Niški Radnički u okviru 14. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kragujevca, ekipu Radničkog 1923.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Nenad Lalatović ističe da očekuje težak posao i da od svojih igrača očekuje da pruže maksimum kako bi stigli do pobede:

’’I sami znate da sam ja bio u Kragujevcu poslednjih šest meseci, bilo je to lepih šest meseci i rizikovao sam kad sam prihvatio taj poziv, jer je Kragujevac već gotovo i matematički ispao iz lige, bilo ga je prosto nemoguće ostaviti u društvu najboljih. Ali, ja se uvek nekako kockam, ja imam hrabrost da uzmem tim koji je poslednji na tabeli. Uspeli smo nešto što niko nije očekivao i drago mi je zbog toga, jer Kragujevac kao grad i Radnički kao klub to zaslužuju. Moram sad da ih pohvalim kako igraju, sa njihovim sadašnjim trenerom Joksom sam svojevremeno igrao zajedno u Kragujevcu. Radi se o sjajnom treneru, Radnički je sad deveti na tabeli, imaju dva boda više od nas i na dobrom su putu. Njihov sportski direktor Slavko Perović je napravio stvarno odličan tim koji može svakog da pobedi i jako prijatno su me iznenadili kako su odigrali protiv Spartaka. Opasni su na strani, pobedili su Javor, sada i Spartak, imaju svoje šablone, sjajno stoje u bloku, gore su jako opasni, imaju dva dobra centralna igrača, da ne nabrajam dalje i maksimalno ozbiljno moramo da shvatimo ovu utakmicu. Sada svi očekuju da sigurno dobijemo, ali moraće moji igrači da daju maksimum mogućnosti. Atmosfera u klubu je sjajna. Rekao sam već da jako volim što sam sada u Nišu. Ovo je specifičan klub, kad dođem ovde ja se preporodim, ne mogu to ljudima da opišem. Dobra je atmosfera, igrači su nasmejani, tu atmosferu prenosimo na teren. Nema ljubomore među igračima, svi se drže kao tim što je jako dobro i iz toga se prave dobri rezultati. Mislim da smo protiv Čukaričkog odigrali kvalitetno, pokazali smo karakter, dva puta smo se vraćali, a Čukarički je po igračkom kadru najkvalitetniji u ligi posle Zvezde i Partizana. Ova sezona će biti vrlo teška, raspored je pretežak, mislim da niko nema ovako težak raspored kao mi. Ništa do sada ne mogu da zamerim mojim igračima. Ja sam im vratio samopouzdanje i rekao sam da imamo kvalitet za prvih pet uz još možda jednog ili dvojicu igrača. Cilj je ući u plej-of, a onda eventualno napraviti neko čudo. Jako mi je krivo što igramo u ponedeljak u 16 sati, radni je dan, ko će doći? Niš je ogroman grad, ima veliku armiju navijača i otežana nam je situacija, da nemamo podršku kao kada bismo na primer igrali od 20 sati. Ali, šta je tu je. Povređenih igrača nemamo, svi su mi na raspolaganju. Možda bude jedna promena u sastavu u odnosu na Čukarički. Ja ne volim mnogo da menjam tim koji igra dobro.’’

Meč 14. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Radničkog 1923 igra se u ponedeljak 10. oktobra 2022. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš