Srpski predstavnici u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda, odigrali su prve mečeve u poslednjoj rundi kvalifikacija za grupnu fazu ovog evropskog takmičenja.

Kvalifikacije za grupnu fazu Lige Evrope ušle su u samu završnicu, a u plej-of fazi učestvuju i dva srpska predstavnika, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda. Oba tima su sinoć odigrala prve mečeve u okviru ove runde, a rezultati koji su postignuti ostavljaju nadu da će na kraju dvomeča oni biti ti koji će slaviti.

KRASNODAR – CRVENA ZVEZDA 3:2 (1:0)
Strelci: Ignjatijev 20’, Klasun 46’, Petrov 66’ - Srnić 57’, Pešić 71’

Ekipa Crvene zvezde se u prvom susretu plej-of faze kvalifikacija u Rusiji sastala sa prethodne sezone četvrtoplasiranim timom ruskog šampionata, ekipom Krasnodara. Crveno-beli su nakon velike borbe sa izuzetno kvalitetnim protivnikom poraženi rezultatom 3:2(1:0), a igra koju su prikazali i dva pogotka postignuta u gostima daju nadu da će na svom stadionu uspeti da izbore povoljan rezultat. Revanš susret je na programu 24.avgusta, a biće odigran na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u Beogradu.

PARTIZAN – VIDEOTON 0:0
Strelci: nema

Ekipa Partizana se u prvom susretu plej-of faze kvalifikacija u Humskoj sastala sa vicešampionom Mađarske, ekipom Videotona. Crno-beli su na ovom susretu bili lišeni pomoći svojih navijača, zbog kazne koju su prethodno izrekli organi UEFA, a igra koju su prikazali nije bila na onom nivou na koji smo navikli. Ipak, nerešen rezultat 0:0 daje nadu da će u revanš susretu, uz bolju igru i u lepšoj atmosferi, pokazati da su kvalitetniji tim i uspeti da izbore plasman u grupnu fazu takmičenja. Revanš susret je na programu 24.avgusta u Mađarskoj.

Pobednici ovih dvomeča obezbediće plasman u grupnu fazu ovog takmičenja, a žrebanje grupa održaće se 25.avgusta u Monaku.