Prvi meč 3.kola Super lige Srbije igra se večeras u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Oba tima nisu započela sezonu u skladu sa željama, pa će osvajanje bodova u ovom duelu biti od velike važnosti za nastavak šampionata.

Kruševljani su u prvom kolu na svom stadionu podelili bodove sa ekipom Rada, a rezultat je bio 2:2(1:0). Prethodnog vikenda poraženi su na Banovom brdu u derbiju kola od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:0(0:0). Surduličani su u prvom kolu kao gosti podelili bodove sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 0:0. Prethodnog vikenda ubedljivo su na svom stadionu poraženi u duelu sa ekipom Vojvodine rezultatom 0:4(0:2).

Današnji rivali su tokom prethodne sezone odigrali dva međusobna susreta, a oba su pripala Kruševljanima. Prvi meč odigran je u Surdulici, a ekipa Napretka je slavila rezultatom 0:1(0:0). Strelac jedinog pogotka bio je Bratislav Punoševac u samom finišu utakmice. Drugi susret odigran je u Kruševcu, a ’’čarapani’’ su tom prilikom slavili rezultatom 2:1(1:1). Gosti su poveli preko Miloša Stankovića, a preokret i pobedu doneli su svojim golovima Aleksa Vukanović i Nenad Šljivić.

U taboru domaćina svi su svesni važnosti ove utakmice i naglašavaju da je pobeda imperativ. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Nenad Sakić koji je istakao da veruje da će naporan rad doneti rezultate:

’’I mi očekujemo da krenemo sa pobedama, jer nismo planirali samo bod iz dva odigrana kola. Sigurno je da smo u zaostatku, ali verujemo u naš rad. Stvari koje nisu bile dobre popravljamo i očekujemo da sve bude mnogo bolje već protiv Radnika. Igre koje smo pružali u pripremnom periodu su bile daleko bolje u odnosu na igru iz prva dva kola. Mi smo trenutno u problemu koji rešavamo i sigurno ćemo učiniti sve da već protiv Radnika pokažemo bolju igru.’’

Kapiten ’’čarapana’’, iskusni Jovan Markoski, istakao je u obraćanju predstavnicima medija da je prednost Napretka domaći teren, kao i da je nedopustivo gubiti bodove kod kuće:

’’Svi radimo na ispravljanju propusta iz prve dve utakmice, biće ih sigurno i u petak, ali ćemo učiniti sve da zabeležimo prvu pobedu u sezoni.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da poprave utisak nakon ubedljivog poraza na svom terenu u prethodnom kolu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba surduličkog superligaša Simo Krunić koji je istakao da veruje da će se kući vratiti neporaženi:

’’Mi ćemo pokušati da se iskupimo za poraz u prethodnom kolu i verujem da ćemo se kući vratiti neporaženi. Idemo u goste ekipi koja ima i dobar sastav i dobar stručni štab. Za greške ne možemo tražiti alibi u bilo čemu.  Jednostavno, nismo imali sreće da odigramo bolje i povoljnije prošlog vikenda, i to je to. Nećemo se obazirati na prošlost. Idemo napred i gledaćemo da ubrzani raspored utakmica koje su pred nama ispoštujemo na pravi način i ostvarimo dobre rezultate.’’

Šef stručnog štaba ekipe Radnika je potom istakao da je zdravstveni bilten odličan i da će na ovom susretu moći da računa na sve licencirane igrače.

Ulaznice za ovu utakmicu od juče se mogu kupiti na blagajnama stadiona ’’Mladost’’, a cene su sledeće: Sever – 150,00 dinara, Jug – 150,00 dinara, Istok – 250,00 dinara, Zapad 1 – 300,00 dinara i Zapad 2 – 400,00 dinara.

Meč 3.kola Super lige Srbije između Napretka i Radnika igra se danas, u petak 04.avgusta 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.