi želimo mnogo uspeha u daljoj karijeri. ’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac Vladimir Volkov, najbolji pojedinac u prethodnom kolu šampionata, koji je istakao da bi pobeda u prethodnom kolu dobila na težini novim trijumfom u predstojećem susretu:

’’Čeka nas jedna teška utakmica, jedan dobar protivnik, koji će možda tražiti bodove iskupljenja ovde na Banjici. Međutim neće im biti lako, i mi imamo vetar u leđa posle utakmice u Šapcu i želećemo da, uz neke bodove kući, ta utakmica koju smo dobili u prethodnom kolu dobije na težini. Mislim da smo spremni, dobro smo radili ove nedelje i jedva čekamo da počne ta utakmica.’’

U taboru gostiju sa puno opreza ulaze u ovaj susret, a svi naglašavaju da im ’’građevinari’’ uvek zadaju mnogo problema. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da će njegov tim dati sve od sebe da ostvari trijumf:

’’Očekujem teško gostovanje, možda najteže do sad. Oni su na krilima pobede iz Šapca, a Rad nam nije ležao ni u prethodnoj sezoni. U poslednje dve utakmice jednu smo igrali nerešeno i izgubili, pa kad se to uzme u obzir, kao i to što je protivnik na domaćem terenu, oni su blagi favoriti. Veoma poštujem Rad, njihovog trenera Gordana Petrića i igrače. To je jedan od mojih omiljenih klubova u ligi, beogradski klub koji ima svoje navijače, ali sve to nas ne sme da remeti da postignemo dobar rezultat. Dobro treniramo i daćemo sve od sebe.’’

Trener Lalatović je potom govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji istakavši da veliki hendikep za njegovu ekipu predstavlja to što neće moći da brani Aleksandar Kirovski koji je doživeo potres mozga na treningu:

’’Kira se sudario sa saigračem na treningu i lekari kažu da neće moći pet do sedam dana da trenira. Ognjen Ožegović se žali na primicač, pa je i on pod znakom pitanja, Docić je počeo da trenira, a na ostale mogu da računam.’’

Meč 7.kola Super lige Srbije između Rada i Čukaričkog igra se večeras, u petak 25.avgusta 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na četvrtom programu TV Arena sport.