Srpski predstavnici u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda, saznali su imena protivnika u borbi za grupnu fazu ovog evropskog takmičenja.

Kvalifikacije za grupnu fazu Lige Evrope ulaze u samu završnicu, a u plej-of fazi učestvuju i dva srpska predstavnika, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda. Oni su na današnjem žrebu održanom u Nionu saznali imena protivnika sa kojima će se u predstojećim dvomečima boriti za plasman u drugo po važnosti evropsko klupsko takmičenje.

Ekipa Partizana će se u plej-of fazi kvalifikacija sastati sa vicešampionom Mađarske, ekipom Videotona. Crno-beli će prvi meč igrati 17.avgusta na svom stadionu u Humskoj, dok će se revanš meč igrati 24.avgusta u Mađarskoj. Ekipu Videotona sa klupe predvodi doskorašnji šef stručnog štaba crno-belih Marko Nikolić, a udarni tandem u napadu čine bivši igrači beogradskog kluba Danko Lazović i Marko Šćepović. Ekipa Partizana u ovaj dvomeč ulazi kao blagi favorit, pre svega zbog kvalitetnijeg igračkog kadra, ali crno-beli svakako ne bi smeli da potcene mađarski tim.

Ekipa Crvene zvezde će se u plej-of fazi kvalifikacija sastati sa prethodne sezone četvrtoplasiranim timom ruskog šampionata, ekipom Krasnodara. Crveno-beli su prvi meč trebali da igraju na stadionu ’’Rajko Mitić’’, ali će zbog ''preklapanja'' sa Partizanom 17.avgusta igrati u Rusiji. Revanš meč će se igrati 24.avgusta u Beogradu. Ruski tim nema dugačku i trofejnu istoriju, ali ima dugačku listu kvalitetnih i skupih igrača koji već nekoliko sezona sa uspehom nastupaju u elitnom rangu i Ligi Evrope. Za ovaj klub nastupa i doskorašnji fudbaler crveno-belih Mihailo Ristić.

POGLEDAJTE SVE PAROVE PLEJ-OFA ZA LIGU EVROPE:

GRUPA 1

Shkëndija (MKD) v AC Milan (ITA)
Osijek (CRO) v Austria Wien (AUT)
Crvena zvezda (SRB) v Krasnodar (RUS)
Club Brugge (BEL) v AEK Athens (GRE)
Marítimo (POR) v Dynamo Kyiv (UKR)

GRUPA 2

Panathinaikos (GRE) v Athletic Club (ESP)
Apollon Limassol (CYP) v Midtjylland (DEN)
FH Hafnarfjördur (ISL) v Braga (POR)
Everton (ENG) v Hajduk Split (CRO)
Vitorul (ROU) v Salzburg (AUT)

GRUPA 3

Vardar (MKD) v Fenerbahçe (TUR)
Ajax (NED) v Rosenborg (NOR)
Altach (AUT) v Maccabi Tel-Aviv (ISR)
BATE Borisov (BLR) v Oleksandriya (UKR)
Dinamo Zagreb (CRO) v Skënderbeu (ALB)
Ludogorets Razgrad (BUL) v Sūduva (LTU)

GRUPA 4

Domžale (SVN) v Marseille (FRA)
Partizan (SRB) v Videoton (HUN)
Utrecht (NED) v Zenit (RUS)
Legia Warszawa (POL) v Sheriff Tiraspol (MDA)
Viktoria Plzeň (CZE) v AEK Larnaca (CYP)
PAOK (GRE) v Östersund (SWE)

Pobednici tih dvomeča obezbediće plasman u grupnu fazu ovog takmičenja, a žrebanje grupa održaće se 25.avgusta u Monaku.