Derbi meč 12. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se na beogradskom Dušanovcu gde ekipa Voždovca dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Biće to duel timova koji su odlično započeli aktuelnu sezonu i koji se bore za mesta koja vode u evropska takmičenja, pa treba očekivati zanimljivu i kvalitetnu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone odigrao jedanaest utakmica i zabeležio šest pobeda, uz dva remija i tri poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzima 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radničkog iz Niša, a rezultat je bio 1:0. Gosti su tokom aktuelne sezone odigrali deset utakmica i zabeležili sedam pobeda, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Vojvodine, a rezultat je bio 2:0.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a nešto uspešniji bili su ’’brđani’’. Oni su prvi meč odigran na Banovom brdu rešili u svoju korist, a meč je završen rezultatom 2:1. Naredni odigran na proleće na Dušanovcu završen je podelom bodova nakon rezultata 1:1. Nerešeno je bilo i na meču odigranom u okviru plej-of faze na Banovom brdu, a tom prilikom meč je završen rezultatom 0:0.

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Nikola Puača prepušta ulogu favorita gostima, ali ističe da neće odstupiti od svoje prepoznatljive igre, uprkos kvalitetu protivnika:

’’Obe ekipe su ofanzivno orijentisane, tako da nas očekuje interesantna i sadržajna fudbalska predstava na našem stadionu. Čukarički u svakoj liniji tima ima kvalitetne pojedince, koji su sposobni da naprave prevagu na terenu. Spremamo se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Osnovni cilj nam je da se nametnemo od prvog minuta i da budemo tim koji će kontrolisati dešavanja na terenu. Ako u tome uspemo bićemo bliži još jednoj pobedi. Nemamo kažnjenih igrača. Svi su zdravi, izuzev već dugo povređenog Đuričića, tako da ćemo u kompletnom sastavu dočekati goste sa Banovog brda.’’

Prvotimac ’’brđana’’ Nikola Petković ističe da su gosti neugodan rival na svom terenu i da su zasluženo na visokoj poziciji na tabeli, ali da to ne menja uobičajeni cilj njegove ekipe:

’’Naš naredni rival je vrlo dobar tim. Pokazali su da znaju da igraju fudbal, da znaju da igraju na rezultat, a takođe su visoko kotirani na tabeli, sasvim zasluženo. Uz sve to, najbolje partije pružaju na domaćem terenu, na kojem su od mogućih 18 osvojili čak 16 bodova. Imaju samo dva boda manje od nas, ravnopravni su konkurenti za neku od pozicija koja vodi u Evropu. Ali, naš cilj se zna, idemo na pobedu, kao i u svakom drugom meču, protiv bilo kog rivala.’’

Derbi susret 12. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Voždovca i Čukaričkog igra se u nedelju 18. septembra 2022. godine, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na drugom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Čukarički