Večeras se u okviru 4.kola Super lige Srbije u Lučanima sastaju čačanski Borac i gosti iz Novog Sada, ekipa Vojvodine. Dok ’’zebre’’ u prva tri prvenstvena kola nisu osvojile nijedan bod, Novosađani su imali maksimalan učinak.

Ekipa iz Čaka je u prva tri kola doživela isto toliko poraza i nalaze se na začelju tabele. Prvo su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Javor Matisa rezultatom 1:0(1:0), zatim su kao uslovno rečeno domaćini u Lučanima ubedljivo poraženi od ekipe Spartaka rezultatom 0:4(0:2), da bi u prethodnom kolu u Beogradu nakon preokreta pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Voždovca rezultatom 2:1(0:1). Novosađani su u prva tri kola vezali tri pobede i nalaze se u vrhu tabele. Prvo su u premijernom kolu na svom stadionu savladali ekipu Čukaričkog rezultatom 1:0(0:0), potom su pobedu ostvarili i na gostovanju u Surdulici gde su slavili ubedljivo rezultatom 0:4(0:2), da bi u prethodnom kolu na svom stadionu savladali i ekipu OFK Bačka rezultatom 1:0(0:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, dva u šampionatu i jedan u okviru Kupa Srbije, a sva tri puta bolji su bili Novosađani. Prvi susret odigran je u Novom Sadu, a ekipa Vojvodine je slavila rezultatom 2:1(1:0). Strelci za pobednički tim bili su Dušan Jovančić i Vladimir Kovačević, dok je jedini pogodak za Borac postigao Lazar Jovanović. Drugi meč odigran je u Čačku, a Novosađani su slavili rezultatom 0:1(0:1). Strelac jedinog pogotka bio je Filip Malbašić. Treći susret odigran je u okviru Kupa Srbije u Novom Sadu, a domaći tim slavio je ubedljivo rezultatom 5:2(2:1). Strelci za ekipu Vojvodine bili su Filip Malbašić (dva pogotka), Nikola Trujić (dva pogotka) i Siniša Babić, dok su strelci za čačanski tim bili Nikola Kovačević (autogol) i Milan Marčić. Ako posmatramo rezultate dosadašnjih 35 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) Novosađani su bili uspešniji sa 18 pobeda, uz 10 poraza i 7 remija.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa ambicijom da konačno stignu do prvih bodova, a sve bolje partije daju im nadu da je to moguće. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Igor Spasić koji je istakao da će biti neophodno da igrači pruže maksimum i svedu greške na minimum:

’’U goste nam dolazi tim koji je nasuprot nama u prva tri kola ostvario maksimalan učinak. Odlično igraju i svakako da im pripada uloga favorita. Dobra su ekipa, odlično popunjena na svim mestima, pa ne treba da čudi njihov start. Nismo u situaciji da bilo kome pretimo, ali svi momci koji će sutra biti u protokolu moraju ostaviti srce na terenu. Mi smo na poslednjoj utakmici igrali dobro, čak i vodili, ali su nas ponovo koštale sopstvene greške. To moramo smanjiti na minimalnu meru, ako želimo konačno da dopišemo bod ili tri. Biće teško, ali se ne predajemo, i nadam se pozitivnom rezultatu.’’

Šef stručnog štaba čačanskih  ’’zebri’’ je istakao da uoči ovog susreta ima manjih kadrovskih problema, ali i da se očekuje da svi igrači budu u konkurenciji za meč sa Vojvodinom.

U taboru gostiju svi veruju u nastavak pobedničkog niza, ali i upozoravaju da je najteže ostvariti pobedu u unapred dobijenim utakmicama. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba novosadskog tima Nenad Vanić koji je istakao da njegova ekipa ima svoj cilj i svoj put do njegovog ostvarenja:

’’Uobičajeno kao i pred svaku drugu utakmicu, pa tako i pred ovu protiv Borca, očekujem dobar meč i pobedu. To je lako reći, ali ne i ostvariti, jer da bismo osvojili bodove, na terenu moramo biti perfektni. Ušli smo u pobedničku seriju, dok naš naredni rival još uvek nema nijedan bod, pa gledajući sa te strane, već nam je upisana pobeda. To zna da bude vrlo nezgodno i ukoliko utakmicu shvatimo olako, može doći do određenih problema. S obzirom na to da je reč o vanrednom kolu, posle utakmice protiv Bačke imali smo malo vremena da analiziramo taj meč, kao i da se pripremimo za ovaj koji dolazi, pa smo tek jutros imali analizu igre Borca. Ukazali smo na neke njihove slabosti, ali i kvalitete. Primera radi, na poslednjoj utakmici protiv Voždovca uspeli su da povedu i stvore ozbiljne probleme protivniku, a tek sticajem okolnosti i pomalo gubitkom samopouzdanja ostali su bez bodova. Ipak, u završnicu napada dolazili su sa po pet-šest igrača, što mi do sada nismo imali prilike da vidimo od naših dosadašnjih protivnika u Super ligi. Mislim da su moji igrači shvatili da se radi o ekipi koja hoće da se nadigrava, te da moramo imati vrlo ozbiljan pristup i držati se naših principa u igri.’’

Šef stručnog štaba Vojvodine je istakao i da je zadovoljan trenutnom kadrovskom situacijom u ekipi:

’’Kadrovskih problema nemamo i možemo da računamo na sve licencirane igrače. Povreda nema i svi oni koji su u trenažnom procesu konkurišu za mesto u postavi, pa se iskreno nadam da ćemo nastaviti, odnosno produžiti našu pobedničku seriju.’’

Meč 4.kola Super lige Srbije između Borca i Vojvodine igra se danas, u sredu 09.avgusta 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs