Tokom vikenda su na programu svi mečevi 7.kola Super lige Srbije u takmičarskoj sezoni 2017/18. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos čak četiri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Rad – Čukarički, Voždovac – Mačva, Vojvodina – Spartak Žk i večiti derbi Crvena zvezda – Partizan.

RAD – ČUKARIČKI (petak 25.avgust, 20:00 časova, TV Arena sport 4)

Prvi meč 7.kola Super lige Srbije igra se u petak na Banjici gde u malom gradskom derbiju ekipa Rada dočekuje goste sa Banovog brda, ekipu Čukaričkog. Oba tima su na startu ove sezone zabeležila isti bodovni učinak, pa treba očekivati zanimljiv i ravnopravan duel u borbi za izuzetno važne bodove. Ekipa Rada je od starta sezone uspela da ostvari dve pobede, u duelima sa ekipom Zemuna na svom stadionu (2:0) i u prethodnom kolu sa ekipom Mačve u Šapcu (1:2). Poraze su pretpeli u duelima sa Crvenom zvezdom na svom stadionu (0:2), ekipom Mladosti u Lučanima (2:1) i niškim Radničkim na Čairu (2:0). Bodove su podelili sa ekipom Napretka u Kruševcu (2:2) u prvom ovosezonskom duelu. ’’Brđani’’ su u prvih šest ovosezonskih susreta zabeleži samo dve pobede u duelima sa ekipama Napretka (2:0) i Mladosti (1:0), obe na svom stadionu, dok su poraze pretrpeli na gostovanjima ekipama Vojvodine (1:0), Crvene zvezde (3:0) i Zemuna (2:0). U prethodnom kolu su na svom stadionu odigrali nerešeno sa ekipom Radničkog (0:0). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na četvrtom programu TV Arena sport sa početkom u 20:00 časova.

VOŽDOVAC – MAČVA (subota 26.avgust, 20:00 časova, TV Arena sport 1)

Jedan od najzanimljivijih mečeva 7.kola Super lige Srbije igra se u subotu na Dušanovcu gde domaći Voždovac dočekuje novog superligaša, ekipu Mačve. Beograđani su bez sumnje najprijatnije iznenađenje na startu šampionata, a dobar utisak ostavili su i borbeni Šapčani koji su pokazali da neće biti lak zalogaj za superligaše sa dužim stažom.Voždovčani su nakon startnog remija sa ekipom Radnika na svom stadionu (0:0) vezali četiri uzastopne pobede u duelima sa ekipom OFK Bačka u Bačkoj Palanci (0:3), Borcem na svom stadionu (2:1), Partizanom u Humskoj (1:3) i Javor Matisom na svom stadionu (1:0). U prethodnom kolu odigrali su nerešeno sa ekipom Spartaka na gostovanju u Subotici (0:0). Šapčani su sezonu započeli teškim porazom u Humskoj od ekipe Partizana (6:1), da bi potom ostvarili dve pobede u duelima sa ekipom Zemuna na svom stadionu (1:0) i Javor Matisa u Ivanjici (0:4). Ipak, usledila su tri vezana poraza od Radničkog u Šapcu (1:2), Spartaka u Subotici (3:2) i u prethodnom kolu od ekipe Rada na svom stadionu (1:2). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 20:00 časova.

VOJVODINA – SPARTAK ŽK (subota 26.avgust, 20:00 časova, RTV 1)

U subotu se u Novom Sadu u okviru 7.kola Super lige Srbije igra ’’vojvođanski derbi’’ između domaće Vojvodine i ekipe subotičkog Spartaka. Oba tima su sjajno započela sezonu, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu i kvalitetnu utakmicu, kao i dobru posetu na stadionu ’’Karađorđe’’. Novosađani su u prva četiri kola vezali četiri pobede, prvo na svom stadionu protiv ekipe Čukaričkog (1:0), a potom na gostovanju u Surdulici (0:4), na svom stadionu u duelu sa ekipom OFK Bačka (1:0) i na gostovanju u Lučanima gde je Borac igrao kao domaćin (0:2). Usledio je prvi poraz u derbi susretu sa Partizanom u Novom Sadu (0:1), a u prethodnom kolu i novi trijumf u susretu sa ekipom Javor Matisa u Ivanjici (0:1). Fudbaleri Spartaka su u prvih šest kola ostvarili tri pobede u duelima sa OFK Bačka na svom stadionu (2:1), Borcem u Lučanima (0:4) i Mačvom u Subotici (3:2), uz remije sa Javor Matisom u Ivanjici (1:1) i u prethodnom kolu Voždovcem u Subotici (0:0). Jedini poraz pretrpeli su u duelu sa ekipom Partizana na svom stadionu (0:1). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu Radio-televizije Vojvodine početkom u 20:00 časova.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN (nedelja 27.avgust, 19:00 časova, TV Arena sport 1)

Poslednji meč 7.kola Super lige Srbije igra se u nedelju na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde se u 155.večitom derbiju sastaju Crvena zvezda i Partizan. Nakon mnogo godina biće to pravi ’’evropski’’ okršaj, samo nekoliko dana nakon velikog uspeha ’’večitih’’ u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Oba tima su do sada odigrala po pet susreta, jer su njihovi susreti 6.kola koji su trebali da se igraju prethodnog vikenda odloženi. Ekipa Crvene zvezde je u prvih pet prvenstvenih kola zabeležila maksimala učinak. Prvo su na svom terenu savladali niški Radnički (3:0), zatim i ekipe Rada na Banjici (0:2), Čukaričkog na svom stadionu (3:0), Ranika u Surdulici (0:5) i na kraju ekipu OFK Bačka na svom stadionu (3:1). Crno-beli su u prva tri ovosezonska duela ostvarili tri pobede, prvo na svom stadionu u duelima sa ekipom Mačve (6:1) i Javor Matisa rezultatom (2:1), a onda i nad ekipom Spartaka na gostovanju u Subotici (0:1). Usledio je potom i jedini poraz u duelu sa gradskim rivalom Voždovcem (1:3), a onda i trijumf u derbi susretu u Novom Sadu nad ekipom Vojvodine (0:1). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 19:00 časova.