Danas se u Nišu na stadionu ’’Čair’’ igra zaostali meč 2.kola Super lige Srbije između domaćeg Radničkog i lučanske Mladosti. Biće to duel dva kvalitetna tima koji su sa različitim uspehom započeli aktuelnu sezonu.

Nišlije su zbog odlaganja susreta sa ekipom Mladosti do sada odigrale samo pet utakmica. Prvo su na gostujućem terenu poraženi u duelu sa Crvenom zvezdom (3:0), potom su vezali tri pobede u duelima sa Zemunom (1:2) i Mačvom (1:2) u gostima i Radom na svom stadionu (2:0), da bi u prethodnom kolu na Banovom brdu odigrali nerešeno sa ekipom Čukaričkog (0:0). Lučanci nakon pet odigranih susreta na svom kontu imaju samo jednu pobedu ostvarenu u duelu sa ekipom Rada na svom terenu (2:1), dok su po bod uzeli u susretima sa Zemunom (1:1) i Radnikom (0:0), takođe u Lučanima. Na oba gostovanja pretrpeli su poraze, prvo u duelu sa ekipom Čukaričkog (1:0), a zatim u prethodnom kolu  i u duelu sa ekipom OFK Bačka (1:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, dva u preliminarnoj fazi i jedan u plej-ofu, a nešto uspešniji bili su Lučanci. Prvi meč odigran je u Nišu, a nakon velike borbe slavili su fudbaleri Radničkog rezultatom 2:0(0:0). Golovi su postignuti u poslednjim trenucima susreta, a strelci su tom prilikom bili Saša Stojanović i Miloš Petrović. Drugi meč odigran je u Lučanima, a ekipa Mladosti je ovoga puta slavila rezultatom 1:0(0:0). Strelac jedinog pogotka bio je Milan Bojović sa ’’bele tačke’’. Treći susret odigran je u okviru plej-ofa, a Lučanci su još jednom slavili, ovoga puta rezultatom 3:2(1:1). Strelci za domaći tim bili su Siniša Saničanin i Stefan Golubović (dva pogotka). Ako posmatramo rezultate prethodnih devet međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2017), dva tima su imala u potpunosti izjednačen učinak sa po tri pobede, uz isto toliko remija. Zanimljivo je da Lučanci nikada nisu slavili u Nišu, ali i da su na prethodna četiri gostovanja na stadionu ’’Čair’’ čak tri puta odigrali nerešeno.

U taboru domaćina vlada odlična atmosfera zbog serije dobrih rezultata, a svi u klubu očekuju da se ona nastavi i nakon zaostalog meča sa Lučancima. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u stručnom štabu Nišlija, Boban Dmitrović, koji je istakao da je ekipa spremna za novi meč:

’’Odmah posle remija sa ekipom Čukaričkog prionuli smo na posao kako bismo neugodnu, ali u ovoj sezoni ne baš mnogo uspešnu Mladost, dočekali najspremniji. Nemamo kažnjenih zbog kartona, a van stroja su samo povređeni Riota Noma i Adin Travančić. To znači da ćemo najverovatnije u istom, a to znači najjačem i u ovom trenutku najspremnijem sastavu dočekati Lučance.’’

Prvotimac niškog superligaša, Marko Tomić, istakao je u svojoj izjavi da bi sve osim pobede bilo neuspeh za njegovu ekipu:

’’Uspeli smo da osvojimo bod protiv Čukaričkog i taj remi nam je sada i najveći podstrek da odigramo najbolje što možemo i potvrdimo sve dosadašnje uspešne rezultate u prvenstvu. Sve drugo osim naše pobede predstavljalo bi neuspeh za našu ekipu koja je u sve boljoj formi i spremni smo da ne dozvolimo iznenađenje. Očekujemo navijače u velikom broju i osvajanje tri boda.’’

Gosti u ovaj meč ulaze nezadovoljni dosadašnjim tokom šampionata, a cilj je da se što pre pobegne iz donjeg dela tabele koji im po kvalitetu ne priliči. O tome je u izjavi za medije datoj uoči ovog susreta govorio i prvotimac lučanskog superligaša Aleksandar Pejović koji je istakao da njegova ekipa konačno mora da krene napred:

’’Radnički ima dobru ekipu, Arsić, Saša Stojanović, Pavkov i ostali, mnogo vrede. U prošlom kolu Nišlije su osvojile bod na gostovanju Čukaričkom i sa deset bodova zauzimaju poziciju pri vrhu superligaške tabele. Na Čairu neće biti lako, ali Mladost ima kvalitet i moramo konačno krenuti napred, a bilo bi lepo da već u Nišu odigramo kako treba i da se u Lučane vratimo barem sa bodom. Očigledno da imamo problem sa realizacijom, stvaramo dosta prilika, ali lopta neće u gol. Kao da nas je sreća napustila. Uz to, u špicu smo imali i najviše promena, nadam se da će već danas sve doći na mesto.’’

Odlukom rukovodstva fudbalskog kluba Radnički ulaz na ovaj susret biće besplatan za sve gledaoce. Oni su pozvali pristalice niškog kluba da u što većem broju ispune stadion i podrže ekipu u borbi za osvajanje nova tri boda.

Zaostali meč 2.kola Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Mladosti igra se danas, u sredu 23.avgusta 2017.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na četvrtom programu TV Arena sport.