Beogradska Crvena zvezda u okviru 15. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Kragujevcu gde će odmeriti snage sa ekipom Radničkog 1923.

Šef stručnog štaba crveno-belih Miloš Milojević ističe da je prvenstvo prioritet, da nema mnogo vremena za razmišljanje o neuspehu i da veruje u svoj tim:

’’Biće promena u timu. Neke moramo da izvršimo, a druge jer su nam pojedini igrači u velikom opterećenju, ali većina igrača koji su igrali u Budimpešti mogu da igraju ponovo. Vreme je kratko, nemamo mnogo vremena za radovanje, a tako ni za “plakanje”. Nismo zadovoljni rezultatom. Ima puno segmenata igre u kojima smo bili zadovoljni, ali ta dva trenutka nepažnje su nas skupo koštala. Sa tog aspekta smo analizirali utakmicu i probaćemo to da ispravimo, da učimo na najteži način, na našim greškama. Atmosfera je dobra. Znamo da nam je prvenstvo najbitnije, najvažnija nam je sledeća utakmica, a to je Kragujevac. Ekipa koja je u dobroj formi, igra dosta moderno, tako da se spremamo za njih. Okrenuti smo jednoj dobroj predstavi i rezultatu u Kragujevcu. Smatram da konstantnost imamo, s tim što jačina protivnika varira u Evropi i prvenstvu. Bilo bi idealno da od kada sam došao u Crvenu zvezdu da smo sve utakmice dobili, to bi bilo perfektno. Međutim, igrali smo protiv dobrih ekipa. Ni na jednoj utakmici se nismo obrukali. Osim, ponoviću opet gde nisam bio zadovoljan odnosom, zalaganjem i kontrolom utakmice, a to je Trabzonspor. To je više bio dan gde su dve dobre ekipe imale loš dan, pa taj tim koji ima malo bolji dan pobedi. Monako kući i Ferencvaroš na strani su utakmice gde smo nezasluženo ostali “praznih ruku”. To je fudbal i Evropa, mala dekoncentracija, nedisciplina, komocija se kazni. To je nešto što moramo da znamo, a ne da učimo, jer toliko dugo igramo u Evropi. Fali nam konstantnost u Evropi. Radnički 1923 je dobra ekipa, dosta su neugodni. Imaju par kvalitetnih igrača koji su na jako dobrom nivou Super lige Srbije. Zanimljiv im je sistem igre, imaju dosta rotacija u ofanzivi. Znamo njihove mane, ali ih poštujemo. Takođe, znamo da je atmosfera uvek domaćinski “vatrena”, ali biće i naših navijača u velikom broju. Očekujemo dobru utakmicu i maksimalno smo fokusirani na meč. Vidosavljević je interesantan igrač, lucidan. Ima i drugih igrača koji mogu biti “opasni” kao na primer Krajišnik, Čolović, Tomić. To su fudbaleri koji imaju gol, asistenciju u nogama. Uz dužno poštovanje prema Radničkom, moramo da podižemo nivo naše forme, verujemo u to što radimo i rastemo kao ekipa iz utakmice u utakmicu, da se osvrnemo više na našu igru, da smanjimo greške i povećamo broj uspešnih akcija.’’

 Meč 15. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Radničkog 1923 i Crvene zvezde igra se u nedelju 16. oktobra 2022. godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK Crvena zvezda