Jedan od najzanimljivijih mečava 6.kola Super lige Srbije igra se u subotu u Subotici gde domaći Spartak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca. Oba tima su sjajno započela aktuelnu sezonu, pa treba očekivati veliku borbu i kvalitetnu utakmicu.

Fudbaleri Spartaka su u prvih pet kola ostvarili tri pobede u duelima sa OFK Bačka na svom stadionu (2:1), Borcem u Lučanima (0:4) i Mačvom u Subotici (3:2), uz remi sa Javor Matisom u Ivanjici (1:1) i poraz od Partizana na svom stadionu (0:1). Voždovčani su nakon startnog remija sa ekipom Radnika na svom stadionu (0:0) vezali četiri uzastopne pobede u duelima sa ekipom OFK Bačka u Bačkoj Palanci (0:3), Borcem na svom stadionu (2:1), Partizanom u Humskoj (1:3) i Javor Matisom na svom stadionu (1:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, dva u šampionatu i jedan u okviru Kupa Srbije, a uspešniji su bili Beograđani. Prvi meč odigran je na Dušanovcu, a gostima iz Subotice je dodeljena pobeda službenim rezultatom 0:3 zbog nastupa igrača koji na to nije imao pravo. Drugi susret odigran je takođe ’’na krovu’’, u okviru Kupa Srbije, a domaći Voždovac je slavio rezultatom 1:0(1:0) pogotkom Jovana Stojanovića. Treći meč odigran je u Subotici, a ’’zmajevi’’ su ponovo slavili, ovoga puta rezultatom 0:2(0:2). Strelci su na tom susretu bili Jovan Stojanović (penal) i Đuro Zec. Ako posmatramo rezultate prethodnih 10 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2013-2016) Beograđani su bili malo uspešniji sa pet pobeda, uz četiri poraza i jedan remi. Zanimljivo je da je ekipa Voždovca slavila na poslednja tri gostovanja u Subotici, bez primljenog pogotka.

U taboru domaćina vlada veliko zadovoljstvo zbog dosadašnjih rezultata, ali i oprez zbog negativnog skora sa ’’zmajevima’’ u poslednjih nekoliko mečeva igranih na severu Bačke. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u stručnom štabu ’’golubova’’  Vladimir Gaćinović koji je istakao da ekipu neće poremetiti ni kadrovski problemi sa kojima se susrela:

’’Dolazi nam jako ozbilja ekipa koja igra brz i moderan fudbal, po meni možda i najlepši fudbal u Srbiji. Ofanzivno su nastrojeni, a brane se veoma organizovano. Mislim da su jako dobro vođeni, sa odličnim trenerom. Imamo negativan bilans sa njima u Subotici, u tri protekle utakmice nismo postigli ni gol, međutim, ja verujem u naše sposobnosti i mogućnosti. Mislim da stalno rastemo kao ekipa sa odličnom atmosferom u svlačionici i imamo sposobnosti da im se adekvatno suprostavimo. Postoje određeni zdravstveni problemi nakon utakmice sa Mačvom, pre svega sa Šimurom, Jočićem i Savkovićem, što nas je malo poremetilo. Međutim, imamo dovoljno kvalitetnih momaka koji će moći da odgovore zadatku i nadomeste eventualne izostanke ovih igrača. Mislim da ćemo morati ispraviti pojedine greške koje smo imali u susretu sa Mačvom, jer će biti izuzetno teško vraćati se iz negativnog rezultata protiv tako kvalitetne ekipe kao što je Voždovac. Biće ovo izuzetno težak duel za nas i težak zadatak. Daćemo sve od sebe, nećemo menjati ništa u našoj igri i pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat i zadovoljimo subotičku publiku.’’

Prisutnima se obratio i novajlija u redovima Subotičana, napadač Bojan Čečarić, koji je pozvao publiku da podrži ekipu i na ovom susretu:

’’Dolazi nam dobra i organizovana ekipa koja je sigurno za respekt. Potrudićemo se i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Igramo pred svojom publikom i mi se pitamo u tom meču. Pozivam publiku da dođe na Gradski stadion da nas bodri, kao što su to radili i protiv Mačve, a mi ćemo se odužiti dobrom igrom.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja zbog serije pobeda koja je za njima, ali i puno respekta prema protivniku koji je takođe u dobroj formi. Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaaj susret da očekuje dobru utakmicu i pobedu svog tima:

’’Očekuje nas ozbiljan i organizovan protivnik. Trenera Spartaka dobro poznajem i cenim, svojim kvalitetom i radom je očigledno napravio za ovo kratko vreme ozbiljnu takmičarsku ekipu i rezultati koje beleže u početku sezone dovoljno govore. Mi imamo odličan start takođe i gledamo nastavak sezone sa našim ambicijama. Mislim da ćemo imati šta da pokažemo publici u Subotici, za koju se nadam da će doći u velikom broju, jer dve ekipe, i Spartak i Voždovac, zaslužuju da budu ispraćene na pravi način posle uspešnih startova u prvom delu sezone.’’

Prisutnima se nakon šefa stručnog štaba obratio i prvotimac Voždovca, mladi Nikola Srećković, koji je takođe istakao da očekuje lep fudbal i da se nada pozitivnom rezultatu:

’’Jedno teško gostovanje i jedna zanimljiva utakmica nas očekuje, jer ekipa Spartaka ima odličan start u sezoni kao i mi, te će publika imate priliku da vidi lep fudbal u Subotici. Možda je njihova prednost što igraju na domaćem terenu, ali mi smo usmereni na nas i na našu ideju i iskreno se nadam da se kući vraćamo sa pozitivnim rezultatom.’’

Meč 6.kola Super lige Srbije između Spartaka i Voždovca igra se danas, u subotu 19.avgusta 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.