Novosadska Vojvodina u okviru 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Milan Rastavac sa puno respekta je govorio o rivalu i istakao da očekuje da njegovi igrači neutrališu njihov način igre i izbore pobedu u ovom duelu:

’’Radujem se ovoj utakmici iz dva razloga. Prvi je što imamo priliku da nastavimo pobednički niz, a drugi što ispred sebe imamo protivnika kojeg da bismo pobedili moramo da se istaknemo u nečem izuzetnom. Ili u jako dobrom timskom izdržavanju ili u nekim ekstremno dobrim individualnim kvalitetom. Očekujem da zbog toga ova utakmica izvuče najbolje iz nas, jer je to neophodno za pobedu. Samim tim dovoljno sam rekao i o ekipi Voždovca. Oni imaju svojstvenu ideju u igri i izuzetan timski kvalitet. Naš zadatak će biti da razbijemo tu njihovu kontrolu igre i u onoj meri u kojoj uspemo u tome, toliko će biti više prostora za nas. Pripremamo se na taj način da destrukcijom njihove igre nametnemo našu i budemo dominantniji na terenu. Voždovac je jedna skladna ekipa, koja ima kvalitete u svim linijama tima bez izraženog pojedinca koji se ističe. Opasni su po bokovima, u centralni, imaju siguran pas preko bekova, štoperski par je takođe dobar, ne čeka nas lak rival, ali sigurno da možemo da ih ugrozimo ako ih izbacimo iz njihovog ritma. Filip Malbašić je i dalje van trenažnog procesa, ostali su na raspolaganju. Čumić dolazi iz trenažnog procesa, nije trenirao sa prvom ekipom Olimpijakosa, ali je važno da je prošao pripreme i da je fizički spreman. Ako ne bude igrao sad, za sledeću utakmicu ćemo sigurno računati na njega. Vojvodina je njime dobila jednog stabilnog igrača, sa izuzetnim karakteristikama u fazi ofanzive, što u driblinzima, što u saradnji sa saigračima i sa brzinskim sposobnostima. On može da igra sve pozicije u napadačkom delu tima, što je veoma značajno za naš tim u ovom trenutku. Čumić ima svoj rejting, kredibilitet koji je stekao igrajući u ovoj ligi. Mi verujemo da možemo da mu pomognemo da nastavi da napreduje i da nam isto tako on donese sve ono što je već uspevao u Super ligi Srbije.’’

Meč 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Vojvodine i Voždovca igra se u nedelju 04. septembra 2022. godine, sa početkom u 18:00 časova.

Foto: FK Vojvodina