Jedan od najzanimljivijih mečeva 4.kola Super lige Srbije igra se u četvrtak u Surdulici gde domaći Radnik dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Sjajan fudbalski ambijent je siguran, a ostaje da vidimo da li će domaći tim konačno uspeti da ’’otkine’’ neki bod crveno-belima.

Surduličani su u prvom kolu kao gosti podelili bodove sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 0:0. Potom su u drugom kolu na svom stadionu ubedljivo poraženi u duelu sa ekipom Vojvodine rezultatom 0:4(0:2). Ipak, u trećem kolu pružili su odličnu partiju u Kruševcu u duelu sa ekipom Napretka i stigli do prve pobede rezultatom 1:2(1:1). Ekipa Crvene zvezde je u prva tri kola zabeležila maksimalan učinak, bez primljenog gola. Prvo su na svom terenu savladali niški Radnički rezultatom 3:0(1:0), zatim i ekipu Rada na Banjici rezultatom 0:2(0:1), da bi u prethodnom kolu savladali i ekipu Čukaričkog na svom stadionu rezultatom 3:0(1:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a oba puta slavili su Beograđani. Prvi meč odigran je na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a crveno-beli su pobedili ubedljivo, rezultatom 5:0(2:0). Strelci za domaći tim bili su Aleksandar Luković (penal), Petar Orlandić (dva pogotka), Slavoljub Srnić i Predrag Sikimić. Teže je bilo u Surdulici gde su crveno-beli slavili rezultatom 1:2(1:1). Domaći tim je poveo pogotkom Stefana Nikolića, a preokret i pobedu gostima su doneli Dušan Anđelković (penal) i Igor Zlatanović (autogol). Ako posmatramo rezultate prethodnih pet međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2015-2017), crveno-beli su imali stopostotan učinak, uz impresivnu gol-razliku 18:2.

U taboru domaćina svi se nadaju sjajnoj atmosferi i dobroj utakmici, a čini se da im rezultat nije u prvom planu protiv kvalitetnijeg rivala. Ipak, šef stručnog štaba Simo Krunić je na konferenciji za medije održanoj pred ovu utakmicu istakao da se nada da će njegova ekipa uspeti da napravi veliko iznenađenje i otkine makar bod favoritu:

’’Ovaj grad živi za to da dođu veliki klubovi kao što su Crvena zvezda, Partizan ili Vojvodina, to je prilika da ih naša publika vidi. To je fudbalski praznik, znam sigurno da će biti pun stadion i dobra atmosfera. Lepo je biti učesnik te utakmice i zbog toga smo svi srećni. U rezultatskom smislu teška utakmica za nas, znamo da Crvena zvezda ove sezone igra stvarno odlično. Biće jako teško ostvariti povoljan rezultat i za nas bi i bod bio veliki. Mi ćemo pokušati na naš način da se suprotstavimo i stignemo do toga. Meni lično je od rezultata mnogo važnije da igrači dobro uđu u utakmicu, da pokušamo da odigramo jednu dobru utakmicu sa Crvenom zvezdom. Nećemo razmišljati o rezultatu, jer malo ko u našem prvenstvu može da računa na bodove kada igra sa njima.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da ima rovitih igrača za koje je neizvesno da li će nastupati u ovako zahtevnoj utakmici:

’’Svi licencirani igrači su nam na raspolganju, jedino je problem što ima nekih lakših povreda kod kojih moramo biti oprezni. Ipak tu ima nekih igrača koji nisu od početka bili u trenažnom procesu i ne želimo da iscrpimo te igrače. Pitanje je da li nam oni protiv ovakvog protivnika mogu doneti neku prevagu, a posle možemo da ispaštamo u narednim mečevima. Imamo vremena do četvrtka da odluimo o svemu, najvažnije je da na teren izađu samo zdravi igrači, da ne dođemo u situaciju da neko izađe iz ove utakmice povređen.’’ 

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da nastave uspešnu seriju na ’’dva fronta’’, bez primljenog pogotka, ali su svesni da ih u Surdulici ne čeka lak posao. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret istakao da poštuje rivala i njihove rezultate, ali da njegovi igrači moraju nastaviti u istom ritmu:

’’Idemo u goste ekipi koja je jako ambiciozna u ovom prvenstvu, što se vidi i po igračima i rezultatima. To se vidi i u angažovanju trenera Sima Krunića, koga izuzetno poštujem kao trenera. Imali su loš rezultat protiv Vojvodine, ali tim je u stvaranju, do 31.avgusta i kraja prelaznog roka svi timovi su u stvaranju. Pokazali su u Kruševcu da su respektabilan tim koji zna šta hoće na terenu. Ništa od toga ne utiče na nas. Mi moramo da imamo kontinuitet igara kao do sada. Raduje me da su skoro svi igrači spremni, radujem se i odlasku u fudbalski grad, gde imamo mnogo navijača. Mi ćemo da uradimo sve da odigramo kvalitetnu utakmicu u Surdulici.’’

Stručni štab crveno-belih duže vreme neće moći da računa na teže povređenog Branka Jovičića, a u timu neće biti ni Milana Rodića koji radi po posebnom režimu. Trener Milojević nije želeo da komentariše predstojeće duele sa OFK Bačka i Krasnodarom, kao ni da li će zbog toga u domaćem prvenstvu odmarati neke igrače:

’’Moja filozofija i ona koja mora da bude u sportu jeste, što uvek kažem, da svaka naredna utakmica treba da bude najvažnija. Ne razmišljamo ni o Bačkoj, ni o Krasnodaru. Ne možemo, niti želimo, niti potenciram priču na tu temu. U glavama nam je Radnik, to je ono što nas interesuje, ovo je najbitnija utakmica za nas i tako ćemo se ponašati.’’

Prodaja ulaznica za ovaj susret započela je u ponedeljak na blagajni u centru Surdulice, a na dan odigravanja utakmice prodavaće se na blagajni stadiona u periodu od 14:00 časova pa sve do njenog početka. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 200,00 dinara, Zapad – 300,00 dinara i Istok – 500,00 dinara.

Meč 4.kola Super lige Srbije između Radnika i Crvene zvezde igra se sutra, u četvrtak 10.avgusta 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com