Jedan od najzanimljivijih mečeva 3.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Subotici gde domaći Spartak Ždrepčeva krv dočekuje aktuelnog šampiona, ekipu Partizana. Dueli ova dva tima uvek su otvoreni i zanimljivi, privlače i veliki broj gledalaca, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Subotičani su na startu sezone zabeležili dve pobede, prvu na svom stadionu u duelu sa ekipom OFK Bačka rezultatom 2:1(1:0), a drugu na gostovanju u Čačku rezultatom 0:4(0:2). Beograđani su oba susreta odigrali na svom stadionu i takođe imali stopostotan učinak, a savladane su ekipe Mačve rezultatom 6:1(4:0) i Javor Matisa rezultatom 2:1(1:0).

Dva tima su se tokom prethodne sezone sastajala dva puta, sa ujednačenim uspehom. U prvom susretu Subotičani su kao domaćini slavili rezultatom 2:1(0:0). Strelci za ekipu Spartaka tom prilikom su bili Milan Makarić i Nemanja Milić, dok je jedini pogodak za crno-bele postigao Leonardo da Silva. Drugi susret odigran je u Humskoj, a ekipa Partizana je slavila rezultatom 2:0(0:0). Strelac oba pogotka bio je Leonardo da Silva. Ako posmatramo rezultate prethodnih 19 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2009-2016) crno-beli su bili mnogo uspešniji sa 13 pobeda, uz 4 remija i 2 poraza.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina spremno čekaju duel sa aktuelnim šampionom, a motiva sigurno neće nedostajati. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u stručnom štabu ’’golubova’’ Savo Pavićević koji je istakao da njegov tim ima pravo da se nada da će ishod biti povoljan, kao i da je za to potrebno pružiti maksimum:

’’Znamo sve o Partizanu, radi se o vrlo kvalitetnom timu koji je doveo ozbiljna pojačanja. Najbitnije je da se mi spremimo, da u meču damo svoj maksimum. Želja kod naših igrača će biti velika i nadam se da će se momci predstaviti u pravom svetlu. Oni su favoriti, ali mi imamo pravo da se nadamo i da probamo da ostvarimo što bolji rezultat.’’

On se potom osvrnuo i na vremenske prilike, tačnije neprilike, naglasivši da očekuje jako tešku utakmicu upravo zbog visoke temperature:

’’Teško je izaći iz kuće posle 20:00 časova, a ne igrati utakmicu u 18:00 časova. Biće sigurno teško igrati, ali kako je tako je, ako se tako odluči utakmica se mora odigrati. Sigurno da sudije znaju šta treba da čine i prekidaće utakmicu da naprave tajm-aut, da se igrači malo okrepe. Dok sam bio u inostranstvu nailazio sam na teške uslove za igru. Na Kipru i u Tel Avivu, gde je temperatura bila i viša, morali smo igrati u 17:00 ili čak u 15:00 časova. Moramo da prebrodimo situaciju, momci koji istrče moraju u najboljem svetlu da predstave svoj klub.’’

Pomoćni trener ’’golubova’’ je govorio i o kvalitetu crno-belih istakavši da najveća opasnost preti od njihove ofanzivne linije koju čine sjajni pojedinci:

’’Radi se o timu sa izuzetnim pojedincima. Na neku našu sreću otišao je Leonardo, ali je došao Suma koji je u dobroj formi, što je i pokazao na utakmici protiv Olimpijakosa u Grčkoj. Istakao bih još Jankovića, Kosovića koji preti iz drugog plana, zatim Đurđevića koji se odlično kreće u dubinu i predstavlju udarnu iglu Partizana, tu je i snažni Tavamba zbog kojega moramo pripremiti naše defanzivce. Svi su tehnički odlično obučeni i znaju da prete svih devedeset minuta. Ipak, mi moramo da gledamo u svoje dvorište, da im pariramo celu utakmicu, i verujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat.’’

Prisutnima se obratio i prvotimac domaćeg tima Nemanja Ćalasan koji je istakao da u ekipi vlada odlična atmosfera:

’’Respektujemo našeg protivnika, pošto se radi o najboljem klubu u Srbiji. Znamo da su dobro odigrali kvalifikacije za Ligu šampiona i doveli odlična pojačanja. Dobro smo radili protekle nedelje, veoma smo pozitivni i među nama vlada odlična atmosfera potkrepljena dobrim igrama u prva dva kola. Očekujem veliku posetu na stadionu.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze nakon napornog revanš meča sa Olimpijakosom u evropskim kvalifikacijama, a svi su svesni važnosti ove utakmice za atmosferu u ekipi. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da želi da njegova ekipa odigra maksimalno u predstojećem susretu:

’’Za nas je utakmica u Subotici veoma bitna. Dolazi u nezgodnom momentu, posle dobre partije u Atini, posle Lige šampiona. Dolazi posle žreba, gde postoji opasnost da razmišljamo o evropskom protivniku, a ne koncentrišemo se na veoma dobru ekipu i teškog rivala. Veoma su ozbiljna ekipa, agresivna, čvrsta, koja nije slučajno takođe prva, sa šest osvojenih bodova. Ozbiljna ekipa i tako moramo da je shvatimo. Video sam obe njihove utakmice, zaista kvalitetna ekipa. Agresivna, pritiska protivnika, ofanzivna, igra napadački fudbal. Ima veoma brze tranzicije, ozbiljan protivnik i ne treba da ga potcenimo. Treba da igramo kao u Atini, da budemo ekipa koja će raditi devedeset minuta, sa dobrim intenzitetom. Hoćemo da dominiramo, da vodimo utakmicu. To je naša obaveza. Ne možemo da dozvolimo da posle partije u Atini da nemate dobar stav. Mora prilaz da bude isti kao u Atini. Kada budemo stvorili taj automatizam, onda ćemo biti prava ekipa.’’

Zdravstveni bilten je odličan i svi igrači će biti na raspolaganju za meč u Subotici. Ipak, šef stručnog štaba Partizana je najavio i da će biti promena u sastavu, naglasivši da je to normalno zbog velikog broja utakmica:

’’Svakako da će biti rotacija u ekipi, to je nešto normalno, jer posle ovolikog broja utakmica mora doći do promena u ekipi. Nećemo mnogo menjati, jer želimo da pokažemo koliko je važna i bitna utakmica koja nas čeka. Igrači moraju da budu koncentrisani. Sigurno će biti rotacija, ali ne previše.’’

On se potom na kratko osvrnuo i na činjenicu da će se meč igrati u izuzetno teškim vremenskim uslovima i u nezgodnom terminu istakavši da će isti uslovi važiti i za rivala:

’’Sigurno će uslovi biti veoma teški, blizu 40 stepeni. Šest sati, paklena vrućina, ali kako nama, tako i protivniku, ne želim da tražim izgovor.’’

Prodaja ulaznica za ovu utakmicu počela je u sredu, a na dan njenog odigravanja blagajne će biti otvorene od 14:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Zapad - 400,00 dinara, Jug - 350,00 dinara, Istok - 350,00 dinara i Sever - 200,00 dinara. Za decu do 14 godina cena ulaznica je  100,00 dinara.

Meč 3.kola Super lige Srbije između Spartaka i Partizana igra se preksutra, u nedelju 06.avgusta 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na drugom programu TV Arena sport.